tiistai 4. kesäkuuta 2013

Ne syö mun vauvaani!

Me muut ollaan varmaan jo totuttu hyttysiin jonkun verran, mut Koolle tää on eka kesä niitten armoilla. Viime vuanna se oli meinaan paljo vaunuisa verkon suajisa. Koo ei ossaa huitoo niitä pois ja tuntuu muutenki siltä, että se saa erityisen kutisevat paukamat. Välillä se raappii päätäns ja huutaa, mut kohta se istuu taas tyynenä rappusilla alasti, samalla ko lauma hyttysiä aterioi. Reppana, laiska äiti sillä ko ei vahri tarpeeks.


11 kommenttia:

 1. HEERIJEE..koo on selvästi allerginen noille..antihistmaiinia kehiin.

  VastaaPoista
 2. Kauhia mitä paukamia! On pikkusolullaki isoja ja punasia mut ei nyt noin pahoja kuitenkaan.

  VastaaPoista
 3. Voi mä muistan, kun nuorimmainen oli joku vuoden vanha ja oltiin mummin luona maalla (itse asuttiin sillon kaupungissa). Kun tultiin takaisin niin pieni oli ihan täynnä hyttysen ja paarman puremii ja lisäks rupia..sekä puremien raapimisesta että ulko rappusista ryntäämisestä...

  VastaaPoista
 4. Voi kurjuus, nuo varmasti kutiavat.
  Mulla on sellainen keino, että luomu hyttysmyrkkyä ohkaseen paitaan ja paita päälle. Ei tarvitse laittaa mitään myrkkyä lapsen ihoon, eikä hoidella lääkkeillä. Kutiavia paukamoita voi hoidella kylmällä luonnon jogurtilla, se viilentää ja lievittää kutinaa.(ekaksi sivellään jguttia ja sama toistetaan 10min jälkeen)
  Toivottavasti pikkuinen saa nukuttua.(ja äiti myös)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi4.6.13

  Meillä on auttanut kutinaan ( ikävä kyllä ei hyttysten karkotukseen kuitenkaan ) auringonhattu-uute.
  Kehun sitä aina ja kaikille. Sitä saa prismoista ym. ja se tosiaan auttaa, kokeile ihmeessä.
  Ellu

  VastaaPoista
 6. Anonyymi4.6.13

  Hei!
  Pari yötä tässä mennyt kun olen lukenut kotkotuksiasi ja hyvin on aika mennytkin. Tänään vatkasin jogurttipurkissa, eri hyvä vinkki olikin. Lisäksi yritän kehitellä syöttötuoliin ruokalappupussia. Ompelu ei tule kysymykseen. Ja kakkajutut nyt uppoo aina. Eli sitä vaan, että huippublogi sulla!
  Tämän päivän jutusta vielä, että meidän vuosikkaalla on kans pää kuin perunapelto, aivan järkyttäviä paukamia tullut:/
  Lisbe

  VastaaPoista
 7. Kivvaa Lisbe ko tykkäät! Tollasta on aina ilo lukkee kommenteista. <3 Jos ei ruakalappupussia tee ompelemalla, niin onnistuiskohan vaikka jostain koristetyynynpäällisestä tekemään? siinä olis vetskarikin, ei näytä niin epäsiistiltä ko toi meijän tällä hetkellä tupaten täynnä oleva avoin pussi.

  Puremat on Koolla aina ensiks ihan kauheen näkösiä, mut pualen tunnin päästä ne on ennää piäni punanen täplä ja näyttäis siltä että ne ei sit ennää niin kutiakkaan. Mut toisaalta mää saan ihan samanlaisia isoja paukamia, ensin ne kirvelee ja myähemmin kutiaa (jos niitä raappii). Tarttee kokkeilla sitä jogurttia ja auringonhattu-uutetta. Oon laittanu hydrokortisonia, mut ei oo kiva laittaa semmosta myrkkyä noin piänelle. Paarmoja sit vaan orotellesa...

  VastaaPoista
 8. Oho, mitkä paukamat, kannattaa näyttää tohtorille, ja varokaa paarmoja niistä voi tulla tosi paha reaktio.
  Koo on ihana pellavapää.

  VastaaPoista
 9. Ei niitä paukamia kerkii tohtorille näyttämään, ne laskee aika noppeesti. Mulla tullee ihan samanlaisia, tullee mukula äitiins. :-)

  VastaaPoista
 10. Mesis5.6.13

  Voi pientä. Hyvä kuitenkin, että paranevat nopeasti.

  VastaaPoista
 11. Tiina6.6.13

  Sama meillä et ännä on ihan syöty, mut eipä sitä tunnu haittaavan. Ei raavi ni en oo laittanu mitään.

  VastaaPoista