Ko
oikeen
Romulyyli mainitti mun kirjani tosa eilen, ni aattelin, että kirjotettaas asiasta sit enemmän. Pengoin kirja-aarteitani ja päätin esitellä niistä teille pari.
Kotiruoka, Otava 1946
Tää on se kuuluisa Romulyylin mainittema. Yllättävän paljo ohjeisa mainitaan kookosrasva, en olis arvannu että sitä on saanu Suamesta jo 40-luvulla. Margariiniki annettaan vaihtoehroks voin kans. Luulin, että agar-agar on joku uus juttu, mut se mainitaan marmelaatiohjeesa. Tullee kyl vähä uusavuton olo ko tota lukkee, mistä mää saan ruismaltaita ja humalia jos mää haluan tehrä pullokaljaa? Mut muuten ihan kauheen hyvä ja käyttökelponen kirja. Osa ohjeista on kyl vähä vanhentuneita:Vaikkei tosa tiätysti mittään väärin oo... |
***
Hyönteisiä värikuvina, WSOY 1953
Tää kirja on meillä kesäsin kovasa käytösä. Monet jäärät ja pistiäiset on tällä tunnistettu. Ihan miälettömän miälenkiintonen. Muistan ko ekan kerran tän kirjan avasin, olin ihan onnesani ko heti opein millai eri kimalaislajit erottaa toisistans. Mantukimalainen on mun suasikki, ne on niin rauhallisia.
***
Agapetus: Pitäjänvaras, Otava 1947
Tää oli mun ensikosketukseni Agapetuksen tuatantoon. Ja voi että mää nauroin. Naurakaa teki, löytyy varmaan kirjastosta. Jos ei löyry, ni ettikää sit vaikka Asessorin naishualet, se ainaki löytyy.
Vanhat keittokirjat ovat ihania! :)
VastaaPoistaMulla on kaksi vanhaa keittokirjaa "RUUTU-RUOKIA" (1950-luvun lopulta) ja "hyvää ruokaa puolessa tunnissa" (1960-luvun lopulta. En ole tiennyt, että 1950-luvulla oli spagettia jauhelihakastikkeella - vanhoista keittokirjoista oppii uutta. :)
Hyviä kirjoja Sinulla. Hyönteiskirja kiinnostaisi kovasti.
VastaaPoistaHyvät kirja aarteet. Kotiruuan avulla on monta sukupolvea oppinut ruokaa laittamaan.
VastaaPoistaMiulla oli kerran Pula ajan keittokirja, mutta se katosi muutossa, harmittaa, siinä oli hyviä ohjeitam korvike aineista.