tiistai 8. heinäkuuta 2014

Auto edessä, mökki takana.


Kävin kattomasa Mobiliassa näyttelyn Auto edessä, mökki takana. Hirveen miälenkiintosta! 60-luvun alusa asuntovaunut oli viälä harvinaisia, mut 70-luvulla jo melkein muativillitys. Yläkuvasa näyttelyn helmi, ainaki mun miälestäni, "kokoontaitettava" asuntovaunu vuarelta -63. Katosta saa venneen ja seinät taittuu katon ja lattian sisälle. Älyttömän hiano.


Rekvisiittaa olisin kaivannu enemmän. Kahren mallinuken teltta ja retkeilypöytä oli ainoo lavastus, mut mun miälestä se toi kauheesti tunnelmaa. Ja tiätysti miällytti retroilijan silmää.


Vaunuihin oli kivvaa kurkkia sisälle, kyytiin ei tiätysti saanu nousta, mut hyvinhän niihin näki ovesta.


Valkokankaalle heijastettiin vanhoja filmejä ja uutispätkiä. Innostuin filmisä kerrotuista karavaanarien jäsennumeroista, siinä haastateltiin miästä jonka numero oli alle sadan. Nykyään jäsennumeroisa mennään usseemman sadantuhannen tianoilla. Oli hauskaa tutkia esillä olevia vaunuja ja vertailla jäsennumeroita vuasilukuihin.

Filmisä keitetään pehtoorilla kahvia.

Jos liikutte Kangasalla päin, ni käykää ihmeesä kattomasa toi näyttely. Se on Mobiliasa lokakuun loppuun saakka.

Näyttelyn vanhin vaunu. Tehty itte vuanna -50
ja siälä on nukkunu 4 henkee.

20 kommenttia:

 1. me ollaan vannoutuneita matkailuauto ihmisiä, ekat autot oli itse tehtyjä, nyt on ihan kaupasta ostettu, mutta vanha.
  Lapsiperheelle suosittelen autoa vaunun siaan.,
  Noissa vanhoissa vaunuissa/ autoissa on ihan oma tunnelmansa:) karavaanari on kaikien kaveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kiahtois hirveesti tollanen karavaanarilomailu. Ehkä siks, että se oli suasittua 70-luvulla. :-)

   Poista
 2. Noi vaunut on ihania, tarkoitus olis käydä kans kattomassa toi näyttely loman aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan käydä. :-)

   Poista
 3. No hitsi, pitäiskö ottaa perjantain ohjelmaan, jos vaikka Restaurantapäivälle lähtis. Kun kesälomakin alkais.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lähdet restaurantapäiville perjantaina aamupäivällä, niin vedä hihasta jos tunnistat mut. Mää oon kans menossa. :-)

   Poista
  2. Perjantaina varmaan lähdetään. Mahtaisinko tunnistaa. Meidän auto on helppo tunnistaa, sen rekkari on EE-1. Mutta koitetaan vedellä hihoista...

   Poista
  3. Kyllä mää varmaan laitan jonkun retrokoltun päälleni ja ison nutturan takaraivolle (niin ko joka päivä). Isot silmäklasitki varmaan on tutut kuvista. Kyl mut varmaan tunnistaa. :-)

   Poista
 4. Mesis9.7.14

  Meidän ikkunasta näkee paljon asuntovaunuja kun menevät retkeilyalueelle ja lähtevät sieltä. Itsellä ei ole asuntovaunua. Tuo ylimmän kuvan vaunu vasta aika metka oli ja monipuolinen. Varmaan hieno näyttely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se hiano näyttely ja varsinki se ylimmän kuvan vaunu. Jaa että sulla on retkeilyalue lähellä?

   Poista
  2. Mesis10.7.14

   Joo, tällainen :)
   http://www.tervakallio.com/www/

   En ole kyllä kertaakaan käynyt, vaikka sinne on ehkä vajaan kymmenen minuutin kävelymatka.

   Poista
  3. Täytyypä pittää toi miälesä lomia suunnitellesa. Ihan kivan olonen paikka. Naapurinaki on ainaki yks hyvä tyyppi. :-)

   Poista
  4. Mesis11.7.14

   Voitais vaikka kävellä yhdessä rantaa pitkin (siis pyörätietä) kaarisilloille :)

   Poista
  5. Se olis kyllä kivvaa!

   Poista
 5. Hienoja ovat ja nostalgisia :) Ei vaan meille sopinut tuo harrastus, yhtenä kesänä kokeiltiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs mätti, jos saan kysyä? :-)

   Poista
 6. Minua harmittaa kun monissa kivoissa näyttelyissä ei saa kunnolla käpälöidä niitä juttuja mitä siellä on esillä :/ Tuskin nuo ihanat asuntovaunutkaan olisivat rikki menneet vaikka niitä olisi saanut vähän hiplata, höh.

  Tulipa mieleen että joskus teininä olin sellaisessa näyttelyssä jossa monen huoneen läpi kulki pehmustettu käytävä jossa roikkui haarukoita ja veitsiä ja krääsää ja välillä piti kontata. Se oli hauskaa :) Ajattele jos tuollakin olisi saanut juoda mehut asuntovaunun pöydältä ja fiilistellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin meinasin sanoo, että mulle riitti ihan se kun sai ovelta tiirata, mut sit toi sun mehujuttus... Voi hyvänen aika ko oliski tosiaan kiva istahtaa hetkeks pöyrän taa ja fiilistellä! :-D

   Poista
 7. Olen tuolla 80-luvun alkuvuosina niin traumatisoitunut karavaanaritouhusta, että jätän kyllä tuon näyttelyn väliin. Ahtaanpaikankammoinen varhaisteini ja koko perhe tuollaisessa sillipurkissa ei ole hyvä yhdistelmä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, voin kyllä kuvitella asuntovaunun olevan teinin painajainen! En olis ittekkä tykänny. Ja lisäks meijän isä on aina kuarsannu niin kovvaa, etten mää pysty nukkumaan ees viäreisesä huaneesa saati samasa tilasa. Onneks ei harrastettu karavaanarijuttuja. Mut nyt se olis hauskaa (ennen ko meijän mukulat tullee teini-ikkään).

   Poista