perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kesäkissa.


Meijän kissa muuttuu syksyllä syksykissaks, mut ilmeisesti viälä nykyäänki ihmiset ottaa ittellens kesäkissoja. Mää luulin, että semmonen olis jo historiaa. Luulis nyt ihmisten tajuavan, että kissan ko ottaa, sitä sit hoiretaan vuasikauret. Muistuttakkaa tuttujanne ja kavereitanne, että kissan hylkääminen on rikos, ei ne pärjää omillans luannosa. Ja jos tiiätte jonkun, jolla on kissanpentuja, ni muistuttakkaa sitä harkittemmaan tarkkaan kenelle niitä pentuja luavuttaa.


Punkkitarkastus, katti nauttii.

Raja se on rapsutuksellaki. (Ei se Koota satuta.)


Vesipeto.

10 kommenttia:

 1. Ihana katti ja pienet ihmiskaverit! :)

  Kesäkissat ovat surullinen ilmiö, vaikka niistä on valistettu ihmisiä vuosikaudet. :(

  VastaaPoista
 2. Anonyymi7.6.13

  Totta töriset, kesäkissa tai mikä tahansa kesälemmikki on täysin hanurista oleva käsite, eihän sellasta lajia ole olemassakaan!! Hmmm...paitsi ehkä kesämies... Voip, kun ihmiset oppis ottamaan vastuuta eläimistään.

  VastaaPoista
 3. Hieno matto tossa kissan alla :) Oikein herkulliset värit.

  VastaaPoista
 4. Mesis7.6.13

  Kyllä olet niin oikeassa kesäkissajutussa. Ei kissaa, eikä mitään eläintä saa ottaa vain kesäksi. Ne otetaan eläimen eliniäksi. Kyllä teillä on kissan hyvä olla. Lapsetkin näyttävät osallistuvan kisun hoitoon.
  Onko tuo "vesipeto" oikeesti teidän kissa? Meneekö se ihan vapaaehtoisesti veteen?

  VastaaPoista
 5. Ohhoh - harvoin näkee että kissa ihan omasta tahdostaan ui..Ja on kyllä hienon näköinen katti, wau! Ja EI kesäkissoille tai muillekkaan "väliaikaisille" elukoille, meillä on Hesy vieressä ja siellä käydessään kuulee surullisia tarinoita ja näkee jos jonkinmoista kissaa, onneksi on ihmisiä jotka haluavat antaa hyvän kodin ns. "kesäkissoille"!

  VastaaPoista
 6. Ei meijän kissa nyt ihan vappaaehtosesti vetteen mee, mut ei se sitä pahaks taida pistää. Oon sen nyt 4 kertaa heittäny lampeen ku se on läähättäny suu auki varjossa, helteet ottaa koville kissallakin. Ihan nätisti se antaa kantaa ittens rantaan, ehkä just ennen kastumista mennee hiukan pupu pöksyyn, mut en oo saanu yhtään kynnestä. Kyl kissasta näkkee jos se loukkaantuu jostain, ei se oo mulle vihotellu märkänä, päin vastoin tyytyväiseltä näyttää. :-)

  VastaaPoista
 7. Ennen oli paljon puhetta kesäkissoista, mutta en ole asiaa enää muistanut. On se hyvä, että postasit ja muistuttelit, ettei kukaan anna pentuja sellaiselle, jonka tarkoitusperät vaikuttaa epäilyttävältä. Miten kukaan voi olla niin tollo, että luulee kissan selviytyvän luonnossa ilman huolenpitoa talven yli :(

  VastaaPoista
 8. Aika jännä kun kissa on vesipeto :) Joo, kesäkissaa ei saa missään nimessä ottaa kukaan!

  VastaaPoista
 9. Niistä kesäkissoista voi tulla tosi ropleemia, mei nurkilla pyörii sellaisia villiintyneitä kissoja, naapurit niitä loukutti ja vei eläinsuojelun tiloihin.
  Joskus tuntuu että maalla kissa on vain kissa ja niitä saa antaa kelle vaan sillä kissaa ei arvosteta.

  VastaaPoista
 10. Kesäkissojen lisäksi isoksi ongelmaksi on muodostumassa "kiimakissat" eli otetaan kissa ja siitä "huolehditaan", mutta kun ensimmäinen kiima mouruamisineen tulee, kissa nakataan ulos ja sille tielle se sitten jää. Kun itse olin löytöeläintoiminnassa mukana minulle tulleista kissoista suurin osa oli sellaisia yksi vuotiaita tapauksia, selvästi jonkun entinen lemmikki, mutta keväästä/kesästä hylätty. Onhan se joidenkin mielestä niin paljon helpoimpi viskata se kissa ulos huutamaan kun viedä leikattavaksi, maksaakin paljon vähemmän. *huoh*

  VastaaPoista