maanantai 22. syyskuuta 2014

Keräilenkö?


Kissankulmasa keräillään purkkeja ja lampaita. Pani miättimään, että keräilenks mää jottain.


Keräilystä en tiiä, mut kyl täälä roinaa piisaa ja lissää hankin silmät kiiluen.


Aina ko nään kirppiksellä halvalla vanhoja teekuppeja, emaleita, pussilakanoita ja tiäs mitä, niin eihän niitä sinnekkä voi jättää.


Harvemmin sitä tullee mittään kalliilla ostettua, 4€ on yleens mun kipuraja, mut oon mää tainnu jonkun kattilan ostaa 27 eurollaki ja tarjottimen 15 eurolla.Kaikenlaista mää siis hamstraan, mut on jotenki vaikeeta aatella, että mää keräisin jottain. Olishan se kivvaa saara kirjahyllyyn kaikki Christiet ja Utriot, taikka löytää kangasvarastoon kaikki Metsovaaran kuasit. Mut ehkä mun touhuni voi määritellä sillai, että mää vaan kerrään nurkat täyteen retroroinaa. Mites sää, kerrääkkö jottain?

30 kommenttia:

 1. Anonyymi22.9.14

  Yksi keräilee, toinen hamstraa... :D Sama asia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa sää satui sopivasti tänne. Kiva! :-D
   Ootko poistanu sen keräilypostauksen?

   Poista
 2. Anonyymi22.9.14

  Haluaisin kerätä kermakoita, jos niille olisi tilaa laittaa esille.

  Mitään en tunnusta kerääväni, mutta kirjoja haluan omistaa. Joskus luetteloin kaikki ja talletin korpulle. Silloin kirjoja oli nelinumeroinen luku,. Korppu hajosi, enkä tiedä nyt kirjojen määrää, nelinumeroinen kai edelleen.

  Peltipurkkeja olen pelastanut kirppareilta, kun olen saanut halvalla.

  Hulluimman ja tyhmimmän asian keräämisen olen melkein lopettanut, kun uusia malleja ei löydy. Minulla on lasisia ja keramiikkaisia sähkö- ja puhelintolppien eristimiä 50-60 kappaletta. Siis niitä tötsiä, joiden kautta johdot tolpan päässä kulkevat. Arabiaa, Karhulaa, eri mallisia ja -värisiä.
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kermakoita! Oi ne on ihania! Mut ei multa taida niitä löytyä ko viis... toistaiseks.

   Mää oon kans kirjottanu kirjani konneelle Exel-taulukkoon. Tais kans lista hävitä edellisen konneen hajotesa. Mulla ei tainnu siinä olla kyl kirjoja ko vaan reilu 300.

   Eristimet on kyl tosi tyylikäs keräilyjuttu! Jos sulla sattuuki jo olevan kaikki mallit mitä löytyy?

   Poista
 3. Anonyymi22.9.14

  Mulle kertyy virkkuulankoja.. Vois sanoa että hamstraantuu :D Peltipurkkeja on myös vaikea vastustaa. Sitte oon myös keräilly puulajeja omaan arboreetumiin, jonka arvioin olevan aika upea n.80 vuoden kuluttua :D t. äRrä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mulle kans kertyy villalankoja. Taas ostin uusia vaikka vanhojaki on kauheesti. Täytyy muistuttaa meijän mukuloita menemään 80 vuaden päästä sun arboreetumiis, mää en sinne taira keretä. :-D

   Poista
 4. Ihanaa roinaa sulla ainakin on..ihailen noita sun kuppeja!
  Mä otan kans kaikkee ns.talteen. Joskus oikein keräilin enkeleitä ja sellaisia vanhoja kirjailtuja pöytäliinoja..huh.
  Peltipurkkeja, arabiaa, kirjoja ja puutarhaan kaikkee romua ja kasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi kupit vois olla sellanen, mitä mää oikeesti voisin sannoo keräileväni. Yksittäisiä vanhoja teekuppeja. Tosin nyt viimeaikoina oon yrittäny mettästää vanhoja englantilaisia mukeja...

   Poista
 5. Jostain luin, että jos lapsena keräilee jotakin niin usein niin tekee myös aikuisena. Mulla oli muksuna mm. postimerkkejä ja pikkupapereita (niitä ihania tuoksuvia pienissä vihoissa mitä hankittiin mm. Tiimarista), tarroja ja kiiltokuvia. Parhaimmat aarteet on tallessa vieläkin. Siis lähes hyödyttömiä kaikki mutta "enkaimäänysussiunakkoovoipoisheittää"!
  Noi retrokankaat on kyllä mun heikko kohta myöskin. Huomenna selviää ehkä uutisia mahdollisesta työtilasta ja sinnehän niitä sit mahtuiskin taas isot kasat lisää. :D Pupu Tupuna -kirjoja oon alkanu haalia itelleni vaikkei mulla edes ole lapsia. Samoin niitä kaposia Pekka Töpöhäntiä. Koska siis onhan niitäki tosi hyvä olla -kaiken varalta. Eiku?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en kyl varmaan keränny lapsena mittään. Tai siis haalein kyllä tavaraa samalla tavalla jo sillon tyyliin "jos tästä karkkipaperista vois vaikka joskus askarrella jottain". Pupu Tupunat ja Pekka Töpöhännät kyl kelpais mullekki. Tiätty kans ostan niitäki jos halvalla näkkyy. :-D

   Poista
 6. Mesis22.9.14

  Onneks mulla on niin pieni koti, että en voi kerätä mitään. Muuten keräisin varmaan astioita, sillä nuo sun astiat on i-ha-ni-a!!!
  Jaa, kortteja kyllä keräilen, mutta ne ei paljon tilaa vie.
  Tuli vaan tuossa mieleeni, että jos joutuisit muuttamaan, niin vähän olisi pakkaamista =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se korttien keräily voiski olla kiva juttu! Tai sitte vaikka jonkun tiätyn asian kerääminen valokuvaamalla, ne ei veis tiatokonetta enempää tilaa (paitsi jos kehittäis).

   Pakkaamista olis juu, toivottavasti ei tartte muuttaa...

   Poista
 7. Siullahan on upea purkki ja kuppikokoelma.
  Mie olen keränny joskus arabiaa, mutta en enää mutta pöllöjä kerään vieläkin harvakseltaan vaikka osan kokoelmasta lahjoitinkin jo pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei noissa kuvissa näy ees kaikki kupit ja purkit, otin vaan jostain hyllyistä kuvia, niitä saattaa olla viälä muuallaki, ainaki teekuppeja on toisellaki hyllyllä.

   Kuis sää sillai kokoelmas lahjotit?

   Poista
 8. Anonyymi23.9.14

  On niitä pieniä aloitustynkiä eri alueilta... mutta sitten vuotaa jostain järkeä päähäni. Sinun keräilysi on kuitenkin puolusteltavissa!
  Se alumiininen pyörövuoka minkä aikaisemmin esittelit, on eräänlaisen pulla-kakku leivonnaisen paistamiseen, mm., tehdään löysähkö pullataikina, paistetaan vuoassa, kostutetaan esim. sitruunamehulla, kumotaan jkn ajan kuluttua, kuorrutetaa ja koristellaan. Pahus kun ehdin siivota pois suuren kasan KERÄILEMIÄNI reseptejä. Siellä olisi ollut tarkemmat tiedot asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, voihan sitä puollustella retrolla elämäntyylillä! Hyvä ettei ihan mee hulluuden piikkiin. :-D

   Kiitos kauheesti vuakan tunnistuksesta! Mahtavaa! Tommosta pullaa on kyllä pakko testata. Löytyisköhän netistä ohjetta, tarttee tutkia asiaa.

   Poista
 9. Emmääkä mittään tiatosesti kerrää, mut hyviä vanhanaijaan levveitä suksia hamstraan aina ko näen. Jos meinaan yhret mennee rikki on aina toiset varastosa. Siihen liittyy vaan se ongelma, ett tars löytää monoja kans. Nykysekki on vissiin kokkoo 43, mut villasukkaa sivvaan sissään. Mukulana keräsin munankuaria ja sulkia ja Avun paperinukkeja. Ja vaikka mää väitin ettemmää mittään ennää kerrää, toristaa huusholli päinvastasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon yrittäny ettiä semmosia vanhoja suksia, en oo missään nähny. Tai no näin Jokioisilla Emmauksesa joskus vuasia sitte, harmittaa ko en ostanu. Mut miten sää munankuaria keräsit???

   Mää en muuten pääse ennää sinne sun blogiis. Kutsu on vanhentunu, sanovat...

   Poista
  2. No ku harrastin lintuja kolmetoistavuatiaasta saakka ja keräsin sit kaikki kuarenpalasetki ja tutkin tiätty minkä tipin pesästä ne on. Mulla on viäläki hiano pumpuliin säilötty kokoelma nitä palasia... ja hianoin sulka oli metson pyrstösulka ja toiseks hianoin huuhkajan siipisulka. Mää laitan sulle taas kutsun :-).

   Poista
  3. ...paitsi että tyhmä Bloggeri sannoo, etten voi lähettää kutsua, kun sää oot jo kirjautunu. Että koetas kirjautua jollain tunnuksilla... Viimitteeks hain muuten sukset Hallavaaran jäteasemalta Köyliöstä ja plikka meinas ottaa niistä kympin, mutta mää sanoin että älä hullujas puhu ja annoin sille kolme euroo. Tää tapahtu viime kesänä ja oli se kommeeta tulla suksien kans kotio keskellä suvvee.

   Poista
 10. No näihän se on, että eihän niitä voi kirppareille jättää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei voi, ei. Taas tuli mukkaan tänäpänä yks orpo emalilautanen. :-D

   Poista
 11. Mä oon ihan keräilijäluonne. Lapsena on tosiaan tullut keräiltyä vaikka mitä! Postimerkkejä, kiltsuja, tuoksukumeja, tarroja, kolikoita...Nyt aikuisenakin keräilen Arabian kuppeja, emaliastioita, vanhoja kankaita jne. Keräily on mukavaa hommaa! Mun vanhemmatkin ovat tässä asiassa kovin valveutuneita, sieltä kait sen keräilyn olen perinytkin. Ja tietysti myös omat lapseni keräilevät jo kaikkea. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa niin mut olihan mullaki semmonen kansio johon keräsin kiiltokuvia! Oon määki siis jottain keränny. Mulla olis tuala pari arabian kahvikuppia josta tarttis luapua.

   Poista
 12. Kerään kyllä...kortteja, pieniä peltisiä talopurkkeja, ilmeisesti erilaisia pulloja, pieniä keraamisia nalleja...enemmän tai vähemmän aktiivisesti...yleensä vähemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos on noin monta keräilykohdetta, niin voi olla hyväkin, että on vähemmän aktiivinen. Kai munki tarttis rajoittaa kirppistelyä. :-)

   Poista
 13. Mulla on pieni kokoelma vanhoja leluja vaikkei oo vielä omia lapsia ja maatuskoja toivon aina tuliaisiks jos joku tuttu käy idässä. Kirppikseltäkin oon muutaman mummon ostanu. Voi olla että vanhemmiten alan hamsteerata posliinikissoja kun niitä löytyy jo muutama... Kaikkee mulla taitaa olla vähän liikaa yhdelle ihmiselle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, posliinikissojen keräily oliski kivvaa! Mamman jollain tutulla on kuulemma yhren huaneen verran posliinikoiria, tuhansia ilmeisesti. Mää tykkäisin enemmän kissaversiosta.

   Poista
 14. Ainoo mitä voisin sanoa keräilevanäni (kaiken sekalaisen krääsän lisäksi) on ehkä peltipurkit ja tietenkin mekot. Mekkoja yli 40!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekkojahan TARVITAAN aina vähintään se 40 kpl. :-D

   Poista