perjantai 23. marraskuuta 2012

Pyykinripustusohjeet miähille.

Monella muijalla on varmaan sama ongelma ko mulla. Miäs on niin kiltti ja avulias, että innokkaasti laittaa pyykit narulle. Mut se millai ne pyykit siälä sit roikkuu, ei ehkä naisia miällytä. Vaatteet on sen tuhannen rypysä ja hihat ruppee haiseen hommeelta ko ne on narulla ollu yhtenä paksuna myttynä. Täsä on mun kuus vinkkiä pyykin ripustamisseen.

Miästyyliä. Ei näin.

1. Etti sivusaumat. Ko ottaa vaatteista sivusaumoista kii, vettää vaatteen suaraks ja laittaa narulle, ni muijan on sitte helpompi viikata se kaappiin.

Saumat sivuilla.
2. "Humpsauta" niitä pyykkejä. Ko heilauttaa pyykeistä pahimmat rypyt pois ni ne kuivuu nätemmiks.

3. Lakanoitaki saa piäneen pyykkitelineeseen vaikka kuinka monta (mun miäs ei viäläkä ymmärrä miten se on mahrollista). Ko ettii lakanasta kulmat ja viikkaa sen siististi, sen saa kyl telineeseen nätisti. Kannattaa tarkistaa ettei se helma laami pitkin lattiaa.


4. Jos pyykkikoppa/kopat  näyttää täysiltä, voi olettaa että muija pessee päivän tai parin aikana usseemman konneellisen lissää sitä pyykkiä. Kannattaa käyttää telineestä tila mahrollisimman tarkkaan. Muuten se muija kirroo ko joutuu siirtelemmään niitä pyykkejä tiiviimpään että saa mahtumaan loputki pyykit kuivumaan.

5. Jos vaikka kalsareisa on toinen puntti oikeinpäin ja toinen tullee väärinpäin siältä isosta reijästä johon jalat lykätään, ni käännä se toineki puntti oikeinpäin ennen ko ripustat ne kalsarit narulle.

6. Vaikeet vaatteet voi ripustaa henkareillekki kuivumaan. Siihen on helpompi asetella, ei tartte pelätä ryppyjä ja hommeita. Esimerkiks napillinen kauluspaita; napita napeista ainaki ylimmäinen nappi kii henkarilla, ni se kuivuu suurinpiirtein rypyttömäks.

Helppoo henkarilla.
Ja poonusvinkki: Jos sattuu löytämään parillisia sukkia siältä konneesta, ni ne kannataa ripustaa narulle sillai, että on parit viärekkäin. Muija yllättyy ilosesti kerätesäns ne sukat narulta ko säästyy parien ettimiseltä.

Kertokaa kommenteisa jos miäleen tullee viälä jottain apua aiheesta miäs-paroille.

Lisäys myähemmin:
Jos esim. rintsikoita on tungettu pesun ajaks pesupussiin, ota ne pois siältä pussista, älä ripusta koko myttyä kuivumaan.
Ja jos narulla on jo ennestään pyykkejä ja ne sattuu olemaan kuivia, kerrää ne pois narulta ennen ko laitat uuret. Eli ei märkiä pyykkejä kuivien joukkoon.

10 kommenttia:

 1. Jos pyykkejä ripustetaan pyykkipojilla, niin pyykit ripustetaan mahdollisimman yksinkerroin. Eli vain pieni lipare narun yli ja kiinni. Jos laittaa puoliksi ja sitten kiinni niin kestää kauemmin kuivua. Kestovaippojen tiimaimut ripustetaan mahd yksinkerroin kun on niin paksuja, pyyheimut ja harsot taitetaan puolesta välistä (ilman p-poikia). Sillon ne on jo kerran taitettu valmiiks.

  Ja mulla menee hermo joka päivä kun miäs ei osaa mun pyykkisysteemejä. Mieluummin ripustan ite.

  VastaaPoista
 2. nää vois olla myös ohjeet Jonnalle! monissa kohissa tunsin huonoa omaatuntoa, en esim. jaksa kääntää sitä toista kalsareissa :)sinne vaa narulle, kyllä kuivuu :D

  VastaaPoista
 3. Tätä bonusvinkkiä meillä harrastaa vaan mies. Mää kun kopsaisen pyykit narulta ja sitten ne kasaantuu milloin silityslaudan päälle, milloin sohvan päälle, niin se on ihan ajan haaskausta ripustella pareja vierekkäin, kun sekaisin ne menee. Ja siihen, että ne kiupsattaisi heti sukkamytylle, mää en vaan pysty :)

  VastaaPoista
 4. Aivosolulla oli hyviä lisäyksiä. Pyykkipoikia mää käytän vaan ulkona. Vaipat ja harsot miäs ossaa meillä onneks laittaa järkevästi. Vaatteet mää yleens ripustan itte ko muuten mennee hermo.

  Kerran, ko miäs oli ripustanu vaatteita, menin kattomaan jälkeenpäin. Miäs tuli siihen kohta kysymään, että "ai oliks ne taas huanosti?". Ihmettelin vähä että mistä se sen tiäsi. Se sano että mää oli manannu ja mutissu että "voi hyvänen aika taas...". En ollu ees huammannu että puhuin ääneen.

  Kiki ja Jonna taitaa olla semmosia jotka ossaa olla olematta turhantarkkoja. :-)

  VastaaPoista
 5. Pyykin ripustaminen on yksi niistä hommista, jotka ehdottomasti haluan itse tehdä. Minulle ei kelpaa huolimattomasti ripustetut pyykit. Oon vähän niuho. Onneksi isäntä ei koskaan tarjoa apuaan =D. Ripustustyyli on sama kuin tuossa ohjeessa. T-paitojakaan ei tarvitse paljon silitellä, jos niitä jokusen kerran oikein napakasti pudauttaa, vähän oikoo ryppyja ja laittaa sileänä narulle.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi23.11.12

  Meillä, olemme jo ikivanhoja, on jatkuva kähinä pyykkien ripustamisesta. Vanha mies ei opi tai halua oppia uusia konsteja, en kyllä minäkään.
  Käytän pyykkipoikia sisälläkin ja taitan vain hiukan reunaa. Silloin yläreunakin pyykistä on ohut ja kuivuu nopeammin.
  Isäntä ei käytä pyykkipoikia, vaan taittelee pyykit kaksinkerroin. Kuivuminen kestää.
  Minä etsin ripustaessani sukille parit, hän ei.
  Ulkokuivauksessa isäntä kääntää yläreunaa reilusti ja käyttää monta pyykkipoikaa vaatetta kohti. Minun ripustamani kuulemma roikkuvat kaarella, kun ovat vain sivusaumojen kohdalta pyykkipojalla kiinni.

  Ulkona niuhotan pyykkejä ripustaessani. Laitan aina saman"rotuiset" vaatteet vierekkäin pituusjärjestyksessä. Eli ensiksi pisimmät housut edeteen lyhimpiin. Seuraavaksi sortsit samalla periaatteella. Seuraavana pitkähihaiset puserot isoimmasta pienimpään, sitten lyhythihaiset ja viimeisenä hihattomat samalla idealla.
  Seuraavana on kalsarit (ei kokojärjestyksessä), mutta ensin miehen ja sitten minun kalsarit. Tyttären olemattomat narut menevät kuivumaan ennen pariteltuja sukkia.
  Mies laittaa kaikki vaatteet narulle sitä mukaa kuin ne käteen sattuvat. Tuntuu, että mun kalsarit se oikein levittää eturiviin kaikessa komeudessaan tai kookkaudessaan.

  VastaaPoista
 7. Ihana selvitys pyykinripustuksesta! :-D
  Piti oikeen lukkee miähelle ääneen.
  Meillä on saunalla tosi hyvä kuivata pyykit. Siellä kuivuu vaikka olis paksukin lakana telineessä moninkerroin. Lattialämmitystä ei pidetä kovin kuumalla, taitaa johtua ilmanvaihdosta se tehokas kuivuminen.

  VastaaPoista
 8. mei miesväki ko laittaa pyykit narulle ni kaikki on vinksin vonksin, kiinnitetty ihan vinoon jne. Miul pittää kaik olla suurus/pituus järjestyksessä ja väritkin viel samas linjassa. Neuroottinenko?? miekö??

  VastaaPoista
 9. Anonyymi25.11.12

  Halleluja aamen! Nupissa kisahtaa samointein kun näen ukkoni ripustamat pyykit. Sortuu juuri kaikkiin noihin. Lisäksi ei kuitenkaan parita sukkia. Kuulemma jokainen musta sukka on samanlainen. Aaaargh. Minä sitten marttyyrina jupisten paritan ja ajattelen sukkieni kohtaloa. Jos jää sukka parittomaksi parituksen jälkeen, niille on oma muovipussi. Parittomien sukkien kokous.
  Dressmanilla oli joskus myynnissä on varmaa vieläki neppari sukkia. Pysty parittamaan jo heti pyykkikoppaan heittäessä. Muistaakseni sinillä on jotain sukkien parituspyykkipoikia.

  Itte laitan aina vikana kuivumaan sukat ja kalsarit ja rinulit. Ängen sitte mihin väliin mahtuu. Yleensä siihen koloseen mihin telineen "narut" hitsattu. siis ne pikkuvälit.Siis noudatan periaatetta isot vaatteet eka ja sitte pienemmät. Tulee tila käytettyä tasasemmin. Huh huh kylläpä herätti tää aihe kerrottavaa. Lyhyesti siis vielä. Kyllä sama sieppaa myös minua.:)
  TipTap

  VastaaPoista
 10. Wooot, miten multa on tämmönen mennyt kokonaan ohi, mä luulin kolunneeni koko plokin jo läpi moneen kertaan! Ihana huomata etten mää o ainoa pyykinripustusnatsi! Pyykeistä pitää enste ravistaa isommat rypyt pois, sitten vähän kankaasta ja vaatteesta riippuen venyttää ne oikeeseen muotoon ja sitten ripustaa saumat suoraan ja nätisti. Jos oikeen hifistelemään rupean niin joka toiselle narulle menee pienet ja joka toiselle isommat vaatteet, että jää enempi ilmavaraa. Sukat mä paritan heti semmoseen nipsukkahärveliin kuivumaan, koska mikään ei oo niin tylsää puuhaa ku ettiä kiireessä ja hädässä niitä pareja ku pitäs saada kuivat kaappiin ja uuet koneesta tilalle.

  Oon koittanu tota yhtä kouluttaa mut ei se vaan opi, kun ei se ees huomaa meidän ripustustavoissa mitään eroa. Mut se ei sit saakaan pestä muutaku omat työvaatteensa, koska ei se kuulemma osaa käyttää mun pesuaineitakaan. Sillä on semmosia kamalia hajupommitabletteja jotka vaan nakataan koneeseen pyykin joukkoon ja sit haisee koko kämppä järkylle kaks päivää ja keuhkot räjähtää ja silmät turpoo. Onneks ne kohta loppuu, toivottavasti se ei koskaan enää osta niitä.

  VastaaPoista