keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Dyykkasin.

Se on kumma ko jotkut ei ymmärrä kiärrättämisen päälle. Hyvät vaatteet heitetään roskiin, samoin käyttökelposet tavarat. 70-luvun autolehret viskataan muavikassisa roskikseen, oikee paikka olis paperinkeräys, mut kyl niitä vois vaikka kirppikselleki tarjota. Kattilat ja kaljatölkit kuuluu metallinkeräykseen. Ja taas oli kaks roskista täynnä pelkästään pahvia, mites olis kartonkikeräys? Pistää vihaks käyrä roskiksilla, mut kyl siältä sit toisaalta saa ilmaseks kaikkee kivvaa. Eilen dyykkasin nämä:

Mahtavan retro verkkapuku. Just mun kokkooni! Pesulapuista ei saanu selvää muuta ko sen, että se on suamalaista tekkoo.

Tikkitakki pihakäyttöön, vaikka kyl tolla nyt kehtaa kaupasaki käyrä. Paras löytö, rakastuin. Samoin rakastuin tohon lakkiin, paistoin se pääsä mukuloitten iltapalalätytki.

Punanen Reiman tikkitakki (made in Finland). Hajotin siittä vetoketjun ko yritin väkisin laittaa kii. Muuten olis ollu tosi hyvä, mut mulla on liian levvee perse. Ehkä tuunaan sitä joskus, toi huppu on ihan mahtavan mallinen.

Tummansininen villakankastakki. Kutistu pesusa takkaa lyhemmäks, vaikka sen niin varovasti yritin pestä. No, tuunaukseen. Huamatkaa lakin vaihtunu tupsu. Vanha oli niin kärsiny, että tein uuren oranssinpunasesta lankasta.


Kuka heittää roskiin jottain näin kaunista? Hullu! Aattelin että sopis äSsälle.
No ei sopinu. Se meinas purota sen päältä. Ehkä viiren vuaren päästä sit. On kokkoo 36.

Saksalainen toppapuku, eli haalarit ja tosi hyvän olonen takki.
Mukulat halus mukkaan kuvvaan.

Mukuloille autoon Mikki ja Minni -tyynyt.
Lisäks pääsiäisen iloks tiputyyny.

Mun mehumaijani on surkee rimpula. Nyt löysin isomman ja tukevamman roskiksesta. Hyvvää tekkoo, luulis olevan parempi. Letku vaan tarttee vaihtaa.

Näitä en meinannu ees mainita, mut menköön ny. Mää en tekokukkasista välitä, mut otin näitäki roskiksesta ko olivat viälä muaveisa. Uusia siis. Koristavat nyt sit huvimajaa.

35 kommenttia:

  1. Mesis16.4.14

    Voi hyvän tähen kuinka hyvää tavara ja vaatetta ihmiset vievät roskiin. No se oli taas Sinun onnesi :) Ihania vaatteita ja hyvä mehumaija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, mun onneni! Sen näkkee sit syksyllä, että onko hyvä mehumaija. Lupaava ainakin. :-)

      Poista
  2. Siis mää en saata uskoa lukemaani! :O Mä en varmaan ikipäivänä antais ittelleni anteeks jos heittäsin roskiin jonkun vielä käyttökelposen vaatteen. Puhkikuluneet sukat joutaa mennä ja jotkut pinttyneet ja venyneet t-paidat mutta kyllä kaikki muu melkeen lähtee uudelle kierrokselle.
    Ihan kääks-hieno toi sininen 36-kolttu! Jos tuut yhtäkkiä myyntiaikeisiin niin oleppa yhteyksissä! :D
    Tämmösiä juttuja kun lukee niin melkeen vois ruveta kesälomalla sellaseks päätoimiseks roskalavakyttääjäks. Olen vaan kerran käyny roskalavalla. Hakemas oman polkupyöräni koska siitä oli pudonnu ennen kevättalkoita ratkaisevan tärkeä "käytössä" -lappu. Tiedä, minne nekin kaikki päätyivät. Oli meinaan semmosia ihania mummofillareita että!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mää voin tosta hammeesta luapua. Kurja sitä on säilyttää vuasia kaapisa ja orottaa että se mahtuis ässälle. Sit se ei kuitenka suastu lopulta käyttämään sitä. :-)

      Poista
    2. Jukranviti! Jos äskeinen ei ollu aprillinjälkeistä jekkua, niin hintapyyntöä odottelen osoitteessa annakristiina_(at)luukku.com :)

      Poista
  3. Huuli pyöreenä ihmetyksestä täällä! Tämähän alkaa olla ihan muotiblogi!!. Ollaan hävitetty 70-80-luvun autolehtiä paperinkeräykseen kyllä, mut kuka järkky pistää mehumaijan Roskiin? Oliks tuo vielä terästä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terästä on. Ja paksumpaa ko mitä mun entinen.

      Poista
  4. Aivan törkeetä! Siis se miten paljon hyvää tavaraa menee roskiin ja se, että sä löydät noita ihanuuksia! Vau! Kunpa meilläkin täällä maalla ois tollasia roskiksia, huokaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maalla määki asun. Noi roskikset on sellaset joihin tän alueen ihmiset saa tuara roskans piänestä maksusta. Kohta varmaan tarttee hommata oma roskis ja kallis tyhjentäjä, ku kerran ihmiset ei ossaa käyttää noita yhteisroskiksia oikein. :-(

      Poista
  5. Siis heittääkö ihmiset roskikseen noin upeaa tavaraa, kyllä sie löytöjä teit ja sitten taas.... miullakin oli tuollanen hattu, mutta punanen ja tikkitakki kans. Nää siun löydöt saa aina muistoja mieleen, oikein iloista tätä päivää siulle ja koko perheellesi. Se ässän piirros tulee ihan raameihin, saanko esitellä sen joskus blogissani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No määhän oon sanonu, että mulla on sama maku ko sulla nuarena. Taas se tuli toristettua! :-D

      Poista
  6. Siis voi ihmettä sentään! Nooh, mutta noista vaatteista tulee edelleen mieleen se hetki kun mun isän puolen sukulaiset kaivoivat kaikki (mun mummoni vanhat) 60- ja 70-luvun vaatteet ja kankaat meidän mökin pihaan ja heittivät tulitikun perään. Olin itse silloin vielä niin pieni, etten tajunnut mitä ihanuuksia siellä paloi. Nyt tajuan ja ihan oksettaa se ajatus. Siellä meni meinaan sellasia aarteita savuna ilmaan. Huoh...
    Mutta onneksi sä löysit itelles huippukledjuja ja tavaroita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sama juttu kun porukat hävitti kaikenlaista vintiltä erellisten asukkaitten jäljiltä. Myähemmin niitä on harmittanu, ko siinä meni kaikkia arvokkaita sarjakuvia yms...

      Poista
  7. Siis IHANA verkkapuku!!!! Mäkin tahon tommosen. Täytyy kai itsekin alkaa dyykkaamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siittä sit tonkimaan, kyllä se joskus löytyy. Ehkä. :-D

      Poista
  8. Anonyymi17.4.14

    Minneköhän mä taas onnistuin tiistaina kommentin hukkaamaan? :D Kyselin kun esittelit löytämiäs valoverhoja että mitä jännää meinaat tehdä niistä? Ite olen nääs pyöritellyt yli 20v yhtä valoverhoa ja vielä se sai talteen jäädä odottamaan uutta elämää... Ja joku aika sitten tyhjentelin isän vaatekaappia eikä tullut mieleenkään että joku vois rakastaa kalsaripaitoja muussa kuin korkeintaan matonkudemielessä;) Hirveästi harmittaa että äidin ihanat (ainakin sinun mielestä!?;D) mekot ym., retroa taatusti, pesin ja annoimme eräälle matonkutojamummolle.. Eihän ne siis hukkaan menneet, mutta nyt vasta olen tajunnut että joku vois kirppikseltä etsiä juuri sellaisia!! Jos jotain vielä löytyy niin otan sinuun heti yhteyttä:)
    Arvaas muuten mitä järkyttävää näin kun viimeks vein roskapusseja meidän jätepisteeseen?? Sekajätesäiliö oli täynnä OKSIA ja RISUJA!!
    Täällä maalla varsinkin tuollainen on ihan uskomatonta urpoutta!
    Niin ja se vielä että meidän 3 kompostia on ristimättä! Olishan se hienompaa ku mies sais sitte viedä kukkia vaik Vienolle :D
    Mut nyt mulla on jo kiire.. Aurinkoista ja mukavaa päivää sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valoverhoista teen sellasen hyttyssuajateltan pihalle, oon sellasia halpoja verhoja ettiny siihen tarkotukseen.
      Aika paljon aarteita on menny matonkutteiks, mut on sit varmaan tullu hianoja mattoja. Kaikkee ei voi säästää, mut onneks mulle on ainaki toistaiseks löytyny tarpeeks vanhaa vaatetta. Ota yhteyttä, jos sulta löytyy. :-)
      Vieno oliski kaunis nimi kompostille!

      Poista
    2. Anonyymi17.4.14

      Hyvä idea se hyttysteltta! Pian jo ajankohtainenkin. Sais vielä toimia niinpäin että ne hyttyset olis siel teltassa;)
      Iloista pääsiäistä vaan teidän perheellekin :)

      Poista
  9. Noita tavaroita on kuitenkin joku säilyttänyt sentään muutamia vuosikymmeniä. Minua surettaa eniten tämä nykyinen osta, pidä ja heitä pois -meininki. Vaatteet, astiat, jopa huonekalut ovat aivan kertakäyttötavaraa joissakin perheissä. Ja kaiken huipuksi kaikki jätepönttöön vaan, kun uusille Thaimaassa orjatyövoimalla teetetyille lumpuille pitää saada lisätilaa kaappiin. Tosiaan, joku tuossa mainitsi että rikkinäiset sukat joutaa roskiin. Niin joutaakin, mutta huom! Nekin kannattaa pestä VIELÄ KERRAN, ja sitten ne saavat tehdä viimeisen palveluksensa: sukalla voi kuurata puuhellan, sähköhellan taikka vessanpytyn kannet! Sitten vasta roskiin.
    t. Rynttyliisan emo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emohan on oikee ekoihminen! Just näin! :-D

      Poista
  10. Mesis17.4.14

    VIELÄ KERRAN pestyillä sukilla minä pyyhin pölyjä.

    VastaaPoista
  11. Hienoja löytöjä, sen punaisen toppiksen vetskarijutun vois korja silleen että leikkaan sen vanhan veks siitä sihinäkankaan reunasta sitä rikkomatta ja ompelet sitten lisäkaitaleet kumpaankin reunaan jostain toisesta kankaasta ja kiinnität uuden vetskarin siihen tai laitat napituksen. Tuon villakankaisen vain lyhentäisin ja käyttäisin sellaisenaan, siinä varmaan etupuolen vuoritukset pitivät sen kuosissaan.
    Sähän voit kohta perustaa oman Pirre ja Hansu-ryhmän, puvustuksessa näköjään löytyy sopivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi vois olla hyvä systeemi. Mää aattelin ensin jottain kiiloja sivusaumoihin, se takki kun on vaan alhaalta tiukka. Mut nätemmän vois saada noin.
      Mulle noi Pirre ja Hansu on vähä viaraita, tarttee varmaan kattoo tarkemmin niitten vaatteita. :-)

      Poista
  12. Vautsivau! Mageita! Nuo tikkitakit on ihania. Tommonen pitäis itselle kans ommella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii, tikkikankasta myyrään varmaan? Tai sitte tikkaa ite...

      Poista
  13. Voi jee! Ihanaa että aarteet pelastui. Mulla on ekan kuvan verkkapuvusta haalariversio jossain jemmassa, äkkivilkaisulla ainakin ihan saman näkönen. Toi mekko on ihan mieletön ja tikkitakit kans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haalariversio, vau! Varmaan hiano!

      Poista
  14. Voi vitsi. Mulla on kans huono mehumaija (kyl se nyt toimii, mutta se on suunnittelukukkanen). Äitiltä saan onneks lainata parempaa, mut hyvä, että sä pelastit tuon roskista. Meillä vahataan auto niillä rikkinäisillä sukilla ennen kun heitetään pois. Ainakin joskus. Ei ihan niin usein tuu autoa vahattua kun joskus sukat hajoo...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munki mehumaija on suunnittelukukkanen. Tai susi. Maalarin teipillä tiivistämällä sen on saanu toimimaan, mut sitä pittää kallistaa ihan hirveesti, että sen saa tyhjäks. Toi dyykkausmaija on lupaavan näkönen, ei tartte kallistella.

      Poista
  15. Ei vitsit mitä löytöjä - ihan huippuja. Miten joku voikin... Ja mikä tuuri että sopivan kokoisia - huhuh ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Tosi tuuri, yleens kaikki on liian pieniä. :-)

      Poista
  16. Älytöntä miten paljon ihmiset heittää hyvää tavaraa roskiin. Oli kyse sitten vanhasta tai uudesta tavarasta. Ainakin täälläpäin kierrätyskeskus ja hyväntekeväisyyskirpparit ottaa tavaraa vastaan suuremmin valikoimatta ja isommat satsit hakevat ilmaiseksi jopa täältä maalta. Oikein pistää vihaksi kun näkee paikallisella nettikirpulla ilmoituksia "hakekaa päivään X.X mennesä, sitten vien kaatopaikalle". Miksei kierrätykseen? Kaatopaikalle on pidempi matka ja joutuu vielä maksamaan jätemaksun. Itse olen huomannut että melkolailla kaikelle ehjälle tai kunnostuskelpoiselle tavaralle löytyy kyllä tarvitsija. Se omasta mielestä aivan kaamea vaate tai ikivanhat lehdet saattaa olla toiselle juuri se mitä on hakenut jo pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää oon sammaa miältä, jokainen tavara kelpaa jonkulle. Vähän sama juttu ko että jokaiselle ihmiselle on joku "se oikee" jossain. :-)

      Poista
  17. Anonyymi23.5.15

    mahtavaa,kun otit talteen seiskaluvun tikkitakin.se vaatetyyppi on todella passeli keväällä ja syksyllä sekä kylmänä kesänä.itselläni on kirpputoreilta löydettyjä tikkipukuja ja pelkkiä pusakoita tai pöksyjä.yhtä pukua käytän julkisesti kauempanakin kuin lähikaupassa

    VastaaPoista