tiistai 11. marraskuuta 2014

Kahvia.

Ennen en juanu kahvia ollenka. Oliskos se ollu ihan vasta tänä vuanna ko rupesin sitä säännöllisesti juamaan. En kuitenka tykänny siittä, että sain päänsäryn jos kahvia ei säännöllisesti saanukkaan ja aamusin olin ihan tokkurasa kunnes sain vereltyä kahvin kitusiini. Kolme päivää itteeni siittä viarotin ja sen jälkeen oon juanu kofeiinitonta, joka aamu mukillisen. Nyt juan kofeiinillista kahvia vaan jos tartten piristystä. 

Sain Mimmiltä Facebookisa kahvikuppihaasteen. Kuvasin viitenä päivänä (tai siis aamuna) kahvikuppini ja päätin hoitaa haasteeni täälä blogisa.

1. Sinikukallinen muki. Tää on hyvä kätteen.

2. Haukkamuki. Isohko, sopiva aamukahveelle.
Näin mää valmistan kahvini, kaadan vedenkeittimestä veten poroille.

3. Lomonosovin kahvikuppi. Kultaukset on kärsineet tiskikonneesa.
Kokkeilin juara ilman maitoo/kermaa. Ei se pahhaa ollukka, varsinki ko joukosa on kinuski-makukahvia.

4. Mun lempimukini.
Tällä kertaa laitoin porojen joukkoon kanelia.

5. Pualen litran savimuki.
Tästä juan yleensä iltateeni.

Onkos Vaapukka jo hoitanu kuppihaasteen Facebookisa? Huvittaisko muitaki osallistua?

18 kommenttia:

 1. PUOLEN LITRAN muki?! Eikö noin isosta mukista juominen käy jo työstä? Tai kuntosalista... Se musta kuppi on aika elegantti :) Tuli nälkä kun näin kaikki noi leivät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puali litraa on just passeli määrä. Iltateetäkin ko siittä hörppii, se on yleensä hyvä. Tosin joskus loppuu kesken. :-D

   Poista
 2. Mä olen armoton kaffee ryyppääjä. Toisena päivänä enempi ja toisena vähempi. Lemppari mukit on käytös ja kaikk vanhoja mukeja. Pikkukupit on pikkase liia hienoi mun kouraani. Tuo sun haukkamuki vaikuttaa mukavalt kättee kun noin iso tuo..hmm kahva..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En määkä ossaa piänestä kupista juara muuta ko kyläsä. Toi Lomonosovin kuoppi on oikeesti varmaan teekuppi, se oli sopiva kun mustana join. Haukkamuki on tosiaan hyvä kätteen.

   Poista
 3. äRrä11.11.14

  No nyt rupes tekemään mieli kahvia ;) Odotettava aamuun, ettei mene yöunet.. Kofeiinitonta kahvia pitääkin hankkia, kiitos vinkistä! Mulla on ihana muumimuki aamukahvia varten ja jos päiväkahvia kotona juon, niin siihen on isompi kultareunainen kukkamuki :D Tuolla tavalla suodattamalla tulee muuten mielestäni paras kahvi, ihan ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kofeiiniton kahvi on tosiaan kätevää. Maistuu ihan samalta ko kofeiinillinen. :-)

   Poista
 4. Minä olen mukana. Ja tuo haukka muki on tuttu lapsuudesta. Mummolla oli tommosia ja sit tommosia mutta korkeita. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kivvaa! Mukijuttua sit vaan tulemaan! Mää oon nähny parilla muullakin linnulla noita mukeja, pöllö varsinki oli tosi hiano, semmosen ko sais ton haukan kaveriks.

   Poista
 5. Mua huvittaisi, mutta en juo kahvia. Paitsi noin pari kertaa vuodessa, kyn on pakko pysyä hereillä auton ratissa. Menisi aika pitkään, ennenkuin saisin koko haasteen hoideltua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ton haasteen voi tehrä vaikkei kahvia juakkaan. Eihän no mullakaan oo kahvikuppeja vaikka kahvikuppihaaste onki. :-)

   Poista
 6. Onpa Sulla hienoja mukeja. En oo tiennytkään, että on kofeiinitonta kahvia. Sellaista pitää hankkia seuraavaksi, koska mulla on sama homma, että päänsärky tulee jos ei saa kahvia. Onkohan sitä murukahvina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo törmänny kofeiinittomaan murukahviin. Tosin en oo sitä ettinytkään, mut muistan miättineeni joskus, että se olis kätevää.

   Poista
  2. Haa! Google tiäsi heti. On sitä Pirkalla ja ilmeisesti Nescafellakin.

   Poista
  3. Kiitos linkistä. Tuota ostan seuraavaksi :)

   Poista
 7. Upeita mukeja ja kuppeja. Haaste on hauska, mutta mie en kahvia juo koskaan, se tuoksuukin niin pahalle.
  Tarkkaileppa muuten postias :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun miälestä porot haisee hyvälle mut keitettynä kahvi haisee pahalle. Edelleen oon kyllä ehdottomasti enemmän tee-ihminen.
   Paketti tuli, tuhannet kiitokset ihanainen!

   Poista
 8. Ilman kahvetta ei oo elämää eikä minkäänsorttisia älyllisiä toimintoja! Mää suaratan sumppini sillai ko sääki, mut mulla ei oo tommottista hianoo vihreetä suaratinta. Oon kyl vihree kateuresta. Täytyy varmaan blogisa joskus näyttää mukiarsenaalia, ku mää en oo veisbuukki-ihmisiä. Lempimukis on muuten kaunis. Ai niin, Loimaala oli taas kauheesti sun näkösiä vermeitä kirppareilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on toinenki suaratin, valkonen. Yritän ettiä kirppiksiltä sille korvaajaa. Jos teen kahvia ittelleni ja viaraalle, tai toi vihree on likasena tiskikonneesa, ni hävettää ihan käyttää sitä uutta valkosta. Näytä ihmeesä mukejas! Orotan innolla! Loimaalla tarttis päästä sit varmaan käymään niillä kirppareilla... hmm.

   Poista