sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Kirppiksiä ja Muumimaailmaa.


Kirppiksillä kävin. Yhrestä sain taas vitosella ison kassillisen tavaraa (Lähetystuvalta), toiselta ostin mukuloille talvihaalarit ja muuta talvivaatetta (Puotikuusta, esim. äSsän toppahaalari makso 2,5e), kolmannesta löyty metrin pätkä rairallista veluuria kolmella eurolla ja toi arabian teekuppi yläkuvasa vitosella. Siinä viäresä on toinen arabian teekannuista jotka sain kaverilta, pannulla on kaverina viälä toinenki samanlainen, mut isompi.

Vitosen kassiin heitin monen vaatteen joukkoon tommoset retropökät. Niisä on hyvät henkselit ko äSsäki saa ne helposti riisuttua ko käy potulla. Kuva on huano, mukulalla oli kiire heti päästä nuhjaamaan ja kurastammaan ne haalarit pihalla. Mut ainaki sain kuvat ettee ja takkaa.


Vitosen kassiin löyty äSsälle pari pehmokissaa (TAAS lissää niitä katteja, niitä on jo joka paikka täynä. Hullu oon ko niitä sille haalin.). Toinen niistä oli niin likanen, että oli pakko heittää se pesukonneeseen. ÄSsä oli ihan poru kurkusa sit ko kissa pantiin konneeseen. Mää yritin sille vakuutella, että kissa vaan tykkää ko pääsee pesulle. Mut mää vannon, että määki kuulin miten se siälä kauhuisans nauku.


Joskus aikasemmin oon löytäny yhren irtopohjarenkasvuakan josta puuttu se tasanen pohja. Nyt löysin samanlaisen misä oli se pohja tallella ja piänen muffinssipellin kans. Tarttee laittaa se vanha vuaka kirpputorille, ei niitä montaa tarvita.


Ja viälä vaan samasta kassista löyty mulle täyrellinen paita. Kaisu Heikkilä oy näyttää olevan valmistajana. Mamma sano että materiaalista päätellen 60- tai 70-luvulta. Jos vaan sais aikaseks ni vois tehrä samalla mallilla muitaki tommosia paitoja. Taas vähä huano kuva, yritä ny sitte ottaa hyvvää ittelaukasulla. Siinä on tummansinisiäki palleroita, mut näyttää tosa vaan mustalta.


ÄSsä oli sitte taas yäkyläsä Mammalla ja Pappalla. Nyt meni jo paremmin ko viimeks, sain nukuttuakki. Viimeks alko pääsä pyäriä kaikkee kamalaa aina öisin. Tulipaloja ja maailmanloppuja, kaikkee misä voi käyrä huanosti mukuloille. ÄSsähän ei olis varmaan kummallaka kertaa halunnu ees lähtee kotio, ekalla kertaa oli vähä vihanenki ko piti lähtee mammalasta pois. Niin että sehän on aina pärjänny hyvin. Nyt ne sit kävi siälä Muumimaailmasa ko Osuuspankki tarjos. Mamma sano, että oli yliarvostettu paikka. Mukulaki piti hianoimpana asiana ilmapalloo. Ko Mamma oli kysyny, että meetkö Hemulin kans valokuvvaan, vastaus oli: En ikinä! Kaikkee se vähä pelkäs ja muut mukulat kilju ja väkkee oli kauheesti. Nyt ko kysyin että mitä tykkäsit, ni se sano vaan että "Hmmm". Mut lupas kuitenki mennä uusiks jos joskus pääsee. Taitaa tulla äitiins, määkä en yhtään välittäny mistään puuhamaista joista muut intoili.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti