lauantai 18. huhtikuuta 2015

Helsingissä.


Huh, mikä päivä! Heräsin Pasilassa 5.30 ko lokit huusi niinku ajattarat hotellin ikkunan takana. Ähky-aamupalan jälkeen poikkesin Ylellä aamu-tv:ssä puhumassa retrosta Antiikki&Design ja Retroilu -lehtien päätoimittajan Maija Toppilan kans. Meijän viarailun voi kattoo täältä, juttu alkaa 24 minuutin kohralta.

Seuraavaks suunnattiinki päätoimittaja-Maijan kans Retro & Vintage + Design Expoon Kaapelitehtaalle. Tarttee sannoo, että messut pääsi ihan eri svääreihin asiantuntiaseurassa. Kyllähän mää tunnen Finelit ja Sarvikset, mut mun seuralainen tunsi kaiken sen muun mitä mää en tuntenu.

Täsä näätte tosi kivan ihmisen!
Eli päätoimittajan (ja housut mun miäleeni). 

Tääki oli jonkun hianon suunnittelijan tyätä, mut enhän mää sitä nimmee nyt ennää muista vaikka mää messuilla niin rakentelin miäleeni mukafiksuja muistitukia.


Alla näätte muun muasa hianoja Arabian kanakuppeja jotka kääntämällä muuttuvat munakupeiks, vuadelta 1967, ja ihan törkeen hianot Nokian Saappaat! Miks ihmeesä Nokia ei voi ennää tehrä lapikkaan mallisia kumisaappita?


Messuilta lähteisä törmäsin sopivasti Oranssiin omenaan, joka ystävällisesti neuvo mua hyppäämään metroon. Metrolla sit ajelin (niin ko suuresa maailmasa) rautatiäasemalle ja siältä tiätysti nousin Tampereen junnaan. Junasa mulla oli parin tunnin ajan hyvänä seurana opettaja joka oli kotimatkalla Etelä-Afrikasta.

Olin vuarokauden reissusa, mut se tuntu kyl huamattavasti piremmältä ajalta. Arvatkaa vaan, että maistuuko nyt kotisohva ja pari jaksoo Star Trekkiä? Aaah ja oih.

30 kommenttia:

 1. Olipa kiva ja ihanan pitkä haastattelu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se oli kiva munki miälestä. Ihan jännä kokemus. :-)

   Poista
 2. Kiva kun sulla oli linkki tuohon aamutv:n, näin sinutkin ikäänkuin livenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tommonen filmaus kätevästi elävöittää blogia. Livepostaus. :-D

   Poista
 3. Kyll sull oli varmasti kiva reissu! Katson tuon linkin ehdottomasti.

  VastaaPoista
 4. Mesis18.4.15

  On Sulla ollut hieno päivä, mutta tuollaisen reissun jälkeen kyllä kotisohva on poikaa.
  Aamu-TV:n katselin jo heti aamulla ja luontevasti esiinnyit.

  Yhdessä kuvassa oli maitotooppi, jossa oli luumun kuvia. Meillä oli kotona sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kaikki sanoo, että olin luonteva ja oma itteni. Mää katon sitä pätkää sillai, että tommonenko mää oon ja tommoseltako kuullostan, ihan kauheeta! :-D

   Ei taida ennää olla luumutoopi tallella vai? Harmi...

   Poista
 5. Olipa kiva nähä sua! Hienosti esiinnyit.
  Kävinpä katsomassa sen Retroilu lehden kirjastossa ja keräilymessuillakin Tampereella piipahdin tänään. Voihan huokaus niitä tavaroita, paljon Olisi halunnut ostaa, olisi pitänyt olla sinunlainen opas mukana. Minusta vaikuttivat liian kalliilta ne tavarat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi päätoimittaja olis kuule viälä parempi opas! Se tiätää ihan ammatin puolesta, mää tiiän sen mihin oon kirppiksillä törmänny. Onhan ne kalliita ne tavarat, siks mieluummin toivon tuuria kirppiksillä. :-)

   Poista
 6. Ooo, tv stara. :)
  Housut on hyvän väriset. Ostitko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mun pyllyni niihin olis mahtunu. Eli sinne jäivät. :-D

   Poista
 7. Nyt on kyllä ollut niin sinun näköinen reissu!

  Ja lapikaskumpparit! Olin unohtanyt ne tyystin! Mulla oli tuollaiset lapsena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Sulla on ollu tommoset! Ne on kyllä niin hienot...

   Poista
 8. Oli nin hauska yllätys törmätä suhun :) <3 Kivat oli messut ja pari aarretta tarttui mukaan. Pitää kirjoitella siitä tänään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli nähdä, totta tosiaan! Metrokin löytyi helposti. Siittä olin kyl ihan pihalla, ettei kukaan kysynyt lippua. Piti oikein ihmisiltä kysellä, että eikö tätä tosiaan tartte näyttää kenellekkään. Maalainen kaupungissa, tuli varmaan selväks kaikille. Siälähän vois ihan tosta vaan kulkee pummilla!

   Poista
 9. Voi kun ihanat messut. Tuo retro-lehtipesti on kyllä niin hieno. Ja sitä kautta sain tiedon koko lehdestä. Kiitos. :) http://pienipalapunaista.blogspot.fi/2015/04/retroilua.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mulla siihen lehteen sen kummempaa pestiä ole, kuin se risteilyllä höpiseminen. Mut hyvä, että mää oon sentään saanu vähän levitettyä Retroilun ilosanomaa. :-)

   Poista
 10. Kiitos linkistä, oli mukava nähdä siut livenä, ja olit tosi hyvä. Nyt voin sanoa että se TVstä tuttu rynttyliisan Maija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mää oon nyt TVstä tuttu, niin ko joku pesuaine tai limpsa. :-D

   Poista
 11. Anonyymi19.4.15

  Olipa kiva nähdä se ohjelma.Kiitos linkistä.
  T Maija mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Mitäs sitä piilottelemaankaan. :-)

   Poista
 12. Reissulta on aina kiva palata kotiin sovittamaan sitä omaa sohvaa selkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Ja nyt seuraavana iltana taidan sovittaa taas. :-D

   Poista
 13. Tankki20.4.15

  Mittään luannollinen ollu ko jännitit! Mää miätein, et mitäköhän semmosetki ihmiset ajattellee ton nähtyääns, ko ei sua tunne. Mut sit totesin, et varmaan ihan sammaa ko neki ketkä tuntee. Että oot sää vähä kummallinen. Ja jotenki silti ihana. Jotenki.

  Tähän piirtäisin syrämmen jos tää olis kirje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itte oot kummallinen. Oot aina ollu tosi kummallinen. Ja silti jotenki ihana. :-D

   Ja se syrän: <3

   Poista
 14. Sun pitää mennä useammin telkkariin, meillä ei olla koko perhe vietetty varmaan vuosiin niin pitkää aikaa telkkarin vieressä. Me tietysti siipan kanssa nyhjötetään kaiket illat, mutta sain lapsenkin houkuteltua viereen :) Mää nauhotin sen, ei meillä nyt muksu siihen aikaan hereillä ollut :D Harmi kun ei tule enää radiosta se ohjelma mihin sai soittaa jos on melkein sukua julkkikselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa! Mää ossaan niin kuvitella miten te idyllisenä perheenä istutte yhdessä telkkarin ääressä! Kivvaa että olin avuks perhehengen luomisessa. :-D

   Poista
 15. Anonyymi29.4.15

  Tuon kauniin mokkakupin suunnittelija on muistaakseni Liisa Johansson- Pape. Arabiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, kiitos! Ei mulle jää nimet yhtään mieleen...

   Poista