torstai 3. toukokuuta 2012

Tuukiverhot sun muuta.


Parina iltana Miäs on antanu mun touhuta omiani. Näin Blogistania-ohjelmasa Hupsistarallaan pitsituukeista terhyn verhon. Ko noita tuukeja on kaappiin kertyny, ni aattelin osan käyttää kellarin rapun verhoks. Tuli aika kiva, vaikka itte sanonki. Näyttää viälä värikkäämmältä sit ko ulkona on pimmeetä.Syämähuaneen pöyrällä on aina kauhee kasa lehtiä joita tarttis lukkee. Piilotin ne kultaköynnöksen taakse ni pyssyy pöytä siistimpänä (mukamas viälä). Saas nährä muistanks mää niitä sit lukkee ko eivät oo koko aikaa silmisä.Kokkeilin ekaa kertaa nappilistan tekkoo. Oli hyvä ohje, tairan tehrä toistekki.
(Lisäys: Nyt voin sannoo, että toi on Kääkälle synttärilahjaks tehty yäpäita.)


Käytiin mukuloitten kans tännään kirppiksellä. Ihan vaan sitä varten, että löytyis halpa H&M:n body isoilla neppareilla. Löytyhän se lopulta. Mua on ärsyttäny ko joissain H&M:n bodyisa on paljo isommat nepparit ko muisa yleensä. Ei toimi noi manymonthsin bodynjatkeet. Nyt on sitte oma jatke niille suurinepparillisille. Siistimpääki jälkee olis varmaan saanu tehtyä, mutko oli hinku harsimaan kokkoon sitä tuukiverhoo.Koo välillä iltasin puklailee. Tein sille puklukauluksen. Käy kualakauluksestaki sit ko ruppee hampaita tulemaan. Se on tehty bambujoustofroteesta. Mun miälestä se on ihanaa, semmosta vetelää ja ohutta froteeta. Tein siittä parit liivinsuajuksetki, toisen oranssista ja toisen ruskeesta. Ympyrän ompelemista saumurilla tarttis harjotella. ÄS harjottellee ympyrän piirtämistä, voiraan harjotella yhresä.Puutarhakuulumisia: Ensimmäistä kertaa on tulosa kukka mun amarylliksiin. Monta vuatta on jo ollu isosa ruukusa erilaisia (kaikki kyl muistaakseni valkosia) amarylliksen sipuleita. Joka kevät ne vaan lykkää pelkkää lehtee, mut nyt näyttäis olevan tulosa yks nuppuki. Jee!Viime vuanna istutettuja perennoja lykkää siältä sun täältä. Tarttee varmaan alkaa kirjottaa muistiin, että mitä on misäki, ja ehkä jopa siirrellä niitä järkevämpiin paikkoihin. Mää sain niitä viime kesänä yhreltä pihalta, törkein niitä umpimähkään sinne sun tänne tiätämättä niitten nimiä tai kasvupaikkavaatimuksia. Mitäköhän tossa alapualella kuvasaki mahtaa olla? Jottain keltasta siinä muistaakseni kukki. Elämänlanka oli joutunu joukkoon, melkein tukahrutti muut kukkaset, mitenkähän siittä pääsis erroon?Katti on oppinu naukumaan. Aiemmin se on vaan raappinu jos se on halunnu sisälle, ulos, ruakaa tai seuraa. Jos se raappii yällä ulkona ovvee, ni se herättää koko talon, uskomattoman tehokas tapa. Mut nyt yks päivä kuulin maukumista oven takkaa ja kävin päästämäsä sen sisälle, ihmettelin että mikäs sitä nyt vaivaa. Tännään aamulla ko miäs lähti töihin, kissa tuli sisälle. Kuulu maumaumaumaumaumau, katti juaksi ympäri huushollia ja ilmotti että "mää tulin sisälle".

8 kommenttia:

 1. Käteviä juttuja olet tehny taasen :) Tuo verho niin ihana, itekin olen aikonu tehdä, muttä jääny toistaiseksi... Ja mukavia ajatuksia myös, ihan ilokseen lukee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuollaisia kommentteja ihan ilokseen lukee. :-D

   Poista
 2. Tankki4.5.12

  Kommeen verhon pykäsit, mitä! Lisäks suurena tekniikan ihmelapsena mää kannatan rajusti tommosta, et ku yhret tekkee vähän erilaisia varaosia (neppareita siis), ettei vois perinteisin tavoin niitä sit korjata, ni hyvä, et laitoit niille jauhot suuhun! Se on niille oikein.

  VastaaPoista
 3. Aikas kiva tuo verho! Meillä on ja samanlainen ikkuna kellarin rapussa. Siinä on vaan nyt valkonen pitsiverho (vanha, mun lapsuuskodista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa mun verhossa on ainakin sininen tuuki mun lapsuudenkodista, saattaa olla oranssikin. Muistot on kivoja, kamalia semmoset sisustukset joissa on kaikki upouutta. :-)

   Poista
 4. Vov, tosi hieno tuo nappilista, se kun ei oo mikään ihan helppo tehdä, ainakaan mun mielestä. Paljon muutakin kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai? Ei se mun mielestä vaikeeta ollut, siks siitä niin innostuinkin. Tavallaan huojentavaa kuulla, että jokin ei oo sun mielestä helppo tehdä, oon aatellu että sulta sujuu kaikki käsityö aina hienosti. :-)

   Poista