torstai 16. huhtikuuta 2015

Kirppikseltä.

Kirppikseltä ostin Sarviksen oranssin mukin tasseineen. Me käytetään Sarviksia huvimajassa syädessä. Eli nyt kun ei ennää oo ollu pakkasta, niin se tarkottaa että käytetään niitä siälä joka päivä. Toki niitä tullee käytettyä sisälläki, mut nyt ne vasta pääsi oikeen tehokäyttöön.

Sarviksen vaaleenpunanen pikkukulhon kansi, käy vaikka vaaleenpunasen kannun alusena. Yksinäinen keltanen Sarviksen tassi. Tarrat jätin kuvvaan ihan miälenosotuksena, mää en tykkää tarrahintalapuista. Muavista ne nyt saa liottamalla, mut entäs kirjan kannesta tai nahkalaukusta. Pinta siinä pilaantuu ko niitä irti reppii. Sit viälä nätti vanha toffeepurkki. Siinä on ollu jonkun mummon ompeluvehkeitä, jatkakoon samassa hommassa. 

188 cm levvee seinävaate, sitä paksua veluuria, tai mitä ne nyt tuppas olemaan. Tää on taas tätä mun hamstraustani. Yhtään en tiiä mihen ton pistäis, mut ei sitä voinu kirppiksellekkä jättää. Iso ja ihana!

Pöytätuukina ostin kauniisti käsin kirjaillun kankaan, tais maksaa vaan jottain euron tianoilla. Sovittelin sitä pöyrälle ja myhäilin sen olevan täyrellisen kokonen, kunnes rupesin ihmettelemään ko osa kuvioista oliki nurjalla pualella. Niin no, eihän se tuuki ollukka ko semmonen hyllyynripustettava liina minkä taakse saa tavaraa piiloon, tiiätte varmaan mitä tarkotan. Onks semmosella hyllyllä mittään nimmee? Tiätääks joku? Kuvvaan änkes viälä Koo uuren huivins kans, siinä on perhosia.

33 kommenttia:

 1. Kivoja löytöjä jälleen! Erityisen ihana on tuo seinävaate, itselleni haaveilen samanmoista peurojen tai hirvien kuvilla koristettuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä määki muistan lapsuudesta, samoin ko sen yhren misä joku turbaanipää ratsastaa hevosella. :-)

   Poista
 2. Mun mielestä se on nimeltään pyyheliinateline kun tuollaisen kauniin liinan taakse ripustettiin sitten ne vähemmän nätit ja likaisemmat pyyheliinat. ps, Ootko jo kuullut että Lielahden Kontissa on Retropäivät 16.-18.4. ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi sentään, sulta nyt vasta kuulin retropäivistä. Otin tästä opikseni ja menin facessa tykkäämään kontin sivusta. Ehkä nyt en ens kerralla missaa näin tärkeetä asiaa. :-)

   Poista
 3. äRrä16.4.15

  Pyyheliinapeite on tuo liina, ja meillä ainakin kutsuttiin pyyhenaulakoksi sitä, johon tuo ripustetaan. Voihan sen virittää vaikka vaijerilla mihin tahansa sopivan korkuiseen hyllykköön. Kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jostain tarttis hankkia semmonen hylly. Mammalassakin on semmonen, siks se ehkä oliski erityisen kotoisa.

   Poista
 4. Mesis16.4.15

  Ihana seinävaate ja ihana pyyheliinapeite. Koolla soma huivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koosta onki tullu oikee huivipää. Hyvä juttu kyl, se huivi pittää hiukset pois silmiltä. :-)

   Poista
 5. Tuo seinävaate on hieno. Mulla on mummolta peritty kauriiden kuvalla varustettu samanmoinen, mutta harmi vaan ei paikkaa sille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin sanoo, että järjestäppä sit sille äkkiä paikka, mut eihän se niin vaan onnistu. Pitäishän mun tiätää ko en oo saanu omallenikaan järjestettyä. :-D

   Poista
  2. :D Kyl mä vielä sille paikan keksin. Ei huolta.

   Poista
 6. Mäkin muistelin, että pyyheliinoja tuon nätin liinan taakse piilotettiin, täällä onkin jo käynyt asiasta enempi tietäviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mammalassakin on ton takana pyyhkeitä ja kärpäslätkät, mää en vaan tiiä viittisinkö kaikkia kivoja retropyyhkeitä piilottaa liinan taa. Vaikka olis se kyl hiano ko olis semmonen pyyhehyllynaulakkomikäliä.

   Poista
 7. Ihanan värikkäitä löytöjä. :) Muakin ottaa päähän noi tarrahintalaput, ne on ihan kauheita. Tekisivät edes jostain sellaisesta liimasta mikä ei tarraa niin kauheasti kiinni, sellaisia näkee joskus esim. kirjakaupassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta muuten, kirjoissa on joskus sellasia jotka saa irti! Mut jos ne sitten on sellasta matskua, jota ei pysty tavallisella tulostimella tulostamaan? Tai kallista?

   Poista
 8. Aika jännä gobeliinilöytö! Mää mettästän kaverille lahjaks oikeella tavalla sävähdyttävää hirvigobeliinia - parhaat apajat on ylleensä Romppeesa ja huutokaupoisa. Se on vaan niin pirun nirso, ettei mikä tahansa elikkonäkymä kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkälaisen se haluaa? Semmosen jossa on 5,5 hirvee joista yks on albiino ja yks seisoo päällään? :-D

   Poista
 9. Hienoja löytöjä! Ja oot ihan oikeassa noista tarralapuista! Ne on ihan syvältä, mutta niin on kyl teipitkin. Montakohan kertaa maalit ja paperit on jäänyt teippiin kiinni, ku se on lätkästy mitään ajattematta ostoksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kerran myyjä kassalla repäisi tarrahinnan pois vanhasta herätyskellosta, kotona vasta huomasin, että mukana lähti osa maalistakin. On se ärsyttävää. Mää käytän sitä semmosta sumeeta toimistoteippiä, se lähtee hyvin irti.

   Poista
 10. Hylly on pyyheteline ja tuo siun pöytäliina on pyyheliinan peite :) Upea joutsengobeliini, sie teit taas upeita löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyyheteline ja pyyheliinapeite. Selvä! :-)

   Poista
 11. Voi juku, mun lapsuudenkodissa oli just tuo joutsengobeliini!!!!
  Onpa harmittanut kun tuli hävitettyä, minne lie laitettu (kaatopaikalle?sniif).
  Hieno tuo pyyheliinapeittokin. Joku vuosi sitten olin tekemässä vastaavaa, mut ei mulla ole sitä naulakkoakaan, ja jäi tekemättä peittokin. Vaan onhan se kangas tallella, jos joskus tekis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Ihanaa kun taas joku löysi mun kuvista palasen lapsuuttans! <3

   Poista
 12. Anonyymi17.4.15

  Hei, toiset ovat jo kommentoineetkin tuosta hyllystä ja pyyheliinapeitteestä (länsimurteiss myös nimi hantuukipeite). Peitteiden kuviot ovat kukka-aiheita, usein myös tuulimylly- ja merimiesaiheta. Ne tuulimyllyt ovat kai peräisin Hollannista.

  Gobeliineja tuotiiin ainakin 1950-luvulla Ruotsin kautta. Niiitä myytiin myös markkinoilla. Materiaali on jonkinlaista plyyssiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plyysiä! Sitähän se! Päätä vaivas ko en saanu sitä sannaa miäleeni, pakko oli kirjottaa tonne vaan että veluuria. Joo, plyysiä!

   Mammalla on yks Mikki Hiiri -kuvioinen hantuukipeite, se on jotenki liikuttava väkerrys. Ei ihan disneykamaa. :-D

   Poista
 13. Anonyymi18.4.15

  Hei Maija, näin SInut juuri televisiossa ja bongasin sitä kautta sivusi. Olen itse hurahtanut myös retroon ja nyt on jonkunlainen kokoelma kerättynä :D Tämähän ei lopu koskaan vaan into senkun lisääntyy. Kävin juuri tuolla Kangasalan kirpparilla ja sehän oli todella ihana :D :D Koitan tässä lähiaikoina osaanko tehdä omat blogisivut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä blogi! Retrobloggarit tarttee aina joukkoons uutta verta! :-D

   Poista
 14. Komppaan muita, ihan huikee gobeliinilöytö! Mitä maksoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kallis (ainakin mun mittapuullani), maksoin siitä kympin. :-)

   Poista
  2. Jestas, mä en ole koskaan onnistunut bongaamaan alle neljällä kympillä! Pakko siis odotella, josko tulisi perintönä.:)

   Poista
  3. Ai että noi on niin kalliita? No taisi olla sitten ihan hyvä löytö. Toivottavasti sullekin osuu pian vastaava kohdalle. :-)

   Poista
 15. Mulla on mun äidin kirjailema liina missä on Lumikki ja metsän eläimiä,oon ollu siinä luulossa että maalla ennenvanhaa kun astiat oli avohyllyssä niin ne peitettiin tommosella liinalla mut kait niillä voi peittää mitä vaan ♡ kiva toi globeliini,meil oli se Neidon ryöstäjät joka hävisi sit jonnee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverin kotona oli kans se neidonryöstäjät sillon ko oltiin pieniä. Mahtaakohan se olla vielä siellä, tarttee kysyä... Ja meijän äitillä sit taas on semmonen pyyheliinapeite jossa on jonkun isän sukulaisen kirjailema ihan hassun näkönen Mikki Hiiri ja tavallinen tyttö. On ne kivoja. :-)

   Poista