torstai 2. kesäkuuta 2011

Tartti siivota.

Tää tölli alko näyttää jo jonkin sortin sikolätiltä. Ei täälä ny niin kauheen sekasta ollu, mut likasta. Lattianpesu alko olla jo aika tarpeellista. Puhumattaka vessan pesemisestä. Siinä oon aina ollu vähä laiska, siinä vessan pesemisesä. Yleens oon pitäny pytynraikastinta mittapuuna. Sit ko se raikastin on kulunu loppuun, ni sit tarttee pytty pestä. Nyt se tyhjä raikastin oli roikkunu siälä jo hyvän aikaa.

Hain eilen illalla syreenin oksia maljakkoon, rupes naurattammaan noi kusiset housut rivisä tosa kaiteella.  

Pesin pari mattoo. Pesuhuane tullee mukavan kodikkaaks ko on mattoja lattialla.

Rupesin eilen illalla pirruuttani selailemmaan vanhaa talouskoulun siivouskirjaa. Mahtoks se olla vuanna 2002, ko mää siälä talouskoulusa olin. Juu, no siälä kirjasa puhuttiin kaikenlaista. Jos mää sitä kirjaa tottelisin, ni saisin varmaan siivota koko ajan. Ja muutenki se tulis kalliiks, siä sanottiin että patjaki pitäis vaihtaa viiren vuaren välein. Kenellä ny semmoseen on varraa? Meijän patjat on ny 3 vuatta vanhat, tuntuu ihan uurenverosilta. Tuskin niille ny kahresa vuaresa mittään ihmeellistä tapahtuu. Erelliset patjat miäs osti kirpputorilta käytettynä, näyttivät jo sillon ainaki 10 vuatta vanhoilta, käytettiin niitä 6 vuatta. Mut myännän että ne olis kyl jo voinu vaihtaa pari vuatta aikasemmin, alko jo jouset olemaan aika vetelät. Petivaatteet mää vaihran kuukauren välein, kirjasa sannoo 2 viikon välein (ja tyynyliina viikon välein). Miäs totes et siinä on kirjotusvirhe. Pitäis kuulemma lukkee että alusvaatteet vaihretaan 2 viikon välein. Oli siälä kirjasa jottain fiksuaki. Vaatteiden hankinta -kappaleesa luki tälläi: "Tyylikäs pukeutuminen ei tarkoita pintamuodin seuraamista, vaan sitä, että selvittää itselleen millaisissa vaatteissa viihtyy ja mitkä värit ovat sopivia ja mieluisia." Tolla mää voin sit puallustautua, ku joku nauraa mun kirppisvaatteitani. Voin sit sannoo että ne on mulle mieluisan värisiä ja mää viihdyn niisä, eli mää oo tyylikäs.


Laitoin kerranki kaikki petivaatteet eriparia. Kaikkee määki kuvvaan...

Joo-o, nyt ko on käyty saunasa, on aika vetelä olo. Oon kyl tyytyväinen päivän tuloksiin. Sain jopa vaihrettua mullat niihin kymmeneen kukkaseen jotka jäi kevväällä vaihtamati. Sit voinki vääntäytyä noitten puhtaitten lakanoitten välliin. Mut ehkä teen ittelleni ensin jottain hyvvää iltapallaa ja katton yhren jakson Star Trekkiä.

3 kommenttia:

  1. Mä käytän aika usein söpösti eripari lakanoita, kun harvoinpa noita retroja kahdelle löytyy, niin saapa kaikki ihanuudet käyttöön :) Tunnustan vaihtavani lakanat viikon välein ja sekin tuntuu pitkältä ajalta, enkä todellakaan ole omasta mielestäni mikään siivousfriikki...ihan perussottainen lapsiperheen koti meillä on :D

    VastaaPoista
  2. Siinä kyl on jottain söpöö. Tarttee ruveta usseemmin laittamaan. Harmittaa ku oon vielä pari vuotta sitten jättänyt ostamatta parittomia pussilakanoita. Oon kyl kahdet retroparit löytäny tähän mennessä. Teidän perussottainen koti näytti taas ihanalta noissa sun uusissa kuvissas, ihana keittiö. :-)

    VastaaPoista
  3. Tälläi kesällä tuo sisällä siivoomiinen tuppaa kyllä jäämään. Mä tässä juur mietein et on ihan semmonen olo ku kesämökillä ois ku sisällä käydään vaan nukkumassa. No jospa sitä sadepäivänä sitten kerkeis sisälläki laittaan paikkoja kuntoon.

    VastaaPoista