maanantai 3. helmikuuta 2014

Lapsen nukuttaminen hermomyrkyllä.


Otsikko voi kuullostaa hurjalta, mut niin meillä tairetaan kumminki tehrä. Kirpputorilta ostetun lastensänkyn patjan päällinen on erellisen omistajan toimesta pesty hajustetulla pesuaineella. Oon sen ittekki pessy, mut haju ei oo hävinny mihenkä ja nyt Koo nukkuu henkittäen niitä hajusteita.

Mukulat on paljo herkempiä myrkyille ko aikuiset. Ne kun kasvaa ja kehittyy, myrkyt pääsee tekemään paremmin haittaa. On torettu hajusteitten aiheuttavan mukuloille ylivilkkautta ja astman oireita. Usseimmiten ne tekkee haittaa keskushermostoon.

Se paha patja.

Ei varmaan oo mikkään ihme, että huushollin ainoo pehmee paikka, josta katti ei koskaan löyry nukkumasta, on Koon sänky. Mahtaakohan ihmetellä, että miks yks peti haisee. Mut se nyt sit haisee. Mites mää saisin sen hajun pois?

19 kommenttia:

 1. Eiks auta jos pitäsit ulkona pakkasessa, kyl niitä varmaan vielä tulee...minä oon jotain hajuja saanut pois pakkasessa.

  VastaaPoista
 2. Mullekin tuli mieleen pakkanen, vaikka en yhtään tiedä tepsiikö se hermomyrkkyihin.
  Ihana Nukku-Matti, niin lapsuudesta tuttu! Onko hän vielä olemassa jossain ohjelmassa?

  VastaaPoista
 3. Mulle tuli mieleen etikka. Sillähän lähtee kaikki... Mäkin vähän mietin mitä kaasuja irtoo noista meidän pissa-alustoista. Ne kun on sitä muovifroteeta ja uutta vielä... Mutta silti pidän niitä lakanan alla, koska en ala koko patjaa pestä. Ja mitähän siitä uudesta patjasta lähtee... Ei oikein enää viittis heinäpaalillakaan nukkua. Ja kai ne heinätkin ois myrkytetty rikkaruohojen varalta. Ei voi voittaa...

  VastaaPoista
 4. Just viime viikolla oltiin päiväkausia Loimaalla, olis pitäny sillon muistaa nostaa patja ulos, kävi mielessä vasta ko reissun jälkeen lykkäsin mukulaa haisupetiin. No, ehkä seuraavalla reissulla tai sit päiväks seuraavalla lakananvaihdolla. Etikallakin vois koittaa pestä sit jos päälliseen tullee jottain kakkaa. Kiitti vinkeistä!

  VastaaPoista
 5. Huh. Meillä kans haisee pitkään käytettynä saadut vaatteet, eli pesuja pesun perään... Pakkaskäsittely kuulostaa hyvältä tai sitten soodan ripottelu -> vaikutusaikaa jonkin verran ja harjaus tai imurointi.

  VastaaPoista
 6. ootko kokeillu ruokasoodaa? sirottelet reilusti siihen päälle. annat olla vaix puoltuntia ja imuroit pois.

  toinen ois astian pesukone.

  mie yhen matkalaukun pesin astianpesukoneessa kun räjähti hajuvesipullo sinne..

  VastaaPoista
 7. patja pakkaseen, sitten ripottelet siihen soodaa, annat vaikuttaa muutaman tunnin imuroit, laitat sen jälkeen jotain muuta hajua, vaikka ruusun terälehtiä,annat olla taas muutaman tunnin imuroit, uusi tarvittaessa, jos ei auta osta uusi patja.

  VastaaPoista
 8. Löysin kirpparilta vielä paperipussukoissa olevat paksut täkit ja ne tuoksu vain "vanhalle kaapille"..muuten olivat käyttämättömät. Tuuletuksella ei tuoksu lähtenyt. laitoin täkit laaka asentoon ja kumpaankin soodaa purkillisen päälle. Vedin rullalle ja annoin vrk olla. Jo lähti tuoksu.
  Mä ihmettelen miksi pitää pestä jollakin karmealla pesuaineella kirppari kamoja!En yleensäkään osta sellaisesta pöydästä mitään kun henkeen jo ottaa vieressä seistessä..

  VastaaPoista
 9. Tarttis varmaan vinkata kirppisten pitäjille, että tekis hajusteettoman kirpparin...
  - niiku sairaaloitaki on ;)

  VastaaPoista
 10. Onneks jo +/- 30 v sitten käytin silloin poikkeuksellisia hajusteet tomia pesuaineita allergiselle lapselleni (oli tosin pulvereita; jollei huuhtonu hullunlailla,rapisi vaippoja viikatessa mustalle pöydälle jäämiä).
  Oisin ehdottanu juurikin tota ruokasoodaa. Itte olen ostanu sitä sellaisen riittopurkin 790 g (Maustepörssi/Hml), ei edes maksa montaa euroa.

  Etikkaa on jo ehdotettu, mut viel en ole lukenu piimässä liottamista.
  Keittopesu, jos materiaali antaa myöten. Joskus vaan on pakko luovuttaa ja heittää pois. Lapsen terveys on kuitenkin kaikkein tärkeä asia.

  VastaaPoista
 11. sähköpostissa joku päivitys menossa eli tässä siulle linkki siihen langankierto videoon.

  http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=182

  VastaaPoista
 12. Mulla tuli kans mieleen toi ruokasooda ja pakkanen.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi4.2.14

  Aivosolu, meillä käytetään muovifroteen sijaan villaista suojusta petauspatjan alla :) -h

  VastaaPoista
 14. Anonyymi, muakin kiinnostaa toi villasuojus. Tartteeks se lanoliinittaa tai jotain?

  Anne, hajusteeton kirppis olis hiano idea! Saattais tosin karsia myyjiä, mut moni asiakas taatusti tykkäis.

  Taidan kokeilla ruokasoodaa ja pakkasta kumpaakin. :-)

  VastaaPoista
 15. Piimää olisin minäkin ehdotellut, mutta se taisi olla jo tuolla kommenteissa. Piimällä saa homeen hajun pois ja se on tosi tuhti tuoksu :)

  VastaaPoista
 16. Haju asiaan en osaa sanoa muuta kuin että sooda ja pakkanen kuulostaa hyvältä.

  Mutt toi villanen alusasia. Meillä oli lapsilla juurikin villainen patjansuojus, joka toimi erinomaisesti myös lämmikkeenä talvisin, ku vanhassa talossa saattaa öisin olla hiukan viilee. Mutt siis joo, lanoliinitus. Kunnollinen. Saattaa silti vähän fakskata, mutta kuitenkin parempi kuin karmea joustofrotee, jota en edes kuvitellut laittavani. Otin pätkän villaista kangasta, joka sattui olemaan karmea väriltään eli uhrattavissa helposti, pesin 60 varuiks, ku jos ja kun siihen menee sitä pissaa sen haluaa ehkä kuitenkin pestä koneessa kunnolla ja kun se oli konepesun jäljiltä ihan litimärkä ni pistin vannaan lanoliinikylpyyn. Ai että oli hyvä. Suosittelen.

  VastaaPoista
 17. Anonyymi6.2.14

  Mä olen neulonut meidän villa-alustan Purosta, sitä ei enää kai myydä mut joku käsinpestävä huopuva villa olis kai hyvä, sellanen joka vaippahousuihinkin kävis. Lanoliinitus ei varmaan oo pahitteeks :) Mä en osaa sanoa miten kestää superpissavahingot kun yleensä meillä ne käy meidän vanhempien sängyssä koska sieltä se lapsi yleensä löytyy aamulla ;) Pikku vahinkoihin riittänee ihan tuuletus. :) -h

  VastaaPoista
 18. Tarttee varmaan ruveta kutomaan sellasta alustaa. Aattelin, että kesällä olis hyvä saara Koo erroon vaipoista. Kiitos vinkeistä! <3

  VastaaPoista