lauantai 15. helmikuuta 2014

Elämäni elukat: Hamsterit.

Elämäni elukat, osa 3. Eka osa oli Kissat ja toka osa Kanit.

Oliskohan ollu vuasi -91, tai jottain sinne päin, ko sain hamsterin. Muistan ko mentiin ostamaan sitä eläinkaupasta. Myynnisä oli kaks hamsteria joista toinen juaksi pitkin terraarion seiniä. Aattelin, että rasittava tyyppi, ja valkkasin nurkasa nukkuvan rääpäleen. Se oliki sit niin kiva tyyppi, vitivalkonen ja nätti. Annoin sille nimeks mr Pepsi. Sen poskipusseihin mahtu kerralla 29 maapähkinää ja 30. hampaitten välliin, koppiin se ei mahtunu niitä viämään ko pää oli levveempi ko kopin ovi, hetken miätittyäns se sylki kaikki oven piäleen. Kai se oli jo aika vanha, ko sille tuli leuan alle kasvain ja se kuali.

Seuraava hamsteri tuliki sit vasta 15 vuaren perästä. Miähelläki oli piänenä ollu hamstereita, joten otettiin semmonen kolmanneks pyäräks. Miäs nimes sen Urmakseks. Urmas asu meijän kerrostaloasunnon saunasa. Kerran se teki pesän pyykkikonneeseen ja "siivos" tiältäns aikamoisen kasan johtoja. Kone sekos täysin ja Miähellä oli kova tyä juattaa kaikki johrot ehjiks. Ko istuin pytyllä, Urmas tuli aina mun tykö, laitto piänet jalkans mun varpaitten päälle ja tuijotti mua silmiin sanoen "anna herkkuja". Herkkuja oliki aina varattuna pytyn viäresä. Urmaskin kuali aika vanhana, sen kasvain oli vattasa. Hamsterit nyt niitä kasvaimia aina saa.

Hamsterien lisäks mulla on ollu teininä kaks hiirtä. Nyt aattelette, että mulla on tullu väärä kuva, noihan on kaneja, mut kyl ne hiiret siinä on. Ne on noi kaks vaaleenruskeeta länttiä tosa Olvin pään molemmilla pualilla. Ainoo kuva niistä. Ne karkas öisin häkistä ja kiipes kankastapettia pitkin katonrajjaan, ne oli helppo poimia siältä takasin häkkiin.

5 kommenttia:

 1. Kerttu on nyt melkien yksivuotias, eli puolivälissä elämäänsä. Ahistaa jo valmiiksi.

  VastaaPoista
 2. Aikamiespojallakin oli pienenä poikana hamsteri,kerran ko aloin puhistamaan häkkiä siellä olikin yllätys, kaks pikkurillin pään kokosta alastonta poikasta, mei ostama poika hamasteri oliki ollut tiine naaras.
  Mie huusin ko ratapiru, isäntä sekos ja poika oli ilonen. No poikaset sai uudet kodit muualta ja meille jäi vaan emo joka muutaman vuoden päästä kuoli.
  Nykysin meillä on hiiriä tuolla ullakolla ja kellarissa:)))

  VastaaPoista
 3. Mukavat hamsterimuistelmat! Niin meidänkin toiselle hamsulle tuli vatsaan joku kasvain, luulin että se söi siliikoneja akvaarion reunasta ja sai nistä jonkun tukoksen, mut jos se ei ollukkaan se syy. Kivoja olivat!

  VastaaPoista
 4. Mesis16.2.14

  Voi minä rrrrrakastan hamstereita. Lapsellani oli parikin hamsteria kun hän oli pieni, ja itselläni ihan tässä parin vuoden sisällä. Vanhuuteen kuoli. Oli 2v melkein 9kk vanha. Enää en ota, kun koin niin kovan luopumisen tuskan.

  VastaaPoista
 5. Meilläkin oli muutama vuosi takaperin Hamsu Hamsteri ja sitten kun yhtenä päivänä hän ei enää herännytkään niin voi kauheaa miten meillä muksu huusi suoraa huutoa melkein vuorokauden. Odotin koko ajan poliiseja ja lastensuojelua oven taakse kun se huuto kuullosti ihan siltä, että sitä muksua kohdellaan väärin. Hamsu rakasti maksamakkaraa ja oikein heittäytyi vasten häkin seiniä kun maksamakkara lähestyi :D

  VastaaPoista