maanantai 28. huhtikuuta 2014

Kenwoodin kMix -tehosekoitin.


Mun vanha tehosekotin oli semmonen jonka oli ostettu jollain kaupan keräilymerkeillä, ei siinä lukenu ees merkkiä. Se piti alusta asti kamalaa meteliä ja kerran se imasi ruuan joukkoon tiivisterenkaans ja silppus sen. Aika harvoin sitä käytin ja lopulta se kärähti hajalle.


Mää kumminki oon mössö- ja pirtelöihminen (ja mousse- ja kiisseli- jne.), ni ajatus kunnollisesta tehosekottimesta alko kaihertammaan.


Helmikuusa ostin oranssin Kenwoodin kMix tehosekottimen. Ei se ollu kallein tehosekotin kaupasa, mut ei kyl tosiaan halvinkaan. Vähän se kirpasi kukkaroo, mut ennää ei harmita.


Se on kätevä, tehokas ja entiseen verrattuna hiljanen. Kaiken lisäks se on mun miälestä nättiki, se on harvinaista että mua miällyttää joku nykyajan vimpain.


Sitä on käytetty ahkerasti, parhaimmillaan usseemman kerran päiväsä. Ehrein jo intoilla äSsää orottaesani, että saan ittelleni kaverin, jonka kans voin herkutella pirtelöillä. No, äSsä taitaa tulla issääns, ei niin innostu, mut syä kyl. Koo sen sijjaan maiskuttellee pirtelöitä yhtä innokkaasti ko määki.


Kuvisa näätte tavallista marjapirtelöö, marjajogurttijätksiä, salaatti-kiivi-tiäsmitä-vihrepirtelöö, kahvijuamaa ja mangosmoothiee. Ruakablogista löyrätte ohjeet kahteen viimiseen. (Mokkafrappe ja Mangopirtelö)


Ainoo vika, mikä tossa tehosekottimessa on, on se ettei siihen voi laittaa kuumaa nestettä. Sosekeittoo tehresä tarttis ensin jäähryttää soppa huaneenlämpöseks. Mut siihen mää varmaan muutenki käyttäisin sauvasekotinta. Jos ootte harkittemasa tehosekotinta, ni suasittelen tota Kenwoodia lämpimästi.


Ja jos löytyy vinkkejä hyvviin pirtelöihin, semmosiin terveellissiin (eli ei limpsaa tai jätksiä), ni kertokaa ihmeesä!

24 kommenttia:

  1. Laite kulostaa joka pennin väärtiltä. Ja on se kivan näköinenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se on, kunnon peli. Ja nätti. :-)

      Poista
  2. Anonyymi29.4.14

    Kun kerran kysyit, niin oma lempismoothie: esim 2dl kutakin ainesta eli mustikkaa, maustamatonta A-jokurttia, rasvatonta maitoa ja vielä ripaus fariinisokeria. Sauvasekoittimella surautan kun muuta ei ole ja -Nam!!
    Osan mustikoista korvaan usein esim. mustilla viinimarjoilla -jolloin ainakin teini älähtää, ja puolukka sopii yhtä hyvin myös ;)
    En tykkää yhtään banaanista missään pirtelöissä, ja sitähän hyvin usein on kaikissa ohjeissa. Olisikohan joku muu sokeri terveellisempi vaihtoehto, tai sitten jättää pois kokonaan, mutta fariinisokeri antaa kivaa makua mielestäni. Tää nyt oli ihan tylsä tavallinen versio, mutta kaikkea on kokeiltu ja parempaa saa hakea :D
    Mulla on vielä muuten se sinun "viherpirtelö" testaamatta! Jos vaikka tulis uusi suosikki!
    Toivotaan hyvää mustikkasatoa taas:) (tai pelätään!..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa vähän sellaselta jogurttiselta mustikka-maidolta. Ei voi olla huono yhdistelmä. Voisinki joku päivä tehdä sellasta. Mukuloille oon tehny ihan tavallista mustikkamaitoo, jogurtti vois tuoda siihen lisää vatsaystävällisyyttä.
      Mää käytän ussein banaania makeuttajana. Ennen tota tehosekottajaa tein usein sellasta pirtelöö sauvasekottimella johon tuli piimää puolukoita ja banaani. Namia, ei maistu banaani paljoo puolukan läpi (määkään en oikeen välitä banaanista). :-)

      Poista
  3. Mesis29.4.14

    Hieno tehosekoitin ja herkullisen näköisiä (ja varmaan -makuisia) "mössöjä"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en mää viälä oo onnistunu tekemään pahhaa mössöö tolla vehkeellä. Toivottavasti en onnistu myähemminkään. :-D

      Poista
  4. Kenvodit on hyviä kodinkoneita.
    Taidan kallistua Ässän linjoille, kyllähän noita syö, mutta mieluimmin, marjat marjoina,jätskit jätskinä, jne.
    Aikamiespoika tekee sellasta jossa on soijajugurttia,marjoja, tilkka tuoremehua, pala banaania,vanilijasokeria. Kyllähän mie sitä juon kun toinen tekee,mutta... (onneks poika ei käy täällä, vois tulla muorille nootti narisemisesta)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, taas yks asia minkä takia tykätä Aikamiäspojasta! Se tekkee pirtelöitä! Ihana! Ootte te hauskoja, nyt kuvittelen sut aina hörppimässä pirtelöö kun tiiän, että Aikamiäspoika on kotona käymässä. :-D

      Poista
  5. Nättihän tuo on kuin mikä ja hyvä merkki. Mutta komppaan edellistä ja syän marjat marjoina ja muutenkin syön vaan sellaista mistä näen mitä siinä on. Toki vihannessosekeitto on hyvää, mutta silti nuo mössöt taitaisi jäädä tekemättä ja syömättä. Lapsenlapsellekin teen kiisseliin aina kokonaiset marjat, kun neiti tykkää marjanmöllyköista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyl määki tykkään enemmän kiisselistä jossa marjat on kokonaisena, mut äSsä sit taas tykkää sileestä. Sehän on hyvä syärä marjat marjana, sillai mun miälestä niitten oikee "sialu" tullee parhaiten esille. :-)

      Poista
  6. Hih, itsekin bloggasin hankkiessani samanlaisen sekoittimen keltaisena tuossa pari kuukautta sitten. Sen mukana tuli piristystä ja iloa, ihan monta kiloa! On se vaan sevverta kivannäköinen kaveri! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Määki menin alunperin ostamaan keltasta, mut tulinki kotio oranssin kans. Oon sen sun keltasen jossain postauksessa nähnykkin, jossain se ainakin oli sulla pöydällä ilman lasiosaa. Kattelin, että kiva se on keltanenkin. :-)

      Poista
  7. Toi on kyllä nätti sekoittaja. Meillä on Bodum-merkkinen. Olisin halunnut sen olevan oranssi tai violetti, mutta silloin ei ollut muuta kivaa väriä kuin musta tarjolla, niin ostettin se. Oon kyllä ollut siihen tyytyväinen, mutta kauheeta ääntä se pitää. Vaikka ei noi taida olla muutkaan merkit kovin hiljaisia. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllähän toikin mölyää, mut ei niin paljoo että mukulat pitelis korviaan. Edellistä ei voinu käyttää ilman kuulosuojaimia. :-D

      Poista
  8. Hieno vempele! Keltainen sopis kyllä meitsin keittiöön loistavasti, tuon kaapissa lojuvan vaaleanpunaisen tilalle ;)

    Ihana tuo Pat Albeckin kissatarjotin. Itse huutelin Lumppulassa samanlaista, mut en raaskinut sit voittoon asti. Tuumasin, et tulee joskus edukkaampi vastaan :). Niin ja löytyy täältä jo se tiikeri versio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai vaaleenpunasessakaan mittään vikkaa oo. Mää oon kummasti viimeaikoina tykästyny siihen. Tiikeriä oon monesti sun blogissas jo ihaillukkin. Pöllö olis kans kiva.

      Poista
  9. Tän nimi on pikkasen kaikkee: (yleensä se koostuu näistä) rahkaa, puolikas bansku, pualukkaa, appelssiinimehua, avokaadoa ja mustikkaa. Jos oikein raaskin ni pari mansikkaa pakkasesta sekkaa ja loraus piimää. Hyvvää on!
    Tosi monessa koneessa kielletään tekemään kiehuvia keittoja, aika harmi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piimä on kyl loistava pirtelöaines! Avokadoa tartteeki kokkeilla, niitä on nytki tuala orottamasa kypsymistä. :-)

      Poista
  10. Tankki30.4.14

    Kyl ny pirtelösä kuuluu jätskiä ja limpsaa olla. Ei välttämättä ees mittään muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mää muistan kyl sen sun yäköttävän pirtelömakus.

      Poista
    2. Tankki2.5.14

      Kuule, se on meirän äitin ohje, et siihen ei oikein sovi vastaanka sannoo!

      Poista
  11. Anonyymi1.5.14

    Hei, kokeileppa surrauttaa sillä uudella vekottimella Chia-vispipuuroa : 1 dl chia-siemeniä, 3,5 dl vettä ,2,5 dl puolukoita 2-3 banaania 2 rkl hunajaa.Itse käytän steviaa makeuttamiseen.Chia-siemenet annetaan turvota kunnes vesi on imeytynyt ja sitten surruutellaan Marjoiksi voi laittaa mitä sattuu olemaan. Hyvää on ainakin minusta.

    VastaaPoista
  12. Anonyymi1.5.14

    Tarkennus;vesi on kylmää eli puuroa ei keitetä. Tuo annos on 2-3 syöjälle. Löysin ohjeen luontaiskaupan lehdestä. Itse jätän banaanit pois ja siksi käytän steviaa.Tämähän ei ole pirtelöä mutta HYVÄÄ jos käyttää vadelmia tai mansikoita.mielikuvitusta kehiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Tota tartteeki kokkeilla! Oon noita chia-siemeniä meinannukki ostaa joskus, mut kun niihin ei tosta vaan törmää tavallisessa kaupassa, niin olin jo ihan unohtanu ne. Rakastan vispipuuroo (tai siis vaahtopuuroo, niin ko meillä sanotaan). :-)

      Poista