perjantai 31. lokakuuta 2014

Kuka tiätäis?

Sattuiskos joku tiätämään, että miten toi kuvan lakki on tehty?


Kysseesä on joskus 60-luvulla koululaisen koulusa tekemä käsityä. Jotenki toi kai on virkattu? Ei voi olla vaikee homma ko lakki kerran on lapsen tekemä. Olis kiva tehrä mukuloille tolla tavalla pipot...
Kertokaa ihmeesä ohjeita jos tiärätte.

30 kommenttia:

 1. Mullakin oli lapsena tuommoinen. Vaaleanpunaisia ja valkoisia raitoja ja flanellivuori. Siihen aikaan ei vielä fleeceä tunnettu =)
  Ihan samanlaista ohjetta en löytänyt, mutta yhden sortin pallovirkkausta neuvotaan täällä http://pientakivaa.blogspot.fi/2013/03/ohje-pallovirkkaus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se taida ihan tuolla ohjeella olla tehty, videoo kun kattelin, niin vaikeelta näytti, ei varmaan kouluikäinen siihen taipuis. Tai tiiä sit kuin taitavia mukulat on ennen olleet. :-D

   Poista
 2. Vaikia sanoa! Ystäväni teki joskus huivin virkkaamalla niin, että muutama pylväs muutaman ketjusilmukan riviin muodosti aina jonkinlaisen kuhmun. Olisiko tuossakin sen tapaista tekniikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla niin. Täytyy testailla.

   Poista
 3. Tiiän miten noita papanoita tehdään. Lakin muu ohje menis sit kyllä soveltamiseks. Kattos mun blogista josko kukkasen terälehdet näyttäis tutulta: http://aivosolunajatukset.blogspot.fi/2013/07/virkattu-kukkanelio-ohje.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on tosiaan saman näköstä! Tuliskohan nopeesti jos käyttäis kaksinkertasta lankaa?

   Poista
  2. Riippuu toki langasta mutta en ehkä laittas 2 kertasena. Tekisin pidempiä pampuloita ja useemman kerran langankierto niin tulee paksumpiakin. Jos et saa selvää tosta ohjeesta miten niitä tehdään niin käy mun blogissa hihkasemassa. Koitan sit selittää jotenkin paremmin.

   Poista
 4. Taustas on vaihtunut :). Oujee! Nätti on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku sää teetkin lisää muokkauksia! Tuun kattoo kun on valmista :)

   Poista
  2. Joo, mää vähän säädin. Piti uudistaa tätä jonain postaamattomana päivänä, ettei haittaa lukijoita. Mut ko inspiraatio iski, niin minkäs sille mahto. :-)

   Poista
 5. Anonyymi31.10.14

  No jopas on KAUNIS ulkonäkö blogilla!!!!! Oikein iloinen yllätys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! Kiva ko tykkäät!

   Poista
 6. Ihan uusi ilme täällä! :) Vaik ei entisessäkään mitään vikaa ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vaihtelu virkistää. :-)

   Poista
 7. Mesis1.11.14

  Pipo-ohjeeseen en osaa sanoa mitään, mutta tämä uusi ilme blogissasi on kerrassaan hie-no!!! Tykkään tästä enemmän kuin edellisestä. Tästä tulee oikein hyvälle tuulelle :) :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä ko tykkäät! Aloin jo vähän kyllästyä siihen vanhaan. :-)

   Poista
 8. Patalappuja á la Carte kirjasta löytyy pallosilmukkaohje Iloinen leipuri-pannulappuohjeesta. Kirjastossa kirjaa on ainakin saatavilla.
  Jännä nähdä millaisen pipon saat aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlettamalla löyty tosiaan sen näkönen patalappu, että saman näkösiä palluroita oli. Sen kirjan ohjeella oli siis tehty. Kirja löytyy kirjastosta, mut on nyt lainassa. Kiitos vinkistä!

   Poista
 9. Anonyymi1.11.14

  Hei,kannattais varmaan kysellä joltain iäkkäämmältä nimittäin mulla oli just samanlaine siskon kans joskus 60 luvulla.Eli 80v ja yli varmaan osais neuvoo.Kai noit siäl teil päi olis ollu ku Rymättylässäki oli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy näyttää tota kuvaa ompelukerhossa. Siälä on iäkkäämpiä tätejä, jos ne tiätäis. :-)

   Poista
 10. Nythän minä sinulle ohjeen löysin =D http://johkunlainen.blogspot.fi/2014/11/marraskalenteri-paiva-1-virkatut.html Siellä on tehty meikinpoistolappu, mutta tuosta kun jatkaa niin saa pampulapipon aikaiseksi. Olikohan tästä apua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkasen hianoja noi kestovanulaput! Ihania noi Dropsin ohjevideot jonne tualtaki likitettiin, selkeitä. Kiitos!

   Poista
 11. Ihan kuin minullakin olisi ollut tuollainen hattu lapsena.
  Tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi tuntuu olleen aika yleisiä. Mää törmäsin vasta nyt tommoseen. Nätti on tosiaan.

   Poista
 12. äRrä1.11.14

  Oi sä oot pistäny "taustakankaaks" tätä mun lempparia!! Ihana!! Ja meillä asuu samaan tyyliin stailattu mies :D Tosin sun miähen asu on siistimmässä kunnossa, näyttää melkein uudelta.. Lakki ongelmassa en taida osata auttaa, mut vähän tutulta näyttää. Ihan kuin meilläkin olis ollu joku tuontyyppinen, serkuilta peritty?..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä toi kuva valehtelee, aika nuhjunen ukko, ei ku ukon haalari, alkaa jo olemaan. Tarttis varmaan pestä se joskus. On siinä maalia ja reikiäki vuasien varrella kerinny kertymään. :-)

   Poista
 13. Sää oot vissiin jaksanu koodata. Mulla meni hermo taas bloggeriin tältä päivältä. Hianon blogin ulkonäköpäivityksen oot saanu aikaseks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tätä nyt ihan koodaamiseks voi sannoo. Senkus kikkailee bloggerin valmiita vaihtoehtoja ja latailee pari kuvvaa. Mut kiva ko kelpaa, tykkään kyl ittekki. :-)

   Poista
 14. Kiva tausta ja tuo banneri :) Tiiäkkös kun mullakin oli tuollanen pipo. Äiti vissiin teki sen, enkä kyllä osaa enää tullasta virkata. Vaan pitäs perehtyä taas asiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai tää on jo ihan perinne malli kun kaikki sen tuntuu tiätävän! :-D

   Poista