tiistai 18. maaliskuuta 2014

Mun maun löytöjä.


Kävin eilen Lähetystuvalla. Löysin siältä ittelleni tilkkutyynynpäällisen, pussilakanan ja pohkeeseen ulottuvan hammeen. ÄSsälleki viälä tohvelit ja maksoin kaikesta yhteens 3 euroo.

Mua huvitti siälä kirppiksellä kaks muijaa. Kattelivat siinä jottain tuulitakkia sillai tohisten, että onpa hyväkuntonen ja uuren näkönen, pualiks kuiskaten. Sanoin siinä sitte viäresä ääneen, että ai ko löytyki kiva hame, taitaa vaan vaan olla liian piäni. Miätittiin siinä sit porukalla miten se olis paras tuunata mulle sopivaks. Ne rupes kauheesti vakkuuttelemaan, että hame kannattaa ostaa. Perusteluina käyttivät sitä, että se on muarikas ja ihan uutta kankasta. Itte en ollu sammaa miältä, mut ostin kumminki, koska se ei oo muarikas, eikä ihan uutta kankasta. Se, mikä mua asiasa eniten huvitti, oli se miten erilaiset arvot meillä oli. Mulle on tärkeetä että ostos on vanha ja ehkä jopa käytetyn näkönen. Ne näytti arvostavan uutuutta. Makunsa kullaki.


Tiptap-täti haki mut ylkäns kans viälä reissulle Hervannan kiärrätyskeskukseen. Löysin valoverhoo yhteen mahrollisseen projektiin, torttuvuakan, piänen ruakalusikan ja kivan kaavakirjan. "Eri maiden ajattomat kansanvaatteet ovat nykyajan huoletonta muotia, käyttöasusteita parhaimmillaan.", sannoo kirjan takakannesa, se on vuarelta 1972.

Ihan hyvä päiväsaalis.

10 kommenttia:

 1. Ai kun ihana kirja:) Ajattomat kansanvaatteet... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne ihan ajattomia oo, mun silmääni oikeenki 70-lukua, mut sehän on hyvä se. :-)

   Poista
 2. Tuossa kirjassa on varmasti upeita kuvia ja ohjeita, vilauta vähän sisältöä.
  Onhan uusi aina uusi, jäykkä tärkätty ja napakka, mutta vahassa on jo pehmeyttä, se ei hankaa eikä hierrä, siksi suositaan vanhaa:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no voishan sitä kattoo jos siältä sais kätevästi jonkun ohjeen vaikka blogattua... :-)

   Poista
 3. Toinen etsii uutta ja toinen vanhaa...luulen, että me vanhan etsijät saadaan enemmän löytöjä kirpparilla..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Mut onneks on niitä uuden haluajiakin, muuten ei tulis tavaraa kirppiksille ollenka. :-)

   Poista
 4. Anonyymi19.3.14

  Äkkäsin löydöistäsi Metsovaaran (ehkä) kankaan sekäTIMO SARPANEVAN (ehkä) kankaan. Kuviolliset palat Metsovaaran ja siniset palat Sarpanevan Ambiente -kangasta, siis tilkkutyynynpäällisessä.Molemmet 60 -luvulta. Kun löytäisikin jostain noita Sarpanevan kankaita. Niitä oli satiinipintaisena ja pellavaisena. Kääkällä on muistaakseni kelta-oranssi kaitaliina pellavaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin onki! Molemmat kankaat on selkeesti puuvillasatiinia. Googlettamalla näyttää tosiaan siltä, että kirjavat tilkut on Metsovaaran Meksikoa ja siniset Sarpanevan Ambientea. Ja mää en ees tiänny että Sarpaneva on suunnitellu kankaitaki! Ihanaa, kiitos ko oot noin tarkkanäkönen! <3

   Tyynynpäällinen taitaaki muuten olla istuinalusta. Pesun jälkeen aattelin laittaa sen tyynyyn, se oliki ommeltu umpeen. Tarttee ratkoo se auki...

   Poista
 5. Se oli hyvä vuosi se 1972. Silloin syntyi hyvän kirjan lisäksi myös minä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vuosikerta siis, se -72. Toinen hyvä on -79. :-D

   Poista