lauantai 25. helmikuuta 2012

Tavallista touhua.


Voin sitte sannoo, että mää vihhaan tiatokonneita! Tein äSsän kans hianon lumihevosen, otin siittä kuvan kännykällä. Miäs on vaihtanu mun konneeseen jonkun "paremman" kännykkäohjelman ja nyt mää taas menetin hermoni. Olisin halunnu laittaa tänne kuvan, mutko en saa sitä kuvvaa kännykästä. Ei kuulemma tartte ennää käyttää bluetooth-tikkua, just, ilman en onnistu eikä se tikkuka ennää toimi. Eikä miähellä tiätysti oo ees puhelin päällä ko tarttis neuvoo kysyä. Parempi ohjelma taas juu, aina sama juttu...

Katti leikattiin eilen. Luulin sen olevan monta päivää ihan raato, mut se on oma riahakas ittens. Ja kyltymätön ruakahaluki on ennallans. Leikkaus makso 90e, maksoin sen anopin antamalla joululahjarahalla. Anoppi ei tykkää kissoista ja se, että maksoin kissan leikkauksen sen rahoilla, on mun hiljanen kostoni. En sitä kyl sille kerro, onneks se ei taida tätä blogia lukee.

Ajeltu vatta ja piäni reikä.

ÄSsän kans ollaan tehty muutaki ko lumihevosia. Yks päivä esimerkiks leivottiin pippareita ja toinen päivä otettiin jalan- ja kärenjäljet Koolta vesiväreillä. Joka päivä tarttee keksiä jottain kivva ohjelmaa, päätin nimittäin että nyt riitti se muumin kyttääminen. Tuntuu että uhma on vähentyny pualeen ko ei sen anna kattoo telkkaria. Ja se, että saisin ommaa aikaa tehrä vaikka taloustöitä, ei kumma kyl toteuru siinä että mukula töllää telkkaria. Oon saanu ittekki paljo enemmän aikakseks niinä päivinä ko telkkaria ei oo näytetty ollenka.

Mut pari sannaa niistä pippareista. Tehtiin suklaakeksejä, tuli tosi hyviä. Fariinisokerin tosin ehkä korvaisin tavallisella sokerilla, itte ainaki maistoin niisä liikaa fariinisokerin. Taikina oli tosi iso, tein pualitoista pellillistä, se oliki sopiva määrä, ei ehtiny kyllästyä. Vajaat 3 pellillistä pippareita on viälä taikinana pakastimesa. Teen ussein pipparitaikinalle sillai, että laitan taikinaa kovettummaan jääkaappiin pötkönä foliosa ja sitte ennen pakastusta palottelen sen sopiviin paloihin. Siittä on sitte hyvä paistella pipparit ko tarttee. Taikina viä vähemmän tillaa pakatimesa ko pipparit ja ilmeisesti noikaan pipparit ei ees oo niin hyvän makusia ennää pakastamisen jälkeen.


Nyt oon jo vähä päässy kirppiksillekki. Mittään ihmeellistä en oo kyl löytäny. Koolle ostin rintarepun 3 eurolla (laitan kuvan jahka oon tuunannu sitä vähä), sitä onki joka ilta käytetty. Mun tekis miäli pestä se, vaikka pesun jäljiltä se selvästi onki. Se, joka sen kirppiksellä myi, on pessy sen jollain hajustetulla pesuaineella. Ussein vauvanvaatteetki haisee samalta pesuaineelta ko niitä ostaa. Pannee miättimään, että pesseeks ne kaikki pyykkins semmosella. En mää ainaka pukis vauvalleni niin haisevia vaatteita. Siittä rintarepustaki saan aina piänen päänsäryn, ei oo kyl kiva tunkee Koota semmoseen. Mut yks hyvä puali siinä hajusa on; jos en muista mihin oon sen repun jättäny, ni jo pelkästään astumalla huaneeseen haistan että jahas, täälä se on.

Nätti emalipytty rumalle kukkapurkille kirppikseltä.

Vaippoja oon löytäny halvalla aika kasan. Yks lauantai ko käytiin koko perhe kirppiksellä, löysin 13 eurolla 6 hyvvää AIO-vaippaa, ImseVimsee ja mitäköhän ne toiset nyt olika. Yks kokonaan käyttämätönki löyty, raskittin maksaa siittä oikeen 4 euroo. Lisäks jottain piäniä taskuvaippojaki löyty. Tossa on pirruuttans kuva, siinä on S- ja M-kokoset vaipat. Tosin kuvvaamisen jälkeen huamasin, että siittä puuttuu viälä 6 vaippaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti