keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Viälä siittä Ikeasta.

Eilisen jutun kommenteisa oli ihan osuvia juttuja. Aivosolu ja Salla kehu Ikean lapsiystävällisyyttä. Onhan se semmonen. Tajusin sen viimeistään siinä ko kattelin kuitista, ettei mukuloitten ruaka maksanu mittään. Kylhän seki jo sinne asiakkaita vettää. Taitavaa bisnestä, niin ko Susanna sano.

Eilisestä kirjotuksesta tais huamata, että mua harmitti se Ikean reissu. Se oli se rahanmeno ja käyttämätön tavara jota en oo tottunu ennää ostamaan. Ei mua ennää harmita muu ko se, että ostin mätitahnaa. En mää erelleenkään tykkää siittä, pakko vaan oli taas testata.

Lohikäärme.
(meillä oli ennestään tohon sopiva sisus)


ÄSsä on piirtäny tavallistaki ahkerammin. Oli meillä ennestäänki tusseja, mut Koo on kuivattanu ne viämällä korkit.
Täsä piirustus valmiina. Satteenkaari -niminen kissa, satteenkaari ja vesilätäköitä. Noita-parka on purottanu maahan klasins.

Mätitahnasta hualimatta pääsin kumminki herkuttelleen. Ostin kaks purkkia merilevä"mätiä", oi se on hyvvää!


Siivosin ruakakaapin samalla ko laitoin sinne metallihyllyt. Nekään ei ennää harmita, on ne ihan kätevät. Löytyy tavarat paremmin ko eivät oo päällekkäin.Ostin vihreen lakanan. Eilen mua harmitti seki. Ei meillä nyt niin kovin montaa parisänkynlakanaa oo ja neki melkein kaikki semmosia, että oon ommellu kaks tavallista lakanaa yhteen. Voisinki ratkoo ne erikseen mukuloitten käyttöön.

Punarairallinen pussilakana on vanhaa Ikeaa kirpputorilta.

Ainahan Ikeasta tullee ostettua sininen kassiki. Entiset oli kulkeutunu vinttiin varastoimaan vaatteita. Ton uuren yritän pittää pyykkihommisa.

Neljä konneellista puhrasta pyykkiä.
Tai viis, en oo ihan varma.

Kai mää taas meen sinne Ikeaan sit parin vuaren päästä ja kiukuttelen illan. Nyt kiukuttelen tätä turhaa postausta lopun iltaa. Ryäkäleen Ikea.

15 kommenttia:

 1. Vai turha postaus! Ai ostit tuota kaviaaria ja on hyvää...en oo sitä uskaltanut ostaakaan.
  Ja kissapiirustus on huippu hieno!

  VastaaPoista
 2. Yks hienoimmista kuoseista mitä tiiän on muuten 70-luvun Ikeaa. Kuosin nimi on Sibylla. Mäkään en tykkää uudesta tavarasta. Siitä puuttuu vaan sellainen..jokin. Vaikka olis kuinka design. Kävelin tänään yhden ruokamarketin läpi ja olin onnellinen, kun ajattelin, että onneks mun ei tartte ostaa noita hilavitkuttimia, mitä hyllyt oli täynnä.

  VastaaPoista
 3. Tai en nyt sano, etten tykkää, en mä nyt kaikkea inhoakaan, mutta pääsääntösesti markettien tavarahyllyt ei aiheuta intohimoja. Joskus on vaan olosuhteiden pakosta tyydyttävä uuteen, kun tulee akuutti tarve.

  VastaaPoista
 4. Se Ikean lapsiystävällisyys on muuten aivan kirottu juttu tällaisen lapsettoman kannalta. Ainakin Vantaan Ikeasta kannattaa pysyä poissa neljän ja kuuden välillä. Ihmiset ihan oikeasti tulevat töistä (väsyneinä ja kiukkuisina), hakevat lapset hoidosta (väsyneinä ja kiukkuisina) ja raahaavat ne Ikeaan, jossa koko perhe sitten ilahduttaa käytöksellään kanssaruokailijoita. Kakarat itkee ja raivoaa, vanhemmilta palaa hermo ja raivo siirtyy heihinkin. En tajua. En. Mikseivät ne vaan mene kotiin?

  VastaaPoista
 5. Tää mikkää turha ollu ja kaikkihaa on nyt hyvin,on komia lakana ihan rokotiili paperia taitavalle tytölles.
  Kokemus on rikastuttanu elämääs vaikka lompuukki köyhty:)))

  VastaaPoista
 6. Mesis6.2.14

  Ei Sinulla kuule ole yhtään turhaa postausta. Kaikki on mukavaa luettavaa.
  Tässä postauksessa tuo kissapiirustus oli kyllä huippuhyvä.
  Persoonallisen näköiset nuo noidan pudottamat klasit :)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi6.2.14

  Hauskoja postauksia ja rehellisiä.. Minä asuin Ruotsissa 70-80-luvulla ja ensimmäiseen omaan kotiini vuonna -83 tai jotain ostin Ikean huonekalut ja vielä tänä päivänä niistä on käytössä kirjahyllyt, verhot sekä pari Lack-pöytää, muutoissa saaneet pieniä naarmuja, mutta muuten ihan hyvässä kunnossa, joten minä aina puolustan Ikean huonekalujen laatua :) Tintti

  VastaaPoista
 8. Anonyymi6.2.14

  Ikeassa on hyviä niitten lakanat ja pyyhkeet. En ny tarkota niitä "tarjouslakanoita". Langantiheys on hyvä ja samoin pyyhkeiden paino on parempi kuin "laatufinleissonin". Ja meikkinurkkaus valoineen on hommattu sieltä. Koitin ettiä kirpputoreilta, ei löytyny sopuhintaan. Jos nyt tunnustaa ni meillä on aikapaljon sieltä huonekaluja.
  Onhan se yhtä he#¤&tin pe%&#)että kävellä se paikka läpi.Ylkä tulee aina kipeeks Ikea keikan jälkeen :D! Paha omatunto tulee aina sieltä pois lähtiessä että pitikö sitä taas mennä antamaan rahaa sille Kampraadin nilkille. Sanovat että on muka nöyrä mies ku vanhalla koslalla ajelee ja poseeraa kassapojan kanssa. Hah! On vaan niin pihi ettei uutta auto raaski ostaa!
  T:TipTap

  VastaaPoista
 9. Anonyymi6.2.14

  Hyvä postaus tämäkin ja sai minut ekan kerran kommentoimaan, olen kuitenkin seurannut blogiasi säännöllisesti juo vuoden tai sinne päin, Susannan Työhuonelta tänne löysin ja tykästyin. Retrojutuista tykkään ja paljosta muustakin.

  Suhteeni Ikeaan on ristiriitainen ja enempi negatiivinen, koska en halua tukea toisten tekemän suunnittelun kopioinnilla rahastusta ja aina en tiedä, mikä on omaa suunnittelua ja mikä kopioitu suht suoraan. Huonekaluista ja valaisimista ja semmoisista tiedän parhaiten, mutta en tosiaan kaikesta.

  Ja ne halvat hinnat... minua vaivaa todella se, että kun kympillä saa esim. vaikka kaapin, niin miten sen hinta oikein koostuu ja mistä materiaalit ja keiden selkänahoista + terveydestä materiaaalien tuotanto ja valmistus, että minä saan halvan... jonkun, joka ei ehkä ole välttämätön.

  Haluan toimia eettiseti, mutta on se usein ihan tosi hankalaa, kun ei tiedä ja toki ihan rahakin tulee joskus/usein esteeksi. Väitän kuitenkin, että ne ihmiset, jotka usein ostavat Ikeasta (tarkoitan siis kodin suurimman osan sisustamista ja usein kaikkea uutta ja usein vaihtelua isoissakin hankinnoissa tyyliin sohvat) tekevät sitä enemmänkin omasta vaihtelunhalustaaan kuin minkäänlaisesta tarpeesta tai rahan niukkuudesta johtuen. Kun halvalla ostaa on luopuminen helpompaa, eikä se ole hyvä juttu kelleen se.

  Lisäksi ihmettelen sitä käsitystä, että Ikeassa on kaikki halvempaa kuin vaikka Askossa tai Iskussa ja vastaavissa. Eikyl ole. Tietyt jutut luovat mielikuvan halvoista ja kohtuulaatuisista huonekaluista, mutta ei ne lastulevyhässäkkätuolit ja muut ole sen halvempia kuin muuallakaan. Mielikuva Ikean halpuudesta on oikeastaan taitava bluffi, hyvät sisäänheittohinnat toki ja taitava markkinointikoneisto. Pitää erikseen oikein vertailla tarvitsemaansa tuotetta eri liikkeistä, kun onhan se netissä helppo tehdä, niin huomaa usein, että ei joku perusvalaisin tai keittiön tuoli ole halvempi. Mikäli siis se hinta on se juttu. Jotkut säilytysjutut on oikeasti hyvin suunniteltu ja nuo ostamasi metallihyllyt tämmöiselle kerrostaloasujallekin (ei tilaa tehdä, ei tosin taitojakaan) ihan toimiva idea.

  Ikeassa lankean helposti ostelemaan ylimääräistä, sehän on niin taitavasti toteutettu ja tulee ajateltua "kun nyt kerran täällä olen niin samalla ostan" ja sitten harmittaa turhat servetit ja kipot ja muut semmoiset. Nykyään jos jotain olen Ikeasta halunnut, olen tilannut netin kautta ja lähi-Siwaan toimitus maksanut 10 euroa. Viime kesänä ostin metalliset parveketuolit tuolla tavoin ja onnistui hyvin. Säästyi hermot ja rahaa, 10 euroa menee äkkiä jo matkakuluihin + ne harhaostokset.

  Tulipas pitkä avautuminen!

  PH Turusta

  VastaaPoista
 10. Mitä, mitä, mikä ja mistä nuo metallihyllyt on? Tartteen ehdottomasti tuollaisia!

  Itse käyn Ikeassa kerran pari vuodessa ja aina menen pitkä "kauppalistan" kanssa eli yleensä tarpeeseen ostan. Sen lisäksi annan itselleni luvan ostaa myös jotain turhaa. Kirjaan aina ylös tavaran ja hinnan, ennen kassaa sitten lasken paljonko on tulossa summaksi ja poistan jotain jos tuntuu, että nyt on lähtenyt ostelu lapasesta. Siinä on löytöpisteen sohvilla hyvä hetki huilia, lepuutella jalkoja ja pohtia tartteeko kaikkea mitä on pussiin kertynyt. ;)

  VastaaPoista
 11. Ilmankos se Ikean reissu sua askarruttaa kun ilmoitin miehellekkin, että Maija kävi Ikeassa. Mies kyllä ymmärsi sen vihjeeksi siitä, että munkin pitäisi sinne päästä :D

  VastaaPoista
 12. Salla, jos mää nyt löysin oikeen Sibyllan, ni se on tosiaan hiano kuasi!

  PH Turusta, kiitos pitkästä kommentista, ne on kivoja! Tää Ikea -juttu on keskustelua herättävä aihe näköjään. Suurimmalla osalla ihmisistä se suhde taitaa tosiaan olla ristiriitanen, kuten sulla ja mulla.

  Sea, sulla on hyvä systeemi. Ne hyllyt on Variera-sarjaa. Myydään tietysti pieneen tilaan pakattuna osissa, siks varmaan et oo niitä ennen huamannu.

  Kiki, jos käytte, ni meillä saa tulla poikkeemaan. Matkaa ei oo siältä ko 14 km.

  VastaaPoista
 13. Tässä täytyy kohta joku miniloma pitää kun kakkanaapurit saapuivat sieltä kuukauden lomaltaan kotiin :D

  VastaaPoista
 14. Ja halpakin vielä. Menee niin Ikea-listalle! :)

  VastaaPoista