lauantai 22. maaliskuuta 2014

Verhot vaihtoon.


Vaihroin kevätverhot ikkunoihin. Keittiöön laitoin matalamman kapan, ni pääsee sit se orotettu valo paremmin sisälle. Ompelin pompulanauhaa verhojen reunaan, mut isompi ikkuna näytti silti jotenki valjulta. Ripustin siimalla pari emalimukia roikkumaan. Nyt on hyvä.


Syämähuaneeseen laitoin valoverhot. Ko äSsä tuli mummolasta, se enstöikseen sano, että "oot vaihtanu verhot". Kuulemma mummolaan mennesäns oli torennu mummolle, että "jaa, sulla on erelleen noi vanhat verhot ikkunasa". Anoppi aina ihmettellee mun intoo vaihtaa verhoja kuukauren välein ja nyt äSsä on saanu multa sen verran vaikutteita, että ihmettellee jos verhoja ei vaihreta.


Ai ko mää tykkään tosta kuasista!

Luulen, että ko kuukausi kulluu, mun sormia jo syyhyttää päästä laittamaan seuraavat verhot. Vaihtelu virkistää. Kuis tiuhaan teijän verhot vaihtuu?

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Yeensä mää juon niistä, mut onhan ne tollai ikkunassa roikkumassa koko ajan näkyvillä.

   Poista
 2. Mä oon asunu täällä kohta puoltoista vuotta ja sain kyllä vanhat verhot pois ja pesuun, mut uusia en oo saanu tilalle, juur kyllä tänään mietin et kai ne pikkuhiljaa vois... Viime kesänä ostin kivat vihreet pellavaverhot joita tohon suunnittelin, mutta aattelin laittaa ne sit vasta kun on saatu maalattua ku piti se kesällä hoitaa. No, ei oo maalattu vieläkään. Makkarissa on verhot kyllä, mut ne on samat mitkä siinä roikku kun tänne miehen nurkkiin muutin, ne piti vaihtaa mutta sit tykästyinkin niihin ja ovat saanu olla, valoverhon vaan laitoin kaveriks ettei naapurit kattele sisälle jos on sälekaihtimet auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää tavallaan ihailen sellasia ihmisiä, jotka ei pidä kiirettä verhojen laittamisella. Välillä tuntuu, että mulla on joku hölmö pakkomielle noista räteistä. :-D

   Poista
 3. Just viikkasin olkkarin jouluverhot kaappiin... Alas sain ne kyllä jo varmaan kuukausi sitten ja uudet tilalle. Nyt tuskin vaihdan hetkeen mistään ikkunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määki yritän pysyä noissa nyt ainaki kesään saakka. Kesänkin menisivät, mut tiiän että kyllästyn kumminkin.

   Poista
 4. Anonyymi22.3.14

  Viime jouluna en enää vaihtanut jouluverhoja, koska edellisen joulun verhot sain pois vasta pääsiäiseksi. Olen laiska verhojen vaihtaja.
  Rivitalossamme asuu naisihminen, joka mielestäni vaihtaa verhot usein, varmaan neljä-, viisi kertaa vuodessa.
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun naapurinas on joku mun sukulaissielu...

   Poista
 5. Olen laiska silittäjä ja pitäähän vehot silittää kun ripustaa. Minulla on myös ollut vaikeuksia löytää oikeinmieleiset verhot. Sitten kun löytää oikein mieleiset ne saattaa jäädä pidemmäksikin aikaa. Torpassa vaihdan sen pari kertaa vuodessa, kaupungissa saattaa roikkua samat koko vuoden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en oo varmaan ikinä silittäny verhoja. Pari kertaa oon pöytätuukin tainnu silittää, mut mää teen niille yleensä saman ko ryppysille verhoillekki. Eli kastelen ne sumutinpullolla, yleens ne kuivuu ihan sileiks paikallaan. :-)

   Poista
 6. Kyllä yleensä vaihdan keväällä ja ennen joulua ainakin keittiön verhot, joskus tulee vaihdettua muistakin huoneista. Tänä keväänä vaihdoin aiemmin pikku-makkariin sen pöytäliinan verhoks ja eilen laitoin olkkarin pikku-ikkunaan helmiverhon lisäks...olohuonees on muuten ollut nyt aika pitkään (mulle) samat verhot, mut tyttö tässä jo kyseli kiinnostaisko mua laventelin väriset valoverhot...joten muutoksia saattaa olla luvassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laventelin väriset valoverhot, kuullostaa kivalta! Itte löysin siniset, mut en oo niitä viälä mihenkä pistäny.

   Poista
 7. Apua...nykyiset on roikkunut ikkunassa useamman vuoden, siitä lähtien kun ne ostin. :D Olen kyllä tämän talven haaveillut talviverhoista, mutta sopivia ei ole tullut vastaan. Olen aika nirso, en halua maksaa paljoa ja meidän huonekorkeus on liikaa lähes kaikille valmisverhoille. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun verhojen etsintä kuullostaa samanlaiselta projektilta ko anopin päiväpeiton mettästys. Sekin on nirso ja orottaa, että täyrellinen tulis vastaan. Halu uuteen on kova ja sitä on kestäny jo monta vuatta. :-D

   Poista
  2. Hih, mä en edes tarkalleen tiedä mitä tahdon. Nykyiset on tosi kivat, tykkään edelleen, mutta tahtoisin jotain kirjavampaa (?!). Sen tietää kun sen näkee. :)

   Poista
 8. Edellisen kerran on verhot vaihtunut tuolla viime vuosikymmenen puolella kun valkoisen himo iski :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No valkoseen verhoon ei varmaan kyllästy jos valkosesta tykkää. Ja jos kyllästyy ni ei paljoo auta jos laittaa toisen valkosen tilalle. :-D

   Poista
 9. Jaa juu, tää olikin hyvä mustutus, täällä roikkuu vielä jouluverhot. Ei niissä mitään tonttuja ole, sydämiä toisessa ja pihlajanmarjoja toisessa, mutta punanen väri kyllästyttää näin keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut jos oottaa tarpeeks kauan, ni kesään se punanen taas sopii. Mulla on ollu makkarissa kesällä punaset sydänverhot. :-)

   Poista
  2. Juu ja sit onkin taas joulu kohta! 8))

   Poista