torstai 10. heinäkuuta 2014

Vaatteita.


Mukulat oli tossa viikonloppuna mummolasa, ni oli ompelurauha. Aattelin tehrä Mammalle synttärilahjaks kesäpairan. Mamma oli tosa joskus heitämäsä lempipaitaans roskiin, se ko oli venähtäny ihan kauheeks, mää nappasin sen talteen ja päätin tehrä sille uuren samalla mallilla. Se malli oliki sit niin kiva, että tein sille kaks paitaa ja ittelleni ja Kääkälleki yhret.

Mammalle kukikkaasta lötköstä trikoosta hellepaita.

Näitä tein kaks, toisen Kääkälle.

Ja sitte ittelleni yks suaralla helmalla.

Kevväällä olin kesävaateompelukurssilla. Testasin kaavoja ennen varsinaisen hammeen tekemistä toisella kankaalla. Nyt ko oli aikaa, viimeistelin testihammeesta valmiin. Tein vyän ja kaulukset, sekä hualittelin hihansuut ja helman käsin ompelemalla. Tohon hammeeseen ei oo yhtään käytetty saumuria, aika retroo. Oikeen mukava hame siittä tuli.


Ainoo vyänsolki jonka enshättään satuin ompeluvehkeitten joukosta löytämään, sattu olemaan täysin sammaa säyvä ko mitä kankaan ruskeet kohrat.


Vyä oli hauska tehrä, noita vois väsätä enemmänki. Nyt sit vaan tarttee mettästää lissää solkia kirppiksiltä. Huamenna perjantaina ja sitte lauantaina on kirppistelijän vuaren kohokohta, restaurantapäivät. Jos siältä löytyis huamenna aamulla solkia. Toivottavasti nään siälä ainaki jonkun teitistä. 

14 kommenttia:

 1. Vähänkö oot taitava! Tuollaisen ihanan kirkkaanpunaisen topin ostaisin heti jos jossain näkisin, ja mekko on upea, ja vielä käsin huoliteltu, vau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! Jottain opein siälä ompelukurssilla. Toppi on oranssi, saattaa kamera vääristää. :-)

   Poista
 2. Tosi hienoja ompeluja! Mahtavaa ettet tarvinnu saumuria :) Ja ihan käsin viimeistelty. Nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kankas ei purkaantunu, ni oli kätevää vedellä vaan suaralla ompeleella. Sillai seki hame oli tehty josta otin ne kaavat. :-)

   Poista
 3. miulla se ois tuommossii vanhoja solkia ja nippeleitä ja nappeleita vaikka kuinka tuolla mummon jemmoissa. tartteetko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai? No kyllähän mää voisin vaikka olla kiinnostunu. :-)

   Poista
 4. Anonyymi10.7.14

  Oletpa upeat vaatteet tehny! :) Osaispa itsekin.. Tuskin minuun mikään kurssikaan tehoais?! :D T. ärRä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs sano, ko on hyvä opettaja ni kyllä siinä oppii. :-)

   Poista
 5. Mukavan malliset nuo paidat ei ihme että mammasi tykkäs.
  Että siulle sopii tuon malliset mekot,.
  Onnistuneita kirpparilöytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, määki oon ihan ihastunu tohon ommaan ruskeeseeni, hyvä malli on. Kirppislöyröt oli onnistuneita, kiitos toivotuksesta, se toimi. :-)

   Poista
 6. Mesis11.7.14

  No voe mahoton kun hienoja hellepaitoja, ja tuo mekko on "kuin Sinulle tehty". Ja viitseit vielä käsin huolitella saumat (tähän peukutushymiö). Olet Sinä kyllä taitava. Voisit ruveta ompelemaan ihmisille, kun osaat noin hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh! Ei siinä ainaka palkoille pääsis, mää oon niin toivottoman hiras ompelija. Mut kiitos kehuista, lämmitti miältä. :-)

   Poista
 7. Anonyymi11.7.14

  Olet Sinä aika taitava ja nopea ompelija Muutenkin aika mainio tyyppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mää ny kovin noppee oo, monta päivää noita väsäsin. Kiitos mainiosta kommentista. :-D

   Poista