tiistai 13. elokuuta 2013

Itsekäs jättiläinen.

Miäs vei mukulat mummolaan, että saan sit ommella rauhasa. ÄSsä tarttis pitkiä housuja, ovat kaikki jääneet lyhyiks. Suunnitelmisa oli niitä ommella, mut käviki sillai, että itsekkäästi ompelin vaan ittelleni kaikenlaista. En oo ennen ommellu aikuisten vaatteita (paitsi pari simppeliä yäpaitaa) ja tuntu niin ko ompelis jottain jättiläisen vaatteita.

Kaisu Heikkilän pairasta otin kaavat, tuli kiva
vaikka tän piti olla vaan testikappale.

Samalla kaavalla paita vanhasta verhosta.

Toisesta vanhasta pairasta otin kans kaavat.
Tarttee varmaan viälä vähän lisätä leveyttä.


Vanhoista alushousuistaki tein kaavat.
Täsä mummokalsarit pappakankaasta.
Näitä teen lissää, taivaallisen mukavat!
Pahottelut kuvasta.

15 kommenttia:

 1. Mesis13.8.13

  Oletpas taas tenhyt hienoja paitoja. Alkoista puhumattakaan. :)

  VastaaPoista
 2. EI hitto, mummokalsarit omasta kankaasta! Noille vois olla kysyntää - olen ihan vakavissani.

  VastaaPoista
 3. Tarviiko mummokalsarit miten syvällisiä ompelutaitoja? Mies sujuvasti osaa lyhentää lahkeet ja surauttelee verhot. Olisi kyllä niin taivaan lahja teettää miehellä omat mummot ja omasta kankaasta. Täällä jo kuvittelen pehmeäksi kulutettuja kirppismateriaaleja vasten mun tarkkaa pylperöäni, oi oi. Jos se ei tule onnistumaan niin sitten kinuun sulta apua ja sitten sää vasta saat tehdä niitä jättiläisen vaatteita :D

  VastaaPoista
 4. Jopas tulikin hienoja, niin sitä pitää.

  VastaaPoista
 5. Ei alushousuja oo vaikee tehrä, haarakappaleen ompelusa joutuu ekalla kerralla hetken aatteleen, mut muuten helppoo. Mää sovelsin tätä ohjetta.

  Mulla on toistaki retroo kalsarikankasta, tarttee vaan hommata lissää kuminauhaa ni ruppeen tehtaileen alkkareita. :-)

  VastaaPoista
 6. Oot sie kyllä mainio Maija,ko kalsaritkii isse ompelet:)))) ja noin kommeita paitoja, tuo verhosta tehty on ihana. Ei muuta ko anna koneen hurista.

  VastaaPoista
 7. Hienoja paitoja ja pittää sitä ihimisen sen verta ittekäs joskus olla, että ittellensäki jotaki ompelee:)! Minusta on ainaski mukava omatekemissä olla. Ja tommossii mummopikkareita vois ittekki kokkeilla tehä. Tykkään pittää mummomallisia, ku on sen verran jenkkakahvaa lantiolla, että lantiomalliset näyttää äklölta vaatteijen läpi. ;)!

  VastaaPoista
 8. Mahtavat kuteet, verhopaita on ihan ässä!
  Sun monipuoliselle blogille on tunnustus Saaripalstalla.

  VastaaPoista
 9. Olis kyllä erikätevää jos osais ite tehdä omat vaatteensa! Sais ainakin mieleisiä! :)

  VastaaPoista
 10. Voi rähmä. Tulin tänne Sailan blogista, vaikka en ole kiinnostunut kirjoitetuista murteista enkä lapsijutuista ja SILTI jäin ihan täysin koukkuun. Olet tosi hulvaton.

  VastaaPoista
 11. Hih, minä rupean heti ompelemaan jättiläisen kalsareita:D

  VastaaPoista
 12. No tulihan hauskoja jättiläisen vaatteita. Kelpais tällekin jättiläiselle ;D

  VastaaPoista
 13. Onpas täälä paljon kivoja kommentteja, kiitos kaikille! Olin päivän reissussa, kiva tulla kotio ko on saanu kehuja ja tunnustuksia. :-D

  VastaaPoista
 14. Hah, mahtavaa, että säkin jo esittelet omatekemät kalsarit blogissa :) Mä pistin omiini sellasta joustokanttia, jota kestovaippoihin myydään, vyötärölle ja lahkeensuihin. Se on kestäny tosi hyvin, jos ei haluu kuminauhakujia ommella... Ja sitä oli myös tosi helppo ommella, joskin tarvii tuplaneulan, että joustaa sit kans.

  VastaaPoista
 15. Mää vetelin jalansuihin jottain Miähen mummovainaan vanhaa alusvaatekuminauhaa. Ei oikeen näy kuvasa ko uppoo läskien välliin. Tarttee mennä kuminauhaostoksille ennen ko ruppeen tehtaileen lissää. Kuminauhakujat ei tosiaan oikeen houkuttele.

  VastaaPoista