torstai 10. huhtikuuta 2014

Palashampoo.


Tilasin tossa vähän aikaa sitte Mutkutista saippuoita. Aivan ihastunu oon Vieno-Kaino -sualasaippuaan, pesen sillä suihkusa koko kropan ja viälä naamanki. Ei kuivu nahka eikä hiki haise. Huavutetut saippuat on parhaita noen ja muun vaikeen lian pesemisseen käsitä, niitä on tulosa kuulemma ens viikolla nettikauppaan.

Mut siis se palashampoo tai shampoopala, miten nyt liä parempi sannoo, se on se mistä nyt halusin kertoo. Aikasemmin ylistin Lushin palashampoita, hyviä ne onki, mut mua on ruvennu syyhyttään jotkut niistä. Aattelin siirtyä johonki luannollisempaan. Mutkutin Rosmukka shampoopala on hyvinki luannollinen.


Shampoopalan käyttöohjeen mukkaan hiukset pittää pesun jäkeen huuhrella happamalla, ni hiuksen pinta sulkeutuu. Tämän takia en käytä hoitoainetta ollenka, ei sitä tartte. Ensimmäisenä testasin sitruunahappoo. Vähä jännitti ko käytin epämäärästä jauhetta jonka oon ostanu kirppikseltä, mut tukka pysy pääsä ja tuntuki oikeen hyvältä, joten sitruunahappoohan se oli. Valkoviinietikka oli mulla sitruunalla maustettua ja kun mää en viineistä tykkää, sen haju ällötti. Paras taitaa olla ihan vaan väkiviinaetikka jota laitan korkillisen pualeen litraan vettä. Käytän siis sitä ja välillä sitruunahappoo.


Luulis, että ko on pitkä tukka, ni tarttis käyttää hoitoainetta. Mut koska en halua läästiä päähäni kaiken maailman silikooneja, hajusteita ja säilöntäaineita, on hyvä ko tukanhoito hoituu palashampoolla ja etikalla. Suasittelen sitä muillekki tarhapöllöille.

Asiaa sivuten, värjäätteks tukkaanne tummemmaks? Lukekaa Pupuleipomosta juttu joka kaikkien tarttis tiätää.

16 kommenttia:

  1. Mäkin oon miettiny tota palashamppoota. En oo vielä kokeillu. Kansalaisopistossa ois saippuakurssi keväällä. Jos innostun meneen sinne niin vois kysellä ohjeita ja tehdä sit ite kaikki pesuaineet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voiski olla mahtavaa tehrä itte omat shampoons! Oliskohan tääläki kursseja...

      Poista
  2. Kiitos vinkistä, mulla loppui shampoo juuri ja taidan seuraavaksi kokeilla palaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa, mää en oo ostanu pulloja ennää vuateen. :-)

      Poista
  3. Anonyymi10.4.14

    Pitääkin seuraavaks hankkia etikkatynnyri :D Meillä ku pestään etikalla vähän kaikkee, nykyisin jo pyykkejäkin ja välillä pelkkää pyykkikonetta.
    En ole ymmärtänyt hiusten hoitoon vielä käyttää. Onpas se mainio aine. Vieno-Kaino suolasaippua kuulostais täydelliseltä kun on useampi kuivaihoinen ja rasvapurkkeja joka puolella. Pitääkin tilata ja tehdä ihmiskokeita. Ei olla sentään vielä niin pitkällä että etikalla pestäis ;) Kiitos siis vinkeistä.
    t. "kukkasilppurin vaimo"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etikka on kyl tosi kätevää hiusten hoitoon. Oikeen ihmetyttää, että miks sitä ei kaikki käytä. Markkinavoimat tiätysti rikastuu enemmän monimutkasista hoitoainesta, siittä se kai johtuu.

      Poista
  4. Tulen tähän nyt suosittelemaan Ma Provencen luomushampopalaa! Olen jo useamman palan käyttänyt ja olen tosi tyytyväinen. Ainakin täällä Hesassa noita saa ihan Prismoista, mutta varmaan löytyy jostain nettikaupastakin kun googlailee. Hinta n. 9€, reikä keskellä eli saa kätevästi roikkumaan kuivausta varten. Itseasiassa paketissa tulee mukanakin sellainen pieni koukkukiinnitys. Ja ihana tuoksu! Suosittelen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä näyttää olevan sitä sodium laurenth sulfaattia (mahdoiko kirjottaa ees oikein), oon päättäny vältellä sitä ko hammastahnastaki tullee aftoja jos siinä on sitä. Tosin kyl kummasti houkuttelis kokkeileen. Ehkä joskus, painan miäleen. :-)

      Poista
  5. Minäkin ostin ekan shampoopalani vasta, joten testailut menossa täälläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö ookki kätevä ja mukava? :-)

      Poista
  6. Ompa siulla kaunis tukka ja ihanan pitkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Latvoja tarttis kyl vähä siistiä...

      Poista
  7. Moi! Sulle on haaste blogissani, käy kurkkaamassa: http://sinistailoa2.blogspot.fi/2014/04/sain-rentouttavaa-remontointia-blogin.html :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Tartteeki ruveta taas miättimään asioita ittestäns. :-)

      Poista
  8. Kävin Pupuleipomossa eikä oma vuoden vanha juurikasvu näytä enää ollenkaan pahalta :D Sulla on kyllä upeat hiukset; pitkät ja kiiltävät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos!
      Kyllä toi Pupuleipomon juttu hätkähdytti! Toivottavasti muutki on käyny lukemasa.

      Poista