torstai 25. syyskuuta 2014

Ompele lapselle.


Mulla on kirjastosta lainasa retrokirjojen aatelia, Elsebeth Gynterin Ompele lapselle -kaavakirjat. 0-4 -vuotiaitten kirja on mulla ollu ennenki, 5-12 -vuatiaitten on uus tuttavuus. Ensimmäisestä kirjasta on nyt valmistumasa mukuloille talvivaatetta ja jälkimmäisestäki on pakko tehrä jottain kivvaa, ehkä vaikka talonpoikaispaita.


Ussein tommosista retrommista ompelukirjoista täytyy suurentaa kaavat ruutusuurennoksina. Näisä on mukana kaava-arkit joista on helppoo suaraan kopsata. Muutenki ompeluohjeet on kerrottu selkeesti kuvien kans.  Ihan parhaat kaavakirjat! 


12 kommenttia:

 1. Mesis26.9.14

  Onpa hyvän tuntuiset kirjat, ja Sinulle just sopivat kun olet niin kova ompelemaan. Minusta kaikki vanhat mallikirjat on parempia kuin uudet. Oli kyse sitten ompelu-, tai neulekirjoista/lehdistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vanhassa vara parempi! :-D

   Poista
 2. Nuilla ohojeillahan syntyy muotikuteet mukeloille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin menneen muadin kuteet. Mut onneks tosiaan muoti kiertää!

   Poista
 3. Nyt tullee tei tyttösille kauniita mekkoja ja takkeja koha sie käyt ompelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takit on jo aluillaan. :-)

   Poista
 4. Talonpoikaispaita vois olla tosi kiva vaate näin aikuisena myös! Ihanat retrokuvat tuossa lopussa, jotenkin näyttää kumman tutulta - olin itsekin lapsi 70-luvulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, miätein ihan sammaa tosta talonpoikaispaidasta. Se on aika saman oloinen kaava, kun millä tein kansallispukuni paidan.

   Poista
 5. Meillä nämä kirjat oli laitettu poistoon ja ostin ne ihan pilkkahintaan omakseni! Ja olin iloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä!?! Nyt oon kyllä kade! Onnentyttö oot!

   Poista
 6. Mää yritin etsiä näitä kirjoja varmaan kolme vuotta. Sit mä luovutin. Kirjastossa nää on koko ajan lainassa.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää jonotin kans joskus Metsosta tota piänten kirjaa tiäs kuinka kauan, enkä lopultakaan saanu sitä. Kangasalan kirjastosta näyttää saavan ton lainaan aina kun haluaa, ei taida olla täällä niin suosittu. Ton isompien kirjan tilasin jostain lähikirjastosta, ei ees varaus maksanut.

   Poista