sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Blogin nimi.

Sesse pyysi ihmisiä kertomaan, että mistä niitten blogien nimet tullee. No kuulkaas. Ko mää rupesin pukeutummaan noihin kirppisvaatteisiin, mamma aina välillä (joka kerta) ko nähtiin huamautti, että "oot aikamoinen rynttyliisa". Anopin miälestä nimitys rynttyliisa on täysin mahroton. Sen äitin nimi oli Liisa, ja kuulemma Liisa pukeutu aina mahrollisimman tyylikkäästi. Mut mää oon rynttyliisa ja sillä sipuli. Pariki ihmistä sano mulle, että perusta blogi. Papu tais ainaki sannoo. Ikinä en oo osannu mittään kirjottaa, aattelin että mahrotonta. Kuurennella luakallaki opettaja karju mulle luakan eresä, että "mitä sää tämmästä teet, täähän on ko juasten kustu" ja heilutteli käresäns mun ainekirjotusta. Parhaani kyl tein sillon, niin ko aina. Ehkä jos olisin saanu kirjottaa murteella... kuka tiätää. Mun aivot vaan mennee jotenki lukkoon jos pittää käyttää kirjakiältä.

Mut siis juu se nimi. Ei sitä paljoo tarttenu miättiä. Muistan että istuin sohvalle ja aattelin että määhän oon rynttyliisa, olkoon se sit siinä. Tuli miäleen, että Miäs varmaan aattelee että toi blogitouhu on taas noita muijan kotkotuksia. Mitäs siinä sit muu auttanu, ko nimetä blogi Rynttyliisan kotkotuksiks.


Tossa kuva alkuajan Rynttyliisasta. Suuri muutos hypätä mustista vaatteista ja pääkalloista vaaleisiin kukkavaatteisiin. Mut se oli hauskaa.

Kertokaa muutki nimihistorianne!

7 kommenttia:

 1. Se on ollut vaan kirjakielestä kiinni, koska älyttömän hyvää tekstiä tulee murteella :) On se hyvä, että ne pari ihmistä johdatti sut blogistaniaan, me lukijat oltaisiin jääty muuten Rynttyliisaa vaille. Kauhee ajatus :)

  VastaaPoista
 2. Ihan samoin ajattelin kuin edellinen kirjoittajakin. Kerran kun tätä blogia luin, niin heti jäin koukkuun. Tämä pitää avata joskus pari-kolmekin kertaa päivässä ja katsoa, onko tullut uusia, hauskoja, mukavasti kerrottuja juttuja.
  Elä vaan koskaan lopeta :)

  VastaaPoista
 3. hauska nimi ja tarina, siitä ei pääse mihkää! :D

  VastaaPoista
 4. Sama täällä, kerrain luin ja koukus oon, tykkään kovast näist erilaisit murteist.
  Myöskii blogisi mukava nimi houkutteli lukemaan.

  VastaaPoista
 5. Rynttyliisahan on kuin kunnianimi! ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Maija kun kerroit tarinasi :)
  Kiva on blogi sulla!

  VastaaPoista
 7. Mutkumiehaluun tulee toki siitä ku mie aina haluan yhtä sun toista ja mielellään HETI! :)
  (harvemmin toki saan. Kuten nyt mie haluisin nokia lumian, ponin, lisää juustokakkua ku vasta lopetin yhden palasen syönnin, vaihtaa jo toiset korvikset, laihtua, saada vauvan ja toisen ponin. Niin ja tietty sen vaa'an, että voin alkaa tehhä saiputta myyntiin!)

  Rynttyliisa on todellakin kunnianimi :)

  VastaaPoista