perjantai 23. tammikuuta 2015

Kääntölakanat.


Vaihroin tännään lakanat (juu vaihroin, otsikosta hualimatta en kääntäny). Se tapahtu sit lopulta vähä mutkan kautta, mää ko sain päähäni taas ommella parista retropussilakanasta kaks samanlaista. Mää tykkään, että meijän parisänkysä on samanlaiset pussilakanat. Retroja kun harvemmin löytyy kahta samanlaista, niin tarttee ommella yksinäisiä yhteen.

Kahresta erilaisesta pussilakanasta tuli kaks kääntölakanaa. Toinen puali kukkaraitaa ja toinen puali Marimekkoraitaa. Kummasta pualesta tykkäätte enemmän? Itte en ossaa päättää, kivoja kumpiki.

Tyynyliinat tein samalla tyylillä.

24 kommenttia:

 1. Tosi hienosti sopii yhteen noi lakanat, kun on molemmissa raitaa! Hyvin oot löytäny. Mä ehkä kallistun enemmän ton kukallisen puoleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää satuin saamaan nää molemmat samasta paikasta. Heti kattelin niitä silläsilmällä, että vois tommosen ompeluhomman tehrä. Mut niin siinä käy, että saa aikaseks vasta ko on repiny likaset lakanat veke sänkystä. :-D

   Poista
 2. Mesis23.1.15

  Nätit on kummatkin puolet, mutta ehkä tuo kukallinen on sittenkin enemmän minun makuni mukainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kukalliset siinä nyt onki päällä päin. :-)

   Poista
 3. Kauniit on! Kukallinen puoli etenkin tosi ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukallinen on vähän ohempaa, siks on ehkä loogisempaa pittää simppelimmät raidat piilossa. :-)

   Poista
 4. Anonyymi24.1.15

  Kylläpä sulla on taas välähtänyt, eipä olis itelle tullu tämmönen ratkasu mieleen ;) Jotenkin tutun näköisiä ;)

  Terkuin Sari M.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mää aattelinki, että sää varmasti tunnistat! Kiitos sulle taas! ♥ ♥ ♥

   Poista
 5. Upeat lankanat, ehkäpä kukkapuoli ois mieluisin, vaikia sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkapuoli tuntuu olevan kaikkien suosikki. :-D

   Poista
 6. tää on kiva idea, molemmat puolet on ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on sekin hyvä puoli, että kun osa vanhoista pussilakanoista on liian kapeita, niin joko voi samalla ompelulla lisätä reunoille levennyssuikaleet tai sitten vaan ommella sen yhteen leveemmän pussilakanan kanssa. Mulla on tossa toi kukkapuoli 10 cm liian kapeeta, mutta kun yhdistin sen täysleveeseen, niin sehän on sit enää 5 cm liian kapee. Eikä sitä huomaa käytössä. Saumat purkamalla tuli myös sentti tai pari lisää tilaa, joten ei taida olla viittäkään senttiä vajaa normaaliin. :-)

   Poista
 7. Kiitti vinkistä. Minullakin on muutamia paripuolilakanoita ja tykkäisin, että olisi parit. Kun vielä saisi innostuksen ompeluun..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on semmonen puolen tunnin homma. Vähemmänkin, jos ei tartte juosta mukuloita passaamassa. Joten paas innostuen vaan. :-)

   Poista
 8. äRrä24.1.15

  Kukkakangas on ihana, ja sopii täydellisesti tuon raidallisen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva sattuma tosiaan, että löytyi noin yhteensopivat. Aiemmin oonkin tällännyt toiseksi puoleksi pelkkää valkosta.

   Poista
 9. Voi jeesus että toisen pitääkin olla fiksu, loistava idea! Minua kanssa häiritsee suunnattomasti se, jos pussarit ja tyynyliinat ovat eri paria - täytyneekö tästä ruveta siis leikkomaan ja yhistelemään lakanoita... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyy sun varmaan ruveta. :-D
   Muaki häirii eriparit kun meijän makuuhuane on vähän liian pelkistetty. Jos seinillä ja hyllysä olis yhtä paljon tavaraa ko vaikka keittiösä, mää luulen että eriparilakanat näyttäis hauskalta. :-)

   Poista
 10. Kylläpäs nyt visaisen kysymyksen heitit :D Kukallinen päällepäin ja sitten taittaa raitaa yläreunasta käsien alle niin saa kummatkin puolet käyttöön :) Sun täytyy pyytää aina iltasella Miäs asettumaan lakanan ihailu asentoon maate mennessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ku me mentäiski nukkumaan sammaan aikaan miähen kans. Se olis ihanaa! Mut ei, se tullee pari tuntia myähemmin ja sillon mää nukun jo niin sikkeesti etten ees huamaa sen saapumista. Ja aamulla se herrää taas ennen mua. Vähäuninen kaveri.

   Poista
 11. Joo mulla on tää idea muhinut nyt viitisen vuotta, ku vaa sais aikaan.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tartuppa sitten toimeen, älä odota seuraavaa viittä vuotta. :-D

   Poista
 12. Kätevä idea ommella yksinäiset pussilakanat yhteen. Tunsin kyllä nyt piston sydämessäni kun muistin leikelleeni kirppikseltä löytämiäni retrolakanoita pikkupaloiksi ompeluprojekteihin. Niitähän olis joku voinut vielä käyttää ihan pussilakanoinakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kyllä niitä yksinäisiä pussilakanoita riittää, niitä on kirppikset täynnä. :-)

   Poista