maanantai 7. tammikuuta 2013

Semmonen on mun Miäs.

Kysyin, kattoisko miäs mun kans joskus Cherbourgin sateenvarjot. Kerroin sen olevan hiano romanttinen elokuva kuuskytluvulta, kaikki vuarosanat lauletaan. Se sano, että hän voi tulla torkkumaan sohvalle sammaan aikaan. Mut vaan jos mää luppaan kattoo sen kans Hobo with the shotgun valittamatta kertaaka, että se on tyhmä ja väkivaltanen leffa.
***
Aamulla käperryin sen sylliin peiton alla. Käytiin tämmänen keskustelu:
Mää mutisin: Ihana pesä.
Miäs: Kotkanpesä...
Mää: Mikäs kotka mää nyt oon!?!
Miäs: Hitlerillä oli kotkanpesä.
Mää: Ai, Hitlerikö mää oon!?!
Miäs: Niin no, semmonen yksinvaltias.
***
Ihmettelin, että miksköhän ohuenohuisa makkaransiivuisa on aina se alimmainen siivu paksumpi ko muut. Miäs totes, että koska sen sen siivun jälkeen se siivutuskone on konfikuroitu väärin. 

Juu, semmonen se on se mun miäs. Se on mua pualisen vuatta nuarempi, sillä on pitkät jalat ja vähän kyämy nenä (se murti sen piänenä Särkänniämen taikajoesa, tai mikä lemmenvene liänee). Se on hirveen kärsivällinen ja sopeutuvainen, välillä mää kuvailen sitä jopa askeettiseks. Se on ihana ja se on ollu mun kans jo 14 vuatta.


Mulla on ussein paha tapa lopettaa toisten lauseita. Miähen kohralla mennee aina mönkään. Se ehkä johtuu siittä, että se ajattellee niin eri tavalla ko mää. Mun miälestä se aina puhhuu ihan sekavia, mut piloillans se sen tekkee. Mites mukulat mahtaa oppia mittään, ko se sekottaa niitten päät höpinöilläns.

Yritin opettaa äSsälle kelloo, ko se on niin kiinnostunu siittä.
Mää selitin jottain nukkumaanmenoajasta ja siittä millai pitkä viisari on suaraan ylöspäin ja piäni viisari osottaa kahreksikkoon. Miäs tuli siihen höpöttämmään, että ko pitkä viisari osottaa aku ankkaan ja piäni viisari osottaa moskovaan...
***
Saunasa halailin miästä. Totesin, että sillä on laksatiivinen vaikutus. Se vastas, että ei semmosta saa saunasa syärä. Mun tartti taas olla vaan niinku että Täh?
***
Mää ilmeisesti niälen aina alun sanasta kiitos. Miäs on kuulevinaans aina vaan pelkän -tos. Ko mää sanon (kii)tos, se vastaa aina, että "kii". Tätä on jatkunu päivittäin ainaki jo kymmenen vuaren ajan.
***
Meillä on vuasipäivä 8. tammikuuta. Sunnuntaina mää rupesin miättimään, että niiii, se on sitte kahreksas päivä ylihuamenna. Kysyin Miäheltä tiätääks se mitä se tarkottaa. Se vastas, että "Jaa, se meinaa varmaan sitä, että on viikko aikaa korjauttaa auto ennen katsastusta." Mut se virnuili siihen malliin, että ehkä se tiäsi.

7 kommenttia:

 1. Ootte kuin vakka, kansi ja klapsahdus, eli sovitte toisillenne täydellisesti :D

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvää vuosipäivää! Sää voit sitten huomenna Miähelle mainita, että kauhean kauniisti eilen sinusta postasin :)

  VastaaPoista
 3. IsiMies on samanlainen höpsöttäjä ja päänsekoittaja :D
  Onnee vuosipäiväst! Meil tulle 13.päivä 3 vuotta täyteen :)

  VastaaPoista
 4. Mesis7.1.13

  Ai niin, en huomannutkaan onnitella (sama pää kesät-talvet), joten korjataan asia nyt. Paljon Onnea!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kiitos. :-)
  Huamenna tullee sitte tarkempaa juttua liittyen vuasipäivään.

  VastaaPoista
 6. Onnellista vuosipäivää.
  Miehet on mainioit.

  VastaaPoista
 7. Ihana kirjotus! <3

  VastaaPoista