torstai 14. toukokuuta 2015

Kirppikseltä.

Kilta-lautasia marjakuviolla, yks isompi ja kolme piänempää. Jos nyt oon oikein käsittäny, niin kuvio on Kaj Franckin suunnittelema, niin ko tiätty lautasten muatokin. Leiman mukkaan 50-luvulta tai 60-luvun alusta. Maksovatki ryäkäleet yhteens 7 euroo, yhresä on kolhu.
Englantilainen keltanen muki.
Keltanen pitsituuki.
Messinkinen seinäkoukku. Ikkää en ossaa arvata, mut on se jotenki sympaattinen.
Valtava pala jottain krimplenee, vois käyttää vaikka lakanana (puistattava ajatus). On tosa kuvasa kaksinkerroin. Aika lailla moterni kuvio, mitäs tosta ompelis?
Keleihin sopivasti löyty äSsälle sarehattu. Lapusa lukkee Lakkituote, Lieksa. Kuvan vihreet kurahousut on muuten viimiseltä dyykkaukselta ennen ko roskikset viätiin pois.

Ekkaa kertaa kuulin jonkun muunki käyttävän ittestäns sanaa "rynttyliisa". Kirppiksellä joku, ilmeisesti kirppiksen henkilökuntaan kuuluva täti, sano toiselle olevans semmonen rynttyliisa. Ai ko se oli hauskaa! Ootteks te kuullu jonkun käyttävän sitä sanaa, jonkun muunki ko mun? Vai käytätteks ittekki?

15 kommenttia:

 1. Ei oo kyllä rynttyliisa-lausahduksia tullu vastaan ikinä!
  Komiaa kangasta! Näkisin, että siitä tulis vallan mainiot haaremihousut! Semmoset "pihahommahaaremit". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Housut! Ei hyvänen aika, kiitos vinkistä! Miks mulle ei koskaan tuu housut mieleen, aina vaan paitaa ja hametta oon väsäämäsä...

   Poista
 2. Mesis14.5.15

  Voi kun on ihania löytöjä taas. Varsinkin nuo eka kuvan lautaset. Ihanat!!!
  Jaa rynttyliisa. Olen tainnut itsekin sitä joskus käyttää ennen kuin blogiisi löysin. Mahdoinkohan tutustua ihan nimen tähden ensin. En muista, mutta mahdollisesti. Hauska nimi joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 3. Vain sinusta sitä käytän :)

  VastaaPoista
 4. Voi kun on nätit pallolliset kurahanskat tytöllä, tuollaiset haluaisin itsellenikin! Tosin eihän niillä uskaltaisi mitään tehdä ettei mene likaan.
  Harvemmin olen rynttyliisa-kutsumanimeä kuullut, olenkohan ikinä? Sun nimimerkki pisti hymyilemään, kun sen ekan kerran näin, mutta en enää tiedä, oliko se tuttu sana entuudestaan. Nyt sä oot se! Oot brändänny ittes :-D

  VastaaPoista
 5. Onpa hienot lautaset! Ei oo koskaan tullu tuommosia vastaan. Mää en kyllä tiedä oonko kuullu käytettävän rynttyliisa-sanaa muutoin ku sinusta, mut onhan se hauska sana suomen kieltä sulostuttamassa. :)

  VastaaPoista
 6. Upeat lautaset, tuo Kiltahan on se nykyinen Teema.
  Tuosta kankaastahan sie ompelet vaikka koko porukalle kesähousut :)
  meillpäin sanottiin ryttyliisa, mutta samaa asiaa se tarkoitti.

  VastaaPoista
 7. Iik! Sä oot ostanut mun mukin. Jotenkin mieltä lämmittää, että se pääsi just sun kotiin. *pus*

  Kun puhun susta tuttavilleni, niin sä oot se Rynttyliisan Maija! Ja heti kaikki tietää kestä puhutaan. Eli mä oon vääntänyt siitä vähän kuin sukunimen sulle. :D

  VastaaPoista
 8. Nuo Kilta-lautaset..ooohh! Aivan ihanat. Enpä ole minäkään kuullut rynttyliisaa muualla kuin täällä blogissasi.

  VastaaPoista
 9. Oi, äidillä ja isällä oli tuollaiset kilta -astia häälahjoina saatuna ja niiltä aina kersana tuli syötyä. Muutama on vielä ehjä.

  VastaaPoista
 10. Kyl mää tosta krimpleenistä kans jonkun sortin pussihousuja ensimmäitteeks visioin. Tai sitte mikrot, semmoset oikein hotpäntsit ja seuraks 70-lukulainen liivi. Eli reippaasti pois vaan siältä mekkoturvavyähykkeeltä.

  Kylmaar ryntty jollain tappaa tutulta kuullostaa, vaikka itte käytänki ittestäni kaikennäkösiä rönttä-alkusia ilmasuja. Eli kotivaatteet on rönttävaatteet ja koko muija rönttäkirsi.

  VastaaPoista
 11. Käytän sitä vaan susta, mun mutsi kutsuu sua nimellä "Se sun retros" :D

  VastaaPoista
 12. En kyllä ole kuullu muista rynttyliisoista kun sinusta. :) Kivoja löytöjä olet taas tehnyt, varsinkin tuo keltainen pitsiliina.

  VastaaPoista
 13. vau noi lautaset!!! En ole kuullut muiden suusta rynttyliisaa. Sä olet mulle ainoa oikea rynttyliisa :D

  VastaaPoista
 14. Nyt harmittaa kun en menny peräkonttikirppikselle! Olin äitiäni kattomassa ja hän on mua joskus kans nimittäny rynttyliisaks. En tajuu mistä syystä... :D

  VastaaPoista