maanantai 12. lokakuuta 2015

Suuri käsityökerho.


Sain ompelunopettajalta kolme kansiollista Suuren käsityökerhon lehtiä vuodesta -75 vuoteen -79. Yllättäen niistä löyty monta villatakkiohjetta joita tekis hirveesti miäli kokkeilla. Tarskos ruveta kutomaan? Riittäiskö kärsivällisyys takkiin? Kaikenlaista muutaki mukavaa niisä tiätysti on.
Plussana niisä lehrisä on tiätysti kuvat. Mää en sitte ikinä kyllästy kattelemmaan vanhoja lehtiä.Vaippamainos vuarelta 1979.
Kai tämmäsiin on joskus piilotettu Rynttyliisanki pemppu. 

Käsityövimma alkaa taas pitkästä aikaa heräilemmään. Nyt sit vaan arpomaan, että millä sitä alottais. Mitäs teitillä on tyän alla?

10 kommenttia:

 1. Mulla on työn alla poncho! Sellainen mulla olikin pienenä 70-luvulla. Ja yhdet säärystimet, ja yhdet villasukat, ja yhdet lapaset :-D On hyvä olla monta, niin ei ehdi kyllästyä!
  Iiiiihana tuo tilkkupeitto!!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi12.10.15

  Villasukat työn alla.

  Joskus vuosia sitten, kun en ymmärtänyt mitään, vein monta kansiollista Suuren Käsityökerhon lehtiä roskiin. Vain muutaman numeron jätin. Arvatkaa kaduttaako?
  Pullea tilkkupeitto on kiva.

  Aikanaan tein muksuille toppahousuja, pikkukuvassa vihertävänkukertavien, kaavalla. Helpot, ei sivusaumoja.

  Ilona

  VastaaPoista
 3. Voihan Piccolo! Mulla oli noita pienenä, kun muistan nuo eläinkuvat niin selvästi. Äiti oli leikannut ne paketista irti ja laittanut pahviin kiinni ja seinälle. :)

  VastaaPoista
 4. Oletpa aarteen saanut. Noissa varmaan villatakit ym:t ovat sen mallisia, että itsellenikin sopisi. Voi että tuo sänkykuva. Se ihan houkuttaa pullealle peitolle pötköttelemään.
  Jaa mikä käsityö on meneillään. Juuri eilen sain villasukat valmiiksi. Nyt koitan arpoa mielessäni alkaisko taas sukat vai tekiskö pipon.

  VastaaPoista
 5. Nua lehdet on siltä ajalta ku määki viell osasi jottain tähdä!
  Pojall oll tollaset vaipat ku kuvas, muovine pääll ja sellane välivaippa.

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihania lehtiä ja noi kuvat on kyl niin ihania ♡ Mä yritän aina metsästää 70-luvun kässälehtiä, mutta en ole montaa vielä löytänyt =)

  Mun pitäis aloittaa korvanlämmittimien virkkaus, mut ajattelin ensin lukea pari blogijutut. Tuskin mulla pysyis koukkukaan kädessä, kun just heräsin =) Mukavaa päivää sulle ♡

  VastaaPoista
 7. äRrä13.10.15

  Hyvä kysymys :-D.. Keskeneräisistä käsitöistä vois vaikka järjestää näyttelyn.. Työn alla mm. muutama virkattu tyynynpäällinen ja lasten mekko ja "vaiheessa" valtavat läjät ompeluksia..
  V.88 aloitettua vauvanneuletta en ole saanut valmiiks, ja ku vauvatkin kasvaa niin äkkiä. Teininä aloitettua sängynpeitettä pitäisi virkata..joskus..

  VastaaPoista
 8. Nuita sitä ennen selailtiin ja otettiin sieltä vinkkejä ompeluksiin.
  Tuollainen peitto jäi silloin haaveeksi ja jäävieläkin, kun ompelukone ei oo miun paras kaveri.

  VastaaPoista
 9. Meikäläisen lista on ihan luvattoman pitkä. Peittoja peittoja. Virkkauksia ja merkkauksia. Säkkituolikin pitäs tehdä vanhoista farkuista. Mietin vaan, että joudunko oikeesti ostaan sinne täytettä...

  VastaaPoista
 10. Lasketaanko työn alla olemiseksi jos on ajatellut pannulapun virkkaamista useamman vuoden :D

  VastaaPoista