keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Pippariohje.

Mun lempipippareita on suklaahippupipparit. Koska niin monta kertaa multa on niitten ohjetta kyselty, ni kerron sen nyt sit. En muista mistä oon sen ohjeen alunperin löytäny, oon sitä soveltanu jo monta vuatta. Mut tälläi mää neuvon ne tekemään:

Suklaahippupipparit 18kpl

150g voita ja
vähä vajaa 2 dl sokeria,
vatkaa ne vaahroks.
1 muna joukkoon hyvin vatkaten.
3dl jauhoja,
1tl leivinjauhetta ja
reilu 1/2tl sualaa
(+vaniljajauhetta)
sekotettuina siivilän läpi taikinaan.
125g Lidlin 70% suklaata, appelsiinilla tai ilman, lisätään paloteltuna viimeseks.

Tee taikinasta kaks samankokosta pötköö (ø noin 4cm) ja laita jääkaappiin jähmettymmään. Kovempana ne on helpompi palotella kumpiki yhreksään ossaan. Pakasta ne osat ja laita sit jäisenä pellille ko paiston aika koittaa. Jos et pakasta, ni sit tullee rumempia pippareita. Pellille soppii sopivasti yhreksän, ne meinaan leviää. Paista 200 asteesa 10 minuuttia ja syä miälellään lämpimänä.

4 kommenttia:

  1. Herkullinen resepti!:-) Täytyykin joku kerta leipoa suklaahippupipareita.

    VastaaPoista
  2. Tämä menee kokeiluun. Mää sitten tykkään tämmöisistä resepteistä mihin ei mene nanomillejä ihmeaineita, joita sitten ei enää tarvi :) Jos se taikina on hirveen hyvää niin tartteeko ne paistaa :D

    VastaaPoista
  3. Mä olen välillä tehnyt kuivakakkua osittain senkin takia, että saan kaapia taikinakulhosta taikinaa suuhuni. :)

    VastaaPoista
  4. Tankki15.2.13

    Nää on sit meinaan niiiin hyviä! En tosiaan jaksa leipoo itte, täytyy siis tulla visiitille. ;)

    VastaaPoista