perjantai 27. toukokuuta 2011

Ompeluksia mukulalle.

Mukula nukahti taas kaupasta tullesa. Kai se on sitä nykyajan kiirutta elämäntappaa, ko ajotettaan kauppareissu sillai et mukula sit nukahtaa autoon. Niin ettei tartte sit kuluttaa aikaans sen nukuttamiseen. Se ko on niin kauheeta maata siälä sänkysä sen kullanmurun kans. Tuskin se tekis pahhaa vaikka siinä vähä ittekki torkahtais. On muuten ihan täyrellinen mukulannukutus tiä tosa meillä. Siinä on 4 km sopivan kuappasta tiätä piänellä nopeusrajotuksella ja maisemana pelkkää tylsää mettää. Kyl siinä varmaan ittekki nukahtais, siis jos ei tarttis sitä autoo ajjaa. Aina sit ko peräsä ajjaa auto, ni siirryn vastaantulevien kaistalle (jos ei tuu vastaan kettään, tiätysti) ja jarruttelen siinä si ennen meille kääntymistä. Etten vaan si ärsytä sitä peräsä ajajaa sillä jarruttelullani. Se ko ussein tuppaa olemaan semmosta, että ko oikeellekki päin kääntyy ni peräsä ajava porhaltaa aina ohi, vaikka olis keltanen viivaki. Ettei si tartte turhaan jarrutella. Hullut, sanon mää. Mihin sitä muka aina on niin kiiru että on pakko rikkoo lakia? Vai rikonks määki jottain lakia käyttämällä sitä vastaantulevien kaistaa vasemmalle kääntymisseen? Kertokaa joku jos tiärätte.

Taisin kyl ny eksyä aiheesta. Oon täsä viikon verran ommellu aika ussein. Tai siis niin ussein ko oon vaan kerenny. Satteisella kelillä on varmaan jottain ossaa asiaan. Se on niin mukavaa olla tuala vintisä ko sade ropisee pellikattoon, eikä sitä oikeen tee miäli pihallekka mennä. Pari kertaa oon olosuhteitten pakosta joutunu ottamaan tiatokonneen vinttiin mukkaan ja laittanu siittä mukulalle Late Lammasta. Se ko on mukulan suasikki. Löysin muuten äsken ennen sitä ruakakauppaa kolmella eurolla mukulalle kirpputorilta käyttämättömän dvd:n, Krokotiili Gena ja Muksis. Siinä on neljä ossaa sitä venäläistä alkuperästä animaatioo. Saas nährä mitä se tykkää siittä. Mut taisin taas eksyä aiheesta. Mun on helppo ommella jos se mukula kattoo siinä viäresä sitä lammasta. Muuten se painelis konneisiin uuret sääröt ja sotkis polkimia. Sitä ei si nii vaan korjatakka jos mukula hurauttaa saumurilla kankaan halki.


Tein mukulalle muumihammeen ko se niin on tykästyny muumeihin. Meillähän ei oo vuateen näkyny telkkari, ei se oo muumeja siältä nähny. Sillä on semmonen kaverin mukuloitten vanha muumipalapeli, siittä se innostu. Telkkarin sais kyl toimimaan mukko en päästä miästä katolle. Se on ihan mukavaa olla ilman telkkaria, se ei oo mukavaa jos puttoo katolta. Yle-areenasta näkkee Pikku kakkosta ja muutaki. Sit ompelin vanhoista vaatteista sille hammeita. Olis pitäny tajuta se jo sillon ko UFF:llä olin kahren euron päivänä ostoksilla, vanhoista miästen T-pairoista saa paljo hyvvää trikoota ja vaikka misä väreisä. Ostin vaan yhren, keltasen, ko tarttin oikeen sävystä resoria mikä soppii siihen Metsolan rattori-joustofrotteeseen.

Tää on tehty vanhasta kiatasuhammeesta.
Nää mää tein vanhoista alushousuistani. Pitsit on heräteostoja Eurokankaasta.
Keltaset osat on siittä T-pairasta, housujen vyätärön sisällä lukkee jottain nettiosotteita, ei se haittaa ko ei päällepäin näy.

Mukulalla ko on niin paljo vaatteita, ittetehtyjä, muilta saatuja ja kirppikseltä ostettuja, ni aattelin että kaverin pojjaat vois tykätä tosta rattorikuasista. Ompelin si niillekki jottain ompeluvimmasani. Kankaasta ei kyl riittäny ko isomman pojan T-pairaks, mut ko kaapista löyty ruskeeta veluuria, ni ompelin siihen si punttiin kans rattorin sille piänemmälle. Kirppikseltä on joskus löytyny palanen vanhaa lakanakankasta. Sitä oli just sopivasti mukulalle pussilakaks. Toiselle pualle piti kyl ommella valkosta lakanaa. Ko sitä kankasta ei riittäny tyynyliinaks ni leikkelin siittä niitä kukkasia ja ompelin niitä siittä lakanasta tehtyyn tyynyliinaan. En malttais orottaa että mukula ottaa tommosen isomman peiton käyttööns, se on jo tuala kaapisa monen kivan pussilakanan kans.

Tää ei ny varsinaisesti oo ompelujuttu, mut tein tommoseen vanhaan jakkaraan parempaa istumisossaa. Se ko oli ihan tikkunen ja naulatki törrötteli. Leikkasin telttapatjasta sopivankokosen palan ja niittasin palasen Finlaysonin vaxtuukia siihen päälliseks. Olis voinu siistimpääki jälkee tehrä, mut välttää se ny noinki. Olin aatellu että se jakkara viärään ulos, siälä se on ennenki ollu, mut keksein sille käyttöö sisällä. Sitte ko mukula on isompi ja ruppee itte pesemään kätens vessasa, ni se voi sitte seistä tolla jakkaralla että ulettuu. Toi vessa on aika ahras mut se jakkara soppii just ja just pytyn ja allaskaapin välliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti