sunnuntai 16. marraskuuta 2014

365 kuvaa, osa 46.

Marraskuun 10. Koo ihastu kauheesti Kodin ykkösesä valokettuun. Muista elukoista viis, ketusa oli sitä jottain. En kyl suastunu ostamaan sitä sille.

Marraskuun 11. mukulat... ööö... pesi hampaat.

Marraskuun 12. käytiin ettimäsä mukuloitten ja kissan kans joulukuusta. Ei löytyny, mut löyty paaaljon isoja kiviä.

Marraskuun 13. lährettiin Loimaalle ja matkan varrella poikettiin Urjalan makeistukkuun. Johan riitti mukuloilla ihmettelemistä.

Marraskuun 14. käytiin vähä isommalla laavulla.

Marraskuun 15. Pappalla oli lapsityävoimaa.

Marraskuun 16. kävin Lempääläsä luennolla. Sain miälenkiintosta tiatoo siittä mitä tapoja ja uskomuksia suamalaisilla on ollu eri puulajeihin. Luennon jälkeen porukalla syämään Vaihmalan Hoviin. Näitä Taivaannaulan juttuja taas...

14 kommenttia:

 1. Et ostanu lapselle valokettua ,:) no en miekään ois ostanu. Poika aina pienenä pyyteli kaupassa millon mitäkin ja myö vastattiin että katotaan sitten tilipäivänä, se toimi pitkään kunnes hän kerran kysy että millon se tilipäivä oikein on jotta miekin saisin jotain. Ja yllätys yllätys se oli just sillä kauppareissulla.
  Nuo eri puulajien tavat ja uskomukset kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en ostanu valokettua. Maksoki viitisenkymppiä. :-D
   Täytyyki ruveta ittekki puhumaan tilipäivästä...

   Olikohan se tämä kirja, jossa oli kivasti niitä puu-perinteitä, katoppa jos löytyy vaikka kirjastosta. Hianoja kuvia siinä ainaki on.

   Poista
 2. Mukavan vaihteleva viikko teillä on taas ollut. Lapset ovat niin ihania, kun ovat kaikessa mukana.
  Tuo makeiskauppa alko kiinnostaa. -Varsinkin ne liitulakut. Ei voi parempaa karkkia olla, nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää ostin siältä Brunbergin tryffeleitä, ne on mulla se paras herkku. Kauheen makkeelta ne maistu ko oon viime aikoina tottunu vähempään sokeriin, mut sain sentää syätyä koko pahvilootallisen. :-D

   Poista
  2. Huamasitko muuten, että Putteki oli yhresä kuvasa? Moni ei varmaan huamannu.

   Poista
  3. No en huomannut, ja nytkin piti oikein etsimällä etsiä, mutta löytyihän Putte viimein :), -ihanainen <3
   (Mistähän mahtaisi saada kissakuumeeseen lääkettä? Pitäiskös kysyä eläinlääkäriltä =D)

   Poista
 3. Anonyymi17.11.14

  Kiitos mukavasta torstaisesta kahviseurasta. Olen niin tyytyväinen, että tavarat saivat uuden kodin. Jos saan siivousvaihteen taas päälle, niin niitä voi löytyä lisää.

  Terkuin Sari.

  Ps. Ruusut ovat nyt kauneimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ittelles, oli niin mukavaa! Mut älä kauhia, lissää tänne ei mahru! ...Ei maar, en mää pysty kiältäytymmäänkä. :-D

   Toivottavasti ne ruusut kestää, mää niitä perkasin sillai ko oon oppinu kukkakaupasa töisä ollesa. :-)

   Poista
 4. Millasta ruokaa oli Vaihmalan hovissa? Mitä söit? Oliko sopivan rento vai seipään nielleiden paikka? Ollaan joskus mietitty, että pitäs varmaan sieläkin käydä testaamassa ruuat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söin valkosipulihampurilaisen. Oli se hyvä, mut kattelin kyl kualaten siskon entrecotee, ruaho on aina vihreempää naapurin lautasella. Ihan mukavalta paikalta se vaikutti. Paljon näytti olevan piäniä lapsia asiakkaina.

   Poista
 5. äRrä17.11.14

  Niin ihania ovat äSsä ja Koo <3. Harmi ettei kuusi löytynyt, mutta onhan tässä vielä aikaa tehdä etsintöjä. Kissakin oli kuvassa niin hyvin maastoutunut että piti ihan etsiä. Näin "arboretumin" keskellä asuvana nuo puihin liittyvät uskomukset kiinnostais, että minkälaisia tapauksia sitä onkaan kasvamassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä luennolla käytiin läpi uhripuita ja nimikkopuita. Tapion pöytä -kuusia ja karhun kallopetäjiä, pihlaja on naisten puu ja tammi on talonpojan rautaa. Tuomen marjoista saa sinistä väriä värjäykseen ja saarnia ei ennää suositella lääkkeeks. Tollasia juttuja jäi mieleen. Tein mää kyllä muistiinpanojakin. :-)

   Poista
 6. Vau, että tuomen marjoista tulee sinistä. Oonkin miettiny joskus, että mistä luonnonaineesta saa sinistä. Pihlaja taitaa olla myös joku pyhän lisääntymisen puu. Ainakin joskus on alttarilla ollu kai pihlajakuvioisia alttariryijyjä/vihkimattoja (tai mikskä niitä nyt sanottiinkaan) häissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sillai se luennoitsija-täti niistä tuomenmarjoista sano. Mistäköhän niitä löytäis sen verran että pääsis kokkeileen?

   Pihlajasta sanottiin, että se on naisten puu, suojelee kotia ja raskaana oleville ei suositella pihlajan läheisyyttä (ehkä koska punainen väri symboloi verta). Pihlajan ja tuomen oksia voi laitta omenapuun ympärille, niin jänekset ei talvella syö. :-)

   Poista