lauantai 4. huhtikuuta 2015

Kalaravintola.


Bloggausaiheita putkahtellee välillä kyllä niin yllättäen. Niin ko tännään kun lährettiin oikeen ulos syämään anopin kans. Mentiin Kalaravintola Kalaxiin, se on Tampereella TAYSin takana.


Mittään mää en 70-luvun tunnelmasta muista, en oo kovin montaa kuukautta kerennu 70-luvulla elämään, mut se mitä oon kattellu kuvista ja vanhoista telkkarisarjoista on mun miälestä ihanaa. Sitä sammaa tunnelmaa mää tunsin tuala ravintolasa.


Jo heti ravintolan pihalla kattelin, että onpa ihanan 70-lukulaista arkkitehtuuria. Rakennus on kuulemma rakennettu alunperin kahvilaks Kaupin urheilupuistoon 42 vuatta sitte. Sisällä sama tunnelma jatku.


Hauskoja 70-luvun tavaroita; pallokynttilöitä, keramiikkaa, lasia, puuta...


Tiskin takana hääri mukava täti joka kertoili miälenkiintosia juttuja tavaroista ja talosta.


Ja entäs ruaka sit? Sehän se on pääasia ko ravintollaan mennee. Hyvvää siänisoppaa alkupalaks, buffetista kauhee määrä erilaisia kylmiä ja lämpimiä herkkuja ja jälkkäriks kiisseliä mun makkuuni, eli paksua sellasta, ja tiätty kahvia.


En oo varsinaisesti mikkään kalaruakien fani, mut kyllä vaan söin hyvällä halulla vattani pinkeeks kallaa. Ja kerranki mukulat söi kaiken. Tairan käyrä toistekki.


Niin ja tohon erellisseen postaukseen viitaten, ei se ollu aprillia. :-)

5 kommenttia:

 1. Juurikin näin kiisselin täytyy olla paksua eikä mitään mehukeittoa. =)
  Viihtyisältä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo oikeen ikinä ymmärtänykään sitä mehukeittojuttua. Eihän siinä yleensä oo pahemmin erroo mehuun, kiisseli paksuna ja mehu mehuna. :-)

   Poista
 2. Mesis5.4.15

  On tosi mukavan näköinen paikka. Sisustuskin kalastusaiheinen. No, niistä roikkuvista kalanruodoista en kyllä oikein tykännyt =D. Taisivat kyllä olla tehtyjä, eikä aitoja. herkullisen näköistä syömistä ja hienoissa astioissa. (Itselläni on tuollainen lasikulho =D)
  Lapsetkin varmaan tykkäsivät kun pääsivät mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kalanruodot oli mun mielestä yks hienoimmista jutuista tuolla. Eihän ne nyt kuvassa oikein miltään näytäkään, mut livenä komiat. Niitä oli varmaan 6 isoo roikkumassa siellä seinän kokosella ikkunalla. Ovat siis keramiikkaa, monta palasta köyteen pujotettuna. Tosi näyttävää keramiikkaa ja hiano idea.
   Mukulat tykkäs joo, ne on aina innoisans ko pääsevät johonki viaraaseen paikkaan. Ja kerranki ruakaki kelpas. :-)

   Poista
 3. On siellä aito 70-luvun tunnelma, olin nuo tuolit nähdessäni hetkessä koulun ruokalassa. Mielikuvassa lautaselle tunki tilliliha, mutta haaveilen vaan siitä stroganoffista :D

  VastaaPoista