keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Halvasta gourmettia.Sain päähäni tehrä Lidlin halvasta suklaasta yleellisempää. Kaakaopavun muruja ja sormisualaa. Herkkujen herkkua, sanon mää. Täsä teille ohje miten sitä valmistettaan:

Laita kaakaopapuja minigrip-pussiin ja hakkaa lihanuijalla palasiks. Tai sit vaan käytä valmiiks paloteltuja papuja (cacaonibsejä vai mitä ne on...) 

Käy pihalla puhaltamasa kitkerät kuaret pois. Oo tyytyväinen siittä ettei kaikki lentäny tiähens ekalla puhalluksella ja jatka puhkumalla maltillisemmin.
Tältä näyttää puhallettuna. Käy viälä kaivamasa silmästäs kuarenpalat ni voit jatkaa.Laita vähintään 70% suklaa lautaselle uunin ylätasolle. Väännä ylälämpö hetkeks päälle.

Penkoessas sormisualaa ruakakaapista järjestä mukuloille jännä piknik keittiön lattialle purottamalla paketillinen muroja ylähyllyltä.

Ripottele kaakaopapuja ja sormisualaa pehmenneen suklaan päälle. Nosta rappusille jähmettymmään.

Sen jälkeen ko oot raastanu veittellä suklaan irti voitelemattomasta lautasesta, sulla on valmis herkku nautittavaks. Kelpaa tarjottavaks vaikka vähä hianommillekki viaraille.

Ruakablogiin laitoin muuten kiisselijuttuja.

8 kommenttia:

 1. nam nam, nam:))
  alappa tarkkailla postias:)

  VastaaPoista
 2. Ihanan seikkaperäset ohjeet. :D Tarskohan munki jo pikkuhiljaa vihkiytyä tumman suklaan iloihin....

  VastaaPoista
 3. Ihanan ylellistä. Seuraavaan versioon sitten kultaa.

  VastaaPoista
 4. ;D Eikäpä varmana lihota, on niin pieninä murusina tuo herkku jos nyt yleensä saapi irti lautasesta :D Hyväsä lykysä purotat lautasenni on seki murusena ja lihottaa vielä vähempi...
  Namia...

  VastaaPoista
 5. Näyttääpä hyvältä ja varmasti maistuukin :)! Meilläki harrastetaan mustaa suklaata, niinku meillä kutsutaan tuollasta oikiasti tummaa;). Lähtiskö nätimmin irti, jos leivinpaperinpalan päällä sulattais uunissa :)?

  VastaaPoista
 6. Tankki6.3.14

  No kamalan hankalaks toiki nys sit tarttenu tehrä. Emmalttais.

  VastaaPoista
 7. Tätähän täytyy kokeilla. Lautasen kanssa menen kyllä vaan eteiseen ja puhallan mielenosoituksellisesti kuoret paskanaapureiden puolelle :D Jos ei auta niin vedän sitten tuon muropakettikortin esiin :D Riittääkö yksi levy vai täytyisikö sitä olla toinenkin, että voi napostella sitä tehdessä?

  VastaaPoista
 8. Sari, leivinpaperi vois olla hyvä, parempi ko lautasen voiteleminen. Mun piti alunperin vaan hetki lämmittää sitä suklaan pintaa, mut sormisualan ettiminen sulatti koko suklaan. Ei menny niin ko Strömsössä.

  Tää on kyllä niin hyvvää, että teen heti uutta ko vanha loppuu. Eikä oo ees hankalaa ko vähä hioo noita menetelmiä (vaikka se hankaluus siittä sen gourmetin tekkee). Kiki, monta levyä tarvitaan, mut kannattaa malttaa napostelut siihen asti ko on valmista. Napostelusta nauttii enemmän ko se on gourmettia.

  VastaaPoista