sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Perhanan punkit.


Tää on taas sitä aikaa, ko punkkeja (tai no puutiaisia) piisaa. Vähintään yks löytyy joka päivä, tällä viikolla paras päiväsaldo on tainnu olla kolme. Kaikkeen taitaa tottua, mää en ennää inhoo niitä niin paljo ko viälä pari vuatta sitte. Mut kyl ne silti on inhottavuuresans jottain ihan kauheeta. Parempi kuitenki yrittää ottaa asia rennosti.

Punkkikarkotteitten kans on turha ruveta suttaamaan. Niillä tarttis kuarruttaa koko perhe joka päivä. Helpompaa vaan tehrä punkkitarkastus hualellisesti ennen nukkumaan mennoo ja ehkä hualettomammin pitkin päivää. Onneks borrelioosi ei tartu ihan heti ja aivokuumetta on vaan saaristosa.

Katti nuahoo kaikki heinikot ja pusikot, tiätysti sillä sitte niitä punkkeja piisaa. Suurimmaks kasvanu, minkä mää siltä oon kiskonu irti, oli herneen kokonen. Se nyhtää niitä kyl ittekki irti, siks sillä on nyt porttikialto meijän makkariin.
Täsä on kissan kasvatti irrotettuna, Pikkasen on jo kerenny syämään (vertailuks postauksen yläkuvan punkki, joka ei oo viälä syäny mittään).

Mää täsä miätein, että miten niistä punkeista pääsis lopullisesti erroon, mut ilmeisesti ainoona keinona olis tappaa tästä lähistöltä kaikki jyrsiät, linnut, jänikset ja peurat. Ei taira onnistua.

10 kommenttia:

 1. No voi mähnä, eihän sitä voi jossain muovikuplassakaan elää.

  VastaaPoista
 2. Haaveilen jatkuvasti omakotitalosta maalla, mutta noita kuvia katsoessa olen taas ihan tyytyväinen kerrostalokämpästä Helsingissä. :D Kissaan ei tule punkkeja vaikka miten makoilee tuolla parvekkeella...

  VastaaPoista
 3. mie oon tullu siihen lopputulokseen, että kun mehtälaitumet on hävitetty niin ei oo enää lehemät ja muut tuotantoelukat niitä syömässä. samaten vanhan ajan kulostus on loppunu kokonaan. siks kait niitä niin hemmetisti on. Meillä elukat ja me itse nautimme päivässä teelusikallisen öljyä jossa on valkosipulia ja eivät ainakaan ihan niin into pinkeenä ole tarttumassa kiinni. tietty meidän porukka tuoksuu vähemmän mairittelevalta koko kesän ajan. lyhykäisyydessään reseptiä. litra öljyä(oliivi,ruokaöljy tms) ja siihen pari puristettua valkosipulikynttä sekaan. siitä vaan sitten öljyä nassuun missä muodossa haluaa.

  VastaaPoista
 4. Toi öljyhän olis ihan terveellistä ympäri vuoden. Mää syän paljon valkosipulia, mut en oo huamannu sillä vaikutusta ötököihin. Ehkä meillä ötökät ei oo niin nirsoja, purevat olin sitte syäny kynsilaukkaa tai en.

  Sillon ko olin piäni, punkkeja oli vaan saaristosa. Oon aatellu että se on se ilmastonmuutos joka on ne saanu leviämmään jo melkein lappiin asti. Yleensähän niitä on vesistöjen lähellä, mut ei meillä oo täsä lähellä ko toi oma lätäkkö. Harmittaa ko niitä on niin paljo.

  Buckylle tiaroks että jos maalle haikailee, ni Loimaa on pelkkää peltoo eikä siälä oo punkkeja kauheesti näkyny. :-D

  VastaaPoista
 5. Tiina19.5.13

  Ai hitto ja me ollaan huomenna lähössä Meriteijoon ja on punkkiaika! Pitää vissiin käydä hakee koiralle se punkkipanta!

  VastaaPoista
 6. Mä olen pistänyt kissalle semmosta litkumaista tököttiä joka kesä kun maalle on menty. Mustista ja Mirristä ostin, samaa tököä on kissoille ja koirille, levitetään niskasta häntään selkärangan paikkeille. Ei ole yhtään punkkia iskenyt.

  VastaaPoista
 7. Mesis19.5.13

  Nuo ovat kyllä inhottavia. Itsessä ei ole koskan ollut, koirassa kyllä silloin kun meillä oli koira.
  Kerran kävi niin, että löysin koirasta tuon näköisen, kun kuvassa on kissalla, ehkä pikkasen isompi sellainen littana. Aloin sitä ottaa pinseteillä pois, mutta en millään saanut, joten veimme koiran eläinlääkärille. Hänkin koitti ensin pinseteillä. Se oli koirasta epämukavaa. Syy, miksi se koirasta tuntui kurjalta, oli se, että se ei ollut ensinkään punkki, vaan joku ihossa oleva littananyppy. Lääkärikin erehtyi. Se leikattiin sitten pois.
  Näinkin voi käydä =D.

  VastaaPoista
 8. Asun rannikolla ja kesäisin veneilemme ja kuljemme saarissa. Itsellä ja isännällä on rokotus, mutta se ei anna suojaa kuin toiseen tautiin. Punkkitarkastus on iltaisin, tottakai. Koiriin on laitettu apteekista saatavaa karkotetta lavan seudulle selkään, eikä yhtään punkkia ole ollut.
  Yksi saaripaikka on sellainen, että siellä luontopolkua kävellessä tarttuu aina punkkeja ja kun päästään veneelle tarkastetaan ihmiset ja kammataan koirat. Nuo koirien tipat auttavat, vaikka punkkeja kulkisi karvoissa, ne ei tartu kiinni.
  Punkkipannasta on huonoja kokemuksia, ei tehonnut ja koiralta lähti niskasta pannan alta karvat. En ole enää vuosiin käyttänyt.
  On muuten noita punkkeja ollut ennenkin. Vietin kesiä lapsuudessa(60-70-luvulla) Haminassa ja Mikkelin seudulla ja silloin äiti nyppi meistä punkkeja vaikka kuinka paljon. Silloin ei tiedetty taudeista mitään, mutta nyt epäilen minussa olevan ms-taudin ja punkinpuremien olevan jotenkin yhteydessä.
  Suojaa lapset hyvin.
  Ilosta ja punkitonta kesää.

  VastaaPoista
 9. Onneks mei kulmilla ei ole paljon punkkeja,yks on ollu ikämiehessä ja muutama koirassa.
  Kuvottavia nuo ötökät.

  VastaaPoista
 10. ♥ voi,kurjaa! Minä olen ottanut punkkirokotteen, mutta aina noita rokotteita nykyisin vähän "karsastaa"..

  VastaaPoista