sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Äitienpäivänä.


Äitienpäivän kunniaks sain vappaan viikonlopun. Tai no niin vappaan ko voi, Koo kumminki oli yhtämittaa tissisä kii. Miäs meni mummolaan äSsän kans. Lauantaina kävin Tiptap-tätin ja sen ylkän kans kaupunkilla kirppiksillä. Löysin jottain keittiökaluja, esim. pari kivvaa sinapinkeltasta veittee joita aattelin käyttää voiveittinä, vaikka kappeita ovatki. Sinapinkeltaset tavarat on aina kivoja, vaikka ko tarkemmin miättii ni sehän on kyllä karmeen ruma väri. Mut silti tykkään, ristiriitasta... Kesäks löysin kaks vihreekukallista hametta, otin kyl huanot kuvat niistä, mut näkkeehän niistä että ovat vihreitä. Ja kukallisia. Ja ryppysiä.

Nyt ei ollu sillai ompelufiilistä, mut pakko oli jottain väkertää ko Kookin nukku pihalla päikkäreitäns. Tein vessaan uuren vararullatelineen. Vanhan tein 10 vuatta sitten talouskoulun käsityätunnilla. Siirsin sen kellarin vessaan ko soppii sinne paremmin värins pualesta.


Suamalaiset tikkuaskit on yleens karmeen rumia. Sain pari punttia venäläisiä tikkuaskeja. Toinen puntti kukallisia ja toisessa mm. siilejä joitten piikeisä on siäniä, herttasta. Niisä on kunnon raapasupinnatki, en oo ennen noin hyviä tikkuja nähny. Mamman tyäkaverilla on mökki Venäjällä, se niitä siältä toi.


Äitienpäivää ei oo ennää paljoo jäljellä, mut hyvvää äitienpäivää äiti-ihmisille. Ja hyvvää päivää muillekki. Tai iltaa, millon tätä ny kukaki lukkee. Oon muuten täsä parina iltana herkutellu iltapalajuamalla, pualet piimää ja pualet appelssiinimehua. Tai sopishan se aamupalakski, kokkeilkaas.

6 kommenttia:

 1. Joo piimä on ihan hyvä juoma.Siihen voi kaikenlaista sekottaa :) Esim. hyvä on rasvatonta piimää + (vähäkalorista) marjakeittoa, nams:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasvaton Gefiluspiimä, mun lemppari, ihanan raikasta! Täytyyki kokkeilla marjakeittoo sen kans, mut mää en syö niitä vähäkalorisia kun niissä on aina aspartaamia. Välillä se harmittaa ko tuntuu että kaikkiin hyviin makuihin ne sitä tällää.

   Poista
  2. Anonyymi16.5.12

   Piimästä saa myös loistavan "terveys pirtelön". Ei kyllä maistu yhtää terveydelle. Jäisiä marjoja, leseitä, vaniljasokeria ja normisokeria maun mukaan ja totta maar piimää. Tosi hyvää. Parasta tulee mielestäni mustaviinimarjoista.
   T:TipTap

   Poista
  3. Joo, ton tyylisiä on tullu usseinki tehtyä. Leseitä ja marjoja oon syäny viime aikoina paljo. Mut mun lempipirtelö on ollu jo monta vuatta semmonen missä on banaani, kourallinen pualukoita ja piimää.

   Poista
 2. Tankki17.5.12

  Mää tykkään kovasti siittä semmosesta herajuamasta, mut se on aika kallista, ni piimä+mehu taikka mikä vaan maistuu aika samalta. Ja on kefilustaki sit!

  VastaaPoista
 3. Kirjotan pitkät pätkät ja sit kaikki kommentit koskee piäntä loppuhuamautusta piimästä... Mut piimästä saa kaikkee kivvaa. :-D

  VastaaPoista