keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Madotusvinkki.


Tuli taas ajankohtaseks kissan madottaminen. Oon jo monta vuatta käyttäny apteekista pikkurahalla ostettua vehjettä tabletin antamisseen. Ennen sitä oli hankalaa saara tungettua matolääkettä kissan kurkusta alas, ruuan joukosa ko se ei sitä suastu syämään. Mut nyt madotus on vaivatonta. Ruisku täyteen vettä, Axilur-tabletti kiinni ruiskun kärkeen, kissalta suu auki, ruisku kissan kiälen takaossaan ja veten ruiskautus. Tabletti suhahtaa veten mukana kurkusta alas ja katti hölmistyneenä ihmettellee, että mitä tapahtu. Kätevä vehje, suasittelen!


16 kommenttia:

 1. Mesis8.4.15

  Kävipäs näppärästi. Itseltä ei kyllä onnistuis tuollainen, kun pelkäisin, että menee kissalla "väärään kurkkuun" =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdettaisko tollasia vehkeitä myydä jos siinä olis vaara tukehtua? Määki taidan ruveta pelkäämään, ei oo tullu miäleenkään.

   Poista
 2. Se oli nopeaa toimintaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei siinä parane kuhnailla, katti pian hoksaa mistä on kysymys. :-)

   Poista
 3. Meitillä toi troppi ei tehoo..tarvita melke dynamiittia.
  Olen siirtynyt siihe ruiskus oleva pastaan ja se antami sujuu tollai ku sääki annat tua tabletti. Hakaluus on vaa siin että yks kateist ottaa, toine otta kerran ja muin päivin luimii karkuu. Kolmas katti on nii viisas ett tietää jo koska se rumba alkaa....huoks

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille onki tainnu sattua helppo tapaus. Vaikka toisaalta, äiti ja isä joskus kahdestaan yritti madottaa kissaansa, eihän siitä mitään tullut. Mää saan sillekin annettua tolla ruiskulla tabletin ihan helposti. Veikkaan että niillä oli vika siinä, että ne teki siitä hommasta liikaa numeroo. :-D

   Poista
 4. Näyttää kätevältä. Mikähän tuon vehkeen nimi on , että osaan kysyä apteekista ? Neljä kissaa kun yrittää neljästi vuodessa madottaa, niin kaikki konstit on otettava käyttöön. Viisaimmalle ei onnistu pruutatkaan, vaan joudun hieromaan pastan tassuihin, josta se sitten suuttuneena pesee sen pois. " Konstit on monet sano mummo kun kissalla pöytää pyyhki" =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, enpä ossaa sannoo mikä sen nimi on. Mamma ja pappa oli saanu tommosen jonkun matolääkkeen kylkiäisenä. Mää menin apteekkiin ja kuvailin sen myyjälle, se sitten kaivoi sellaisen tiskin alta ja myi mulle. Kyllä ne varmaan siellä tietää kun sanoo vaikka että tablettiruisku kissalle. :-)

   Poista
 5. Se kävi äkkiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi käydäkin. Nopeus on valttia kissan lääkinnässä. :-D

   Poista
 6. Jopas kävi näppärästi :D
  Kaikki vinkit ovat tervetulleita. Eilen juuri meni ns. "harakoille" oma yritykseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti harakat pysyy kaukana jos hankit tollasen vehkeen. :-)

   Poista
 7. Heheh, Putte-parka on ihan hämmentynyt! :D Täytynee investoida ko. värkkiin, tähän mennessä olen pyöritellyt tabletin voissa, tunkenut suuhun ja hieronut kurkkua. Menee, mutta mun kissan suun aukominen on hankalaa (korvat saa putsaa, kynnet leikata, mutta koskeppa suuhun!), joten yleensä saan reiän sormeeni kun tungen tablettia kitusiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konstit on monet sano Sea kun kissaa voiteli. Ei kun tablettia... :-D

   Poista
 8. Anonyymi16.4.15

  Hyvä vehje, kiitos vinkistä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Axilur ei tehoa kaikkiin matoihin. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sellaista joka tehoaa kaikkiin? Axilurilla on ollut ainakin tähän mennessä paras teho. Mut en mää kaikkia merkkejä oo kokeillukkaan. Vinkkejä otetaan vastaan. :-)

   Poista