sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Mummokulhot.


Muistan piänenä nähneeni vanhoilla mummoilla semmosia sokerilla tärkättyjä pitsikippoja. Asia palas miäleen ko näin Aivosolulla semmosen. Kippoja ja kuppoja meillä piisaa ihan liikaaki, mut ko teki miäli väkertää, ni väkersin. Noihan saa pesemällä takasin tuukiks. Kätevää.

Mää ko en ossaa virkata tommosia tuukeja (meinaan kyl opetella senki asian sit ko mukulat kasvaa), mut kaapisa on pino kirppikseltä hamstrattuja. Valkkasin siältä pari.


Kiahautin pari desiä vettä ja liotin siihen niin paljo sokeria ko liukeni, ehkä joku 2,5 desiä. Nostin liämesä liotetut tuukit pyttyjen päälle, ylimääräset valu veke. Ei ollu ko yks ruskeille sopiva pytty, ni piti yän yli orotella että se kuivuu. Toinen tuuki likos liämesä sen yän jääkaapisa. Ko mää sen nostin siältä kylmästä liämestä, se tuntu paljo sokerisemmalta. Nyt ko seki on kuivunu, se on paljo kovempi ko se eka. Ehkä siis kannattaiski kastella ne tuukit jääkaappikylmäsä sokeriliämesä.


Koristelin piänemmät kipot viälä villalankalla. Aattelin, että näyttävät sit joulusemmalta. Ko meinaan on se jouluki siältä sit tulosa.

5 kommenttia:

 1. Hienoja tuli sullakin. Tuo jääkaappiliotus on hyvä idea, ehtiihän se liinakin imeä sitä lientä paljon enemmän kuin vaan kastamalla. Toi koristeluidea on kans kiva. Saatan tehdä vielä itsekin.

  VastaaPoista
 2. Tositosi hienoja kippoja tuli. Villalanka tekee tuosta tosi jouluisen ja nätin.
  Olen kerran itsekin tehnyt noin yhden joulukipon, jossa on sitten joulukarkkeja jouluna. Minun liinani ei kyllä kuivunut yhdessä yössä. Olisi varmaan tarvinnut laittaa johonkin patterin lähelle.

  VastaaPoista
 3. Kommeita kupposia sie ootkii tärkänt. pittää joskus tuotakii kokkeilla.

  VastaaPoista
 4. Kuivasin muurin päällä, siälä oli lämmintä. :-)

  VastaaPoista
 5. Tankki26.11.12

  .."valu veke." Heeeheeeheehehhee. En tiä miks mua nauratti se niin paljo,

  VastaaPoista