keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Moro taas (niinko tamperelainen sannoo).


Se sitte taas pukkaa sitä juhannusta. Tapana on ollu nährä sukulaisia, ossaavat välillä olla pirun rasittavia ku ovat maistisa, mut mitäs se olis juhannus ilman semmosia kekkuleita. Ei maar, aina ne on ihania, ne sukulaiset. Ei se meikäläisten juhannus muiren juhannuksesta poikkee; grillausta, saunomista ja juamista (niillä ketkä jua). Mukula tiätysti hillittee kauheinta juhlimista, mut en mää pahemmin semmosta ennää jaksakka. Kevväällä join kaks kaljaa, seki meni jo päähän ja sai riittää vähäks aikaa. Kattotaan ny jos vaikka sit joskus vanhoilla päivilläns taas innostuis.

Kävin eilen yhrellä kirpparilla, sain meinaan iltaloman. Aikaa oli vaan puali tuntia, mut koska näytti siltä että eipä oo tavara pahemmin vaihtunu, ni selvisin hommasta 25 minuutisa. Ärsyttävvää ko ihmiset pittää vuakrapöytää  kuukausitolkulla eikä vaihra siälä tavaroita. Jos ei se kuppi tai purkki mee kaupaks ni antais sit pöyrän muitten käyttöön. Pari erellistä kertaa oon kattellu siälä tota irtopohjarengasvuakaa, aattelin että kolmas kerta toren sannoo. Ostin sen si, ei se maksanukka ko pualtoista euroo. Siinä on varmaan ollu joskus vaihtopohjana semmonen tasanenki pohja, mut sitä ei kyl näkyny myynnisä. Mun kaapisa on toinenki irtopohjavuaka, se on niin iso että oonki miättiny piänemmän hankkia. Ammattilaisena voisin väsätä tohon rengasvuakaan jostain pellistä sen tasasen pohjan. Toinen löytö oli tommonen suamalainen muavipurkki. Jotenki siittä tullee lapsuus miäleen, mut en vaan muista kenellä tommonen olis ollu.


Käytiin tännään mukulan kans kauppareissulla, juhannusruakia ja sen semmosta. Kattelin Vapaavalinnasa semmosia muaviastioita. Olivat ihan täysin Sarvis-kopioita. Täysin samalla mallilla tehtyjä toopeja ja korvattomia mukeja (tietämättömille tiaroks että toopi on kannu). Pohjasa luki Saana. Ei niisä ny mittään vikkaaka ollu, mut Sarvis on aina Sarvis.

Mun Sarviksia (+ mamman vanha kolhiintunu kulho josta mää mamman tavoin tarjoon vaahtopuuron)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti