perjantai 21. maaliskuuta 2014

Maalia naamaan.


Tää nyt poikkee täysin mun normaaleista aiheistani, mut puhutaas tännään meikeistä. Viime lauantaihin saakka jos sanoin, että oon meikannu, se tarkotti sitä et oon laittanu ripsiväriä. Lauantaina opein, että oon tehny senki ihan väärin (siis oikeesti!). Tiptap-täti opetti mua kirjaimellisesti kärestäpitäen, että miten meikataan.


Pyysin Tiptapilta apua, koska naama on alkanu näyttää vanhalta ja kirjavalta, ja ko pääsen täsä kevväällä niihin haluamiini häihinki. Nyt oon sit täysin sekasin niistä jauheista, mönjistä, sudeista ja siveltimistä. Touhu vaatis varmaan vähintään vuaren opinnot jossain ammattikoulusa.

Mut vaikka homma on viälä hakusesa, oon rakastunu mm. vihertävvään peitevärijauheeseen, joka peittää punasuutta, sekä mulle uuteen tappaan tehrä rajaus. Siis sutilla mustaa luamiväriä sen kummallisen tussin sijaan, jota oon ennen muinoin käyttäny. Ihmeellistä ja helppoo!

Oho! Tolla piänellä mustalla sutilla saa tehtyä rajauksen!

Nyt oon pari kertaa kokkeillu meikkaamista ominpäin. Tiätysti oon käyttäny ihan vääriä suteja ja tahkonnu ihan väärät aineet ihan vääriin paikkoihin, mut kyl se tästä. Mukulat katteli ihmeisään ko sutsuttelin jauheita naamaani. ÄSsä kyseli taukoomati joka putelista, että mitä tällä tehrään, mihin tota pannaan. Sammaa Tiptap sai kuunnella mun suustani lauantaina, mut se sentään tiäsi kertoo, että mihin niitä pannaan.


Sujjuuks teitiltä noi meikkihommat? Mulle ne tuntuu olevan ydinfysiikkaa.

17 kommenttia:

 1. Ei suju. En käytä meikkiä yleensä ollenkaan, en ees ripsaria. Meikkaan juhliin ja joskus töihin (siis jos ois töitä) jos on jotain tärkeetä yhteistyökokousta tms. Säkällä onnistuu jos onnistuu... Pitäs iteki käydä kurssilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän toi kaveri mulle osas kivoja niksejä opettaa! Suasittelen kinumaan opastusta joltain meikkaavalta tutulta. :-D

   Poista
 2. Sujuu mut en jaksa yleensä aamusin ruveta mihinkään ylimääräseen. Ja jostain syystä se silmämeikin poistaminen on kauheen vaikeeta vaikkei edes rajais. Mulla ainakin käy aina niin että kun näyttäs kaikki lähteneen (ja jonkun aikaa jo mennykin siihen hinkkaamiseen) niin sit kun vähän hierasen, tulee silmän alle kuitenkin mustaa. Enkä edes laita ripsaria mitenkään överisti, vaan yleensä yhden kerroksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon huamannu, että eri ripsivärimerkeisä on huimasti eroo. Lumene lähtee hyvin, Loreal huanosti ja Maybeline siltä väliltä. En ikinä osta vedenkestäviä, mut välillä on pakko tarkastaa, että ons uusi ripsari kuitenki semmonen ko ei lähre millään silmistä...

   Poista
 3. No mie oon käynyt sen vuoden koulua tuohon hommaan :) nuorena. Mut ei oo sen jälkeen, kun sain ukon ja lapset, meikattua. Tänään poikkeuksellisesti laitoin meikkivoidetta ja huulipunaa, kun lähin passikuvaan ja ihan karmea kuvahan siitä tuli :) joten tehos :))).
  Silmäthän mulla vuotaa vettä niin paljoa, ettei voi uneksiakaan mistään silmämeikistä. Enkä kärsi niitä erikoisaineilla poistaa, jos laittas vedenkestävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entäs kestoväri ripsiin? Mullaki vuataa silmät, ärsyttävää eiks ookki?

   Poista
 4. Ei suju meikkaus mullakaan. Ennen meikkasin töihin joka päivä, mutta nykyään en juuri koskaan. bb-voide ja huulipuna, siinä mun arkimeikki ja juhlissa käyn tosi harvoin. Joskus tuntuu, että olen jämähtänyt seitsemänkymmentäluvulle, silloinhan opettelin meikkaamaan, en tosin enää käytä vaaleansinistä luomiväriä:):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli sää harrastat retromeikkiä! Vähäks siistiä!

   Poista
 5. Just ite päivittelin, et miten ihmeessä 25-vuotiaana voi tarvita ihan kamalaa läjää purkkeja ja puteleita naamansa laittoon, vaikka olen kuvitellut meikkaavani vähän... Mahotonta! Rajaus mustalla luomivärillä on kyl jees juttu. Hoksasin sen helppouden hetki sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, purkkia ja putelia tarvitaan! Ei se oo yksinkertasta, ei. Mut ko tiätää niksit ni ei ehkä oo niin kamalaa ko ennen aattelin. :-)

   Poista
 6. Kuule oon yli 60 vuotinen ja en oo meikanny enää kymmeniin vuosiin, Nuorena en menny ees pihalle ilman pakkelia, oli puuterit ja poskipunat ym.
  Nykysin otan ripsiin kestovärin, ni ei tarvii tuhrata sen harjan kanssa. Hipaus huulipunaa niin sillä pärjään.

  .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää oot niin sinut ittes kans! Jos määki sit kuuskymppisenä taas oon jo tajunnu, että ihan turhaa se meikkaaminen on. Niin aattelin viälä vuasi sitte, mut nyt tuli joku kriiisi.

   Poista
 7. Määäääh, se on se ripsiväri vaan. JA todennäköisesti väärin menee sekin.

  Puutereista saan allergisen raktion ja silmät muuttuvat vuotaviksi ja verestäviksi.

  Haluaisin myös henkilökohtaisen opastuksen joltain, joka osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on joku tuttu joka meikkaa sujuvasti, ni kysy. :-)

   Poista
 8. Naamarasva, kulmien nyppiminen, meikkivoide, valokynä, peitevoide, puuteri, luomiväri (kolmea väriä), kajaali, kulmakynä, ripsientaivuttaja, ripsiväri (mikä se väärä tapa on?), poskipuna ja aurinkopuuteri...kaikki joka kerta kun lähden roskiksia pidemmälle eli melkein joka arkipäivä. Teininä opettelin meikkaamaan enkä siitä ole sen jälkeen luopunut, enkä varmaan luovukkaan ikinä. :D

  Voin kuvitella monenkin nyt viisastelevan siellä "odota vain kun saat lapsia", paitsi kun mä en aio sellaisia saada. ;P Ymmärrän kyllä äitejä joiden meikkaaminen jää vähemmälle, jokainen kun taaplaa tyylillään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väärä tapa on sutia ripsiväri pitkin luomia peilikaapin edessä. Tiptap opetti kattomaan alaspäin käsipeiliin, ei suttaannu luomet. Ja oon aina tahkonnu ne sutut märällä pumpulipuikolla pois. Oli yllätys ko kuulin, että ne saa paremmin kuivalla.

   Mää luulen, että jos tykkää meikkaamisesta ja aattelee sen kuuluvan imagoonsa, ni kyl sillon meikkaa vaikka oliski lapsia. Mulla ei oo oikeen ikinä ollu innostusta ja miälenkiintoo meikkaamiseen, ilmankos se unohtuki kokonaan mukuloitten myätä. Mää voisin joskus vaihtaa hetkeks sun lapsettommiin kenkiis, mut vaan hetkeks. ;-)

   Poista
 9. Mä oon nyt uuden työn myötä alkanu meikkaamaan ja nyt jo tykkääm hommasta. Mut pitäis kans pari juttua tiptapilta kysellä...

  VastaaPoista