maanantai 7. heinäkuuta 2014

Vyölaukku.

Vyälaukku? Yäk! Semmonen kahreksankytluvun pumpottava muavikankainen hirvitys jossa on kaks vetskaritaskua? No en kyllä semmosta ennää pitäis. Mut ko gookletin, ni näjemmä jotkut pittää. Mut mää tein sit kumminki ittelleni vyälaukun, ei kai sitä muukskaan voi sannoo.


Nyt ko tuli lämpeempää, mulla tuli semmonen ongelma, ettei housuisa ollu ennää taskua kännykälle lenkille lähteisä. Viime kesänä mulla oli soitin hakaneulalla pairan rintamuksesa, mut en tykkää kännykkää siihen laittaa (tiäs minkä rintasyävän siittä saa). Ensin meinasin tehrä vaan jonkun pussukan jonka saa ylhäältä kii housuihin, mut se olis heilunu niin kauheesti kävellesä. Tein tommosen levveemmän jossa on "väliseinät" kännykkää varten.

Näin sillä mennään.

Ja voi sitä käyttää vaikka puutarhahommisaki.

Olis kyl varmaan pitäny tehrä kukallinen. Kahreksankytluvulla mulla oli semmonen musta vyälaukku, johon oli etteen painettu kukkasen kuva. Mahtaiskohan se olla viälä jossain mammalan vintillä? Oliks teillä vyälaukut sillon joskus? Tai jopa, onks nykyäänki?

20 kommenttia:

 1. miun likkakamu esitteli miulle viikonloppuna semmosta trikoo jousto pussukkaansa. on muuten ihme vekotin. tyhjänä kooltaan semmonen saman paksunenkin kun se vyö..oisko 3 cm. pituutta oli 20 centtiä. sit sinne kuitenni mahtuu kännykkää ja juomapulloo ja muuta diipadaapaa ihan mielinmäärin. iibei kuulema myy sitä muutamalla eurolla. aattelin, että tilaan, mutta nyt kun näin tän, niin kyllä tommonen retro houkuttaa enemmän kun semmonen perus musta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli kyllä nopee tehrä, eikä hintaakaan tuu sitä pariakaan euroo. Kankas oli mulla jottain jämäkankasta 70-luvulta ja vetskarikin kirppikseltä joillain senteillä. Tee ihmeesä kans! :-)

   Poista
 2. Ol mulla jotain ilmaseks saatuja mainos vyölaukkuja, vaan eipä tullut käytettyä. Enkä käytä vieläkään.

  VastaaPoista
 3. Hassua, just äsken suihkussa (suihkussa on rauhallista ajatella luovia) suunnittelin vyöpussukkaa, tai vyötäröpussukkaa, johon mahtuis just noi välttämättömimmät, puhelin ja avain ja joku räkäliina ainakin. Juurikin lenkille tai sitten ihan vaan kun kersaitten kanssa menee tuohon pihalle, niin pitäis olla joku sellainen. En tykkää heiluvaisesta olkakassista kun tenavien kanssa pitää kumarrella ja kyykistellä ja sit se on aina hankala. Pari puoliessua oon tehny ajatuksella "paljon taskuja", mutta ne on sitten kuitenkin vähän liian isoja vaatekappaleita vedettäväksi pelkästään säilytyksen virkaa tekemään. Pitää olla sama, mutta ilman sitä essua, ne taskut vaan siis.

  Vyölaukku mulla oli joskus peruskoulun kuudennen aikoihin, ysikytluvulla, juurikin sellainen sikaruma musta muovisenoloinen, en kyllä ihan helposti enää huolis sellasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toi vyälaukku taitaa olla hyvinki ajankohtanen jos sääki sitä just aattelit. Sitä se lämpö teettää, taskut häviää.

   Yhreksänkyt luvulla? Jos määki käytin sitä sit sillon vasta. Mää menin yläasteelle -92, sillon en ennää semmosta käyttäny, mut ihan 90-luvun alusa oon voinukki käyttää.

   Poista
 4. On ollut vyölaukkua ja pari meillä taitaa olla vieläkin,tumman vihreä ja musta nahkainen. Mies joskus on pitänyt sitä vihreää vieläkin, mun musta nahkainen on jäänyt aikas vähälle käytölle :) Kännykkä pussukoita (kaulassa pidettäviä) mulla on aika montakin ja yhessä niistä on irrotettava hihna, niin pidän sitä joskus myös vyötäröllä, niin se ei heilu tiellä, kumarrellessa :) Just mahtuu mun vyötärön ympäri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kännykkäpussukka vyötäröllä kuullostaa kätevältä! Ja sitä nahkaista vyälaukkua vois tuunata jotenki nykyaikaan sopivammaks. Turha haaskata hyvvää nahkaa. :-D

   Poista
 5. Mulla oli jossakin vaiheessa vyölaukku. :) Saattoin käyttää sitä jonkun kerran vuosia sitten hiihtolenkillä, mutta sittemmin olen heittänyt vyölaukun pois. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se aika jättää muati-ilmiöistä, pois heitetään. Mut takasin ne näemmä aina änkee. :-)

   Poista
 6. Mie en koskaa oo tykänny niistä pullottavsista vyölaukuista, mutta tollanen kankaasta tehty ois varmasti mukava, mahtva idea:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siittä sit vaan ompelemmaan. Tai virkkaamaan! Siinä oiski ireaa!

   Poista
 7. Mesis8.7.14

  Tuo on hieno!!! Itselläni ei ole koskaan ollut vyölaukkua, mutta pitkään, -ja varsinkin nyt lämpimillä ilmoilla sitä surkeasti tarvitsisin. Siinä pitäisi olla ainakin kolme lokeroa. Yksi kännykälle, yksi pikkukameralle ja vielä joku pieni kolo pienelle pussukalle, jolla vien siipirikkovarikselle leipäpaloja (palat ovat noin puoli cm kanttiinsa ja niitä on vain kourallinen). Millä tuo Sinun laukkusi on kiinni? Tarranauhallako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kiinnitettään ihan vaan solmimalla. Miätein tarranauhaa aluks, mut sit totesin, että solmimisessa on enemmän säätövaraa. Voi pittää vyätäröllä tai vaikka lanteilla.
   Ai se sun siipirikkos on viäläki henkisä? Ohhoh, sillä on ollu tuuria, ei oo kettu tai kissa viäny. Ihanaa ko sää käyt sitä ruakkimasa.

   Poista
 8. Hih, muistan vyölaukut! Meillä oli ainakin sellasia, missä luki neonvihreellä adidas tai jotain. Oon joskus itekin tehny vyölaukun. Joskus aina matkalla sellasta tarttis, mut muuten ei oo kyl ollu viimeaikoina tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sulla taitaa aina olla messissä nykyään joku vaippakassi, ei siinä vyälaukkuja tarvita. :-)

   Poista
 9. Oli vyölaukku, silloin joskus. Noin 50 kiloa sitten. Siinä vaiheessa ylittyi painoraja, johon ei edes kenkälusikalla avittaminen auta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiki! Jos sais vyähön jatkopalan... :-D

   Poista
 10. Hyvä idea! Oon itse kans paininut saman ongelman kanssa. Taskut puuttuu ja avaimet yms. pitäisi saada johonkin mukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä tollasen ompelee, tekemään sit vaan. Hiukan mua harmittaa, etten tehny retrommasta kankaasta (tai siis retroo toiki kyl oli), mut aattelin että kun on aina mustat ulkoiluhousut niin toi tumma laukku sopii paremmin. Mut olishan kukallinen pirteempi. :-)

   Poista