keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kividödö.


Mää ko oon semmonen haisuli, ni vannon kividödön nimmeen. Kylhän mää silti haisen, vaikka sitä käytänki, mut älkää tuamitko dödöö, vaan mut. Ko laittaa kivvee kainaloon, hiki ei haise vuarokauteen. Normaali ihminen varmaan pesis ne kainalons ja laittais lissää dödöö, mut en mää jaksa yhtä mittaa lotrata. Haisen sit vähintään joka toinen päivä.

Mulle tuli yhteen aikaan Me Naiset. Kerran siinä oli dödötesti. Se toimittaja haukku kividödön lyttyyn, sano että se kirveli kauheesti ja heti samana päivänä hiki haisi. Sen kirjotuksen perusteella lopetin tilaukseni (tosin lehti tympi muutenki), viäläki harmittaa etten vaatinu niitä kirjottammaan oikasua. Jos toimittaja ei ota selvää miten tuate toimii, ei se mun miälestä oo hyvvää journalismia. Se on taatusti ajellu kainalokarvat terävällä terällä raappien ja vetäny sen jälkeen sualaa päälle (sualaahan se kivi on), tottakai se kirveltää. Sen dödön toiminta perustuu siihen, että se suala takertuu karvatuppeen ja estää siinä pakteereita aiheuttamasta sitä hajua. Hiki ittesänshän ei haise, se on se ulkopualta tuleva paska mikä sen hajun tekkee. Eli tarvitaan miälellään piäni sänki, vaikka semmonen yän yli kasvanu. Pitempään karvaan saattaa haju pinttyä jos ussein päästää kainalot haisemaan.

Oon huamannu kans sen, että pyyheliinasta voi tarttua kainaloon pöpöjä jotka pillaa kiven toiminnan. Jos on jo pari kertaa kuivannu ittens siihen hantuukiin, ni ei kannata lääppiä sillä kainaloihin. Eli jotenki sen kiven käyttö on aika niksikästä. Ihmettelen vaan, että miks semmosen mineraalidödön ostajille ei kerrota kunnon käyttöohjetta.

Toinen mikä liittyy aiheeseen on hyvä oliiviöljysaippua. Sillä ko pessee kainalot, ni ei haise niin pahasti. Esimerkiks tämä on hyvä.

Rynttyliisa sannoo: Osta kividödö, on hyvä dödö.

18 kommenttia:

 1. Mesis2.1.13

  Taas tuli uutta tietoa. En ollut aikaisemmin kuullutkaan kividödöstä. Mistä niitä saa?

  Aikas kiva "hypnoottinen katse" =D. Melkein hypnotisoiduin =D

  VastaaPoista
 2. Tämän hypnoottisen katseen jälkeen on kyllä vakavasti harkittava luopumista pitkästä kasvustosta ja siirtymistä pieneen sänkeen sekä kivideororanttiin :D

  VastaaPoista
 3. Hahaa! Katse siis toimii!
  Dödöjä saa esim luontaistuotekaupoista ja apteekeista.

  VastaaPoista
 4. Kividödön nimeen minäkin vannon! :D
  Oon käyttänyt jo ainakin 10vuotta..aamulla pesen kainalot ja sit kividödöö päälle ja hyvä tulee. Joskus erikoisempina päivinä voin sit laittaa tuoksuks pikkasen hajuvettä.

  Lehden kirjoittaja ei kyllä tienny mitään..on tullu itekin tuo koettua, että kirveltää, jos on ajellu ja tullu vähän ihovaurioo. Jos sit kans löhöilee kotosalla ja ei pesusta kainaloita ku ei oo pakko sinänsä pukeutua ja sänkikin kasvaa, rupee ne kainalot sit vähän tuoksahtaan, vaikka kuinka kivellä hinkuttais.

  Mulla on ollu erilaisia kividödöjä ja oon huomannu, että semmoset kirkkaammat on parempia ku semmoset sumeet.

  ~ Frillycakes ♥ ~

  VastaaPoista
 5. Minä ostin marraskuussa vivisanten kividödön ja tykkään siitä tosi paljon! oon hoksannu, että just sheivattuun kainaloon laitettaessa se kirvelee, mutta ei muutoin. Ja on tosi pitävä ja hyvä, itellä tuppaa kaik dödöt päästämään hajut läpi jos on vähänki jännempi tilanne. Onnistuin viime viikolla puottamaan kiven lattialle ja siitä lohkes palanen.... :/ Kantsiiko sit tuon kiven kuivaukseen olla joka kerta puhdas pyyhe, vai miten itse kuivaat kiven käytön jälkeen?

  Ja ihanat palasaippuat mullakin käytössä ;) on suolasaippuaa, kookosöljysaippuaa ja oliiviöljysaippuaa - ja takasi kaupan suihkusaippuoihin en palaa ;) shampoon, hoitoaineen ja meikitkin vaihdoin joulukuussa luonnonkosmetiikkaan ja tykkään tosi paljon.

  VastaaPoista
 6. Mää en oo huamannu sumeesa ja kirkkaasa kivesä erroo. Suihkusa mulla on sumee narusa roikkuva ja vessan kaapisa kirkas jota tullee kyl harvemmin käytettyä. Mitenkään erityisesti en niitä kuivaa, kuivuu itte ko jättää korkin auki. Eiks sen luulis kuluttavan kivvee jos pyyhkii kuivaks, vaikka kestäähän semmonen vuasikausia. :-)

  VastaaPoista
 7. Hulamaja -
  Mä ennen kuivasin ihan tavalliseen pyyhkeeseen tuon kiven, mutta sitten joskus ajattelin, että se kuluttaa sitä kiveä. Sittemmin oon tehny niin, että virautan vedellä sen kiven ja sormella kiinni pitäen ravistan kevyesti enimmät vedet pois. Ei haise tai pehmene tai muuta, vaikkä jäisikin kosteutta.

  Mulla on kans tipahtanut ja lähtenyt paloja, tarvii vähän improvisoida niiden käytössä kun on teräviä reunoja. :P

  ~ Frillycakes ♥ ~

  VastaaPoista
 8. Aa, okei, kiitos vinkistä, ettei se ole välttämätöntä kuivata kiveä huuhtomisen jälkeen! :)

  VastaaPoista
 9. paras mainos minkä oon ikinä lukenu:))) Voi että naurattaa :))
  Sie oot mainio.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi2.1.13

  Voihan haisuli, enpä ollu ennen kuullukkaa...RYNTTYLIISA RULETTAA, TÄÄ ON IHAN MAHTAVA BLOGI!!! ...sopii valkoiseen skandinaaviseen sisustukseen...

  VastaaPoista
 11. Sulle on tunnustus blogissani. Tais Koso-tätikin jo antaa saman, mutta ei haittaa...
  http://kaupunginlaidalla6.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. Sait ylipuhuttua tuon hypnoottisen katsees kera ;)
  Mie ostan. Oon pitkään jos suunnitellu ja tälläsen markkinoinnin jälkeen ei muuta voi ku tilata :D

  VastaaPoista
 13. Munhan tarttis saara tästä jo jottain proviikkaa. :-D

  VastaaPoista
 14. Anonyymi3.1.13

  Hähää, nyt erehdyit... mikäli epäilit, että minä-anonyymi olisin tuttusi! Enpäs ole tuttusi, olen keskiäkäinen täti-ihminen Itä-Uudeltamaalta!

  VastaaPoista
 15. OOOH, en kyl tosiaan tunne kettään itä-uudeltamaalta! Kiitos kauheesti hianosta kommentista! :-D

  VastaaPoista
 16. Kommentoinpa sitten minäkin vihdoinkin. Eli mulla on kans käytössä kividödö, ollu jo useamman vuoden. Mä en kuivaa käytön jälkeen mitenkään, jätän vähäksi aikaa pöydälle ilman kantta että pääsee pahimmat kosteudet pois. Suosittelen kividödöä minäkin. Ehdottomasti.

  Yks asia mikä pitäisi ottaa huomioon dödöä vaihdettaessa eli jos vaihtaa tuollaisesta tavallisesta, mutta hyvänen aika alumiinia sisältävästä (kuinka oikeasti voi olla muka terveellistä laittaa joka päivä alumiinia kainaloon, en oikein usko siihen) dödöstä esim. kividödöön, ei voi olettaa että kividödö toimii välittömästi oikealla tavalla. Tavallisen dödön jäljiltä kainalot on täynnä sitä alumiinia, jonka toiminta siis perustuu siihen että alumiini tukkii hikihuokoset ja näin hiki ei pääse haisemaan. Kun alumiinin käytön lopettaa, menee tavallisesti 2 - 4 vkoa siihen että kainalot on puhdistuneet ja toiminta normalisoituu. Sen jälkeen voi huoletta käyttää kividödöä ja silloin sen toiminta on varmaa. Pitkä sepustus mutta toivottavasti ymmärrettävästi.

  VastaaPoista
 17. Ai siinä kestää niin kauan? Toi onki hyvä tiätää! Oon välillä joskus (ehkä kaks kertaa vuaresa) laittanu tavallista dödöö. Ehkä ei kannata ennää laittaa, jos se alumiini kerran poistuu niin hittaasti.

  VastaaPoista
 18. No, jos vain kaks kertaa vuodessa laitat tavallista dödöä ni tuskinpa siitä haittaa on ;D

  Tarkoitin lähinnä sellaista tapausta jossa tavallista on käytetty joka päivä.

  VastaaPoista