perjantai 28. kesäkuuta 2013

Karumpiki kelpaa.


Mitäs sitä turhaan hianostelemaan viämällä ruusuja kyläpaikkaan. Mun ohrakekimppuni sai tännään niin hyvän vastaanoton, että harkitten niitten kasvattamista puutarhasa. Eikä maksanu ko pari polkupyärän polkasua ojanviärellä.

torstai 27. kesäkuuta 2013

3 x Romulyylin tyyliin.

Otsikko ehkä vähä valehtellee, näähän on Romulyylin ireoita Rynttyliisan tyyliin. Kolme ireaa nappasin:

1. Mulla on ollu käytösä hyänteissuaja, vähän tylsän näkönen. Romulyylillä oli niin hianoja, että piti tehrä omallekki jottain. Pääryin ompelemmaan päälle kankaan ja napin nupiks.


2. Pitkään on jo pitäny tehrä piänelle teepannulle pannumyssy. Nyt sain aikaseks ko oli oikeen ohje. Romulyylin vastine ja ohje täälä. Hiukan isomman olisin voinu tehrä, mut toimii se hyvin tommosenaki.


3. Tuunasin vessaan kesäsemmän matton. Romulyylin ohje ja vastine täälä.


Asiaan kuulumattomana juttuna tarttee viälä mainita, että paremmin ei oltais voitu iltapäivää viättää. Istuttiin huvimajasa, kuunneltiin saretta ja ukkosta, juatiin teetä ja katteltiin vanhoja Mikki-piirrettyjä. On se vaan hemmetin kätevä kännykkä.


keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Kenneen mahtaa mukula tulla?


Käytiin kävelyllä Kangasalan keskustasa. ÄSsä räpsi koko ajan leikkikamerallans kuvia. Äänitehosteena sano aina TST, kamera ko on vaan lelu. Meikäläisestäkö se on ottanu mallia? Myännän kyl, että otan ahkerasti kuvia. Reilusa kolmesa kuukauresa kännykän muistiin on ilmestyny yli 1000 kuvvaa. Ja siihen viälä kameran kuvat päälle.

Käytiin me tiätenki kirpputorillaki. Ja pitihän siältä löytyneet roinatki tiätysti kuvata.


tiistai 25. kesäkuuta 2013

Äitille ja tyttärelle.


Pikanen käynti kirppiksellä poiki äSsälle uuren kameran. Onki sitte pikkasen hianompi ko erellinen. Kuvasa äSsän ja mun kamerat, sammaa tyyliä nyt molemmilla.

Ittelleni nappasin mukkaan kans erulliset verhot sen kummemmin kattomati. Aattelin niitten käyvän yhteen mun suunnittelemaan rojektiin, mut eihän niitä malta ruveta silppuumaan. Syämähuaneeseen pistin.



Sit löyty niin hianoja kertakäyttölautasia vehkeineen, että oli pakko ostaa. Hintalapusa luki, että ovat 60-luvulta. Tiiä sit onks se totta, mut ainaki ne on hianoja. Muavisia lautasia ja nykyistä tukevampia kahveleita ja veittiä. Suamalaista tekkoo.



maanantai 24. kesäkuuta 2013

Suttaaks lapses? Ei hättää!

Ota läpinäkyvää muavia ja kanttinauhaa. Ompele syättötualille alunen. Pyssyy ainaki matto puhtaana.


sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Polaroideja.











Kaikki varmaan jo hoksas, että oon leikkiny juhannuksena kännykän kuvankäsittelyohjelmalla. On ollu siis rauhallinen juhannus, semmonen mukava.


perjantai 21. kesäkuuta 2013

torstai 20. kesäkuuta 2013

Vaihtelu virkistää.


Harvemmin mää nykyään käytän kelloo, mut nyt ko löysin kirppikseltä käyttämättömän 70-luvun kellonremmin, uutuuren viähätys varmaan saa taas käyttämään. Edellinen kellon ranneke (70-luvulta sekin) on vähä järree tälläi kesällä käytettäväks, se on tosa yläkuvasa. Nyt on ranneke on sirompi, kesäsen oranssi.


Tehräänkö muuten viälä verettäviä kelloja? Toi mun kello on verettävä, takana on kaiverrus vuarelta -75. Se on niin ihana, Leijona-merkkinen. Eipä tartte vaihtaa patteria.

maanantai 17. kesäkuuta 2013

Tarjolla oli sen seittemää sorttia.


ÄSsä täytti neljä. Eilen oli juhlat. Viaraita kävi 4, pakastin syämäti jääneet tarjoilut juhannukseks. Sain meinaan lauantaina leipomispuuskan ja tuli melkein liioteltua tarjottavilla.

Puhallus.
Kakkua en pakastanu.

ÄSsä sai kivoja lahjoja. Mää annoin aamulla veskan ja yäpuvun illalla ennen nukkumaan mennoo. Tarttee varmaan ruveta tekemään joka illalle uusi yäpuku, ko se kerran meni niin innoisaan nukkumaan uuresa pyjamasans.

Hammaspesulla.

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Muistaaks kukkaan?


Huittisisaki tuli pistäyryttyä. Löysin siältä ihanan pellilootan. Ex-vuakraemäntä oli matkasa mukana ja makso mulle pensarahoja parilla pyyhkeellä. Keltasen oon löytäny jo aiemmin kirppikseltä, oon piänenä käyttäny samanlaista. Nyt sain sinisen ja punasen. Muistaaks kukkaan onks Finlayson tehny noita 70-luvulla muisa väreisä? Sarjaan sopis loogisesti vihree joukon jatkoks. Olis hauska löytää kaikki värit. Varsinki ko pyyhkeitä mulla ei ookkaan vasta ko kaapillinen...

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Arvokasta tavaraa.

Vaikka Loimaanreissulla pitäis kuin kiirutta, ni aina on ihan pakko keretä kirppikselle.

Kirppiksen kassan takana ihana kirppismummo sano: Anna nyt vaikka viis euroo.
Mää kattelin tavaravuartani ja tokasin siihen sit taas kauhistuneena: Otat kyl enemmän!
Ihana kirppismummo vastas takasin: Sulta en kyllä enempää ota! Sää oot ainoo joka ymmärtää näitten arvon.
Ainoo tuskin oon, mut turha siinä oli tapella, vitosen maksoin.

Tosi hyvän mallinen teekuppi (made in USSR) ja käyttämätön  vedettävä koiralelu. Taustalla toinen kahresta tyynyliinasta jotka ihana kirppismummo mulle etti, se tiätää mun makuni.

Oranssi kellonremmi, muaviset kukkaklipsukorvikset ja bakeliittikravattineula, kaikki käyttämättömiä.

Muaviset kenkät ja kaks silkkihuivia.

Virkattu koriste ja kiva taulu. Kattoin enste, että taulun tytöllä näkkyy perse, mut ne onki polvet...


torstai 13. kesäkuuta 2013

Mitäs mahtaa tykätä?


ÄSsällä on kohta synttärit. Mää lahjon sitä shortsipyjamalla ja käsilaukulla. Laukkuun laitan kukkaron jossa on pari kolikkoo. Ko muija kerran täyttää jo neljä, ni tartteehan sitä veska olla ja ommaa rahhaa. Siinä kukkarosa on se hyvä puali, ettei se saa sitä itte auki. Helpompi käyttää niitä rahoja sit valvotusti.


tiistai 11. kesäkuuta 2013

Rutosti rehuja.


ÄSsä oli pari päivää mammalasa. Kummasti sitä saa enemmän aikaseks ko toinen mukula on pois pelistä. Ompelin, vein väärän mukulan neuvolaan, vaihroin multia viherkasveihin ja istutin kesäkukkia, nyt piisaa rehuja. Ruppee olemaan puutarha kunnosa. Tosin pualet pihasta tarttis paksun multakerroksen ja nurmikkoo, mut hoirellaan ne sit tuanempana.

Punasta...

...ja vaaleenpunasta ahkeraaliisaa.

Anoppi toi mulle ihanan alstromerian, eli inkaliljan. Näitä mää oon myyny kukkakaupasa leikkona.


Raunioyrtti rupes kukkimaan, se on mun lempiperenna. Sitä en tiätenkään nyt istuttanu.

Salviaa pyykkiparasa.

Kai noi lobeliat tosta leviää. Olipa outo ostos, mää oon aina inhonnu lobeliaa.


Saattaa olla liian pimmee paikka miljoonakellolle...

Yks kurpitsa ja kaks kesäkurpitsaa säkeisä ja kirsikkatomaatti pömpelisä.

Kattiloisa yrttejä. Lissää isommasa penkisä nurkan takana.

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Onhan?

Just se puunattiin niistä kivettymistä. 
Onhan muittenki syättötualit yhtä likasia? Onhan?

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Pikakahvetta.


Pyysin tosa joskus kaverilta vähän pikakahvijauhetta. Piti käyttää se leipomuksiin. Osan käytinki, mut loput join. Oho. Ostin ison pussillisen lissää. Jotenki se pikakahve maistuu mukavalta, siittä puuttuu semmonen kitkeryys joka mua suaratinkahveesa häirittee. Ja toi pikakahve on niin helppoo. Mut koska monet ei laske sitä "kunnon kahveeks", mää voin erelleen ylpeenä kertoo olevani teenjuaja. Teetä mää tosa yläkuvasaki nautin. Olkoot vaikka kallista kissan paskomaa kahvia, kyl sen aina tee voittaa.

Suklaakuarrutetut kahvipavut on ihan paras herkku! Eikä toi pikakahvekkaan pahhaa oo jos laittaa kolmasosan punasta maitoo...