torstai 24. tammikuuta 2013

Miss Piggy.


Miäs anto mulle joululahjaks tommosen possupuvun. Se oli selästä vähä lyhyt ni poistin siittä vetskarin, sain sillai lissää tillaa ko avasin taitteet. Siinä oli siis semmonen luukku seläsä ettei tartte riisua ko käy vessasa. Jos on riävällä ni se voi olla tarpeellinen, mut muuten selviää ilmanki. Piti saara se enemmän itteni näköseks ni ompelin syrämmen pyllyyn.

Tarttee varmaan täsmentää tota riävällä olemista. Vuasikauret nauroin aina Tampereella olevaa Rieväkatua ko menin bussilla ohi. Hihittelin penkisäni, Rieväkatu, hi hi. Eli mun käsityksen mukkaan se tarkotti Ripulikatu. Kauan meni ennen ko huamasin leipähyllysä rievää. Vähän aikaa sitä leipää tuijotin, ennen ko alko asia valastummaan.

Ja tarttee varmaan täsmentää tota mun kuvvaaki. En mää yleens näytä aamusin tommoselta iloselta äiti-ihmiseltä. Ko mukulat oon saanu vaatetettua ja puurotettua, ni ruppeen syämään aamupallaa. Vasta sen jälkeen ilmestyy se äiti-aurinkoinen. Kuvasa hymy on ihan lavastusta, puuro on vasta jäähtymäsä.

12 kommenttia:

 1. Ihana asu! :)

  Minäkin tunnen rievän leipänä :) (eteläisestä Hämeestä olen.)

  VastaaPoista
 2. Meillä sanotaan kakko. Siis sellanen tavallinen pyäree hiivaleipä on kakko. :-)

  VastaaPoista
 3. Meillä oli koulussa 80-luvulla perinneruokapäivänä jotakin tosi tummaa leipää, mutta saattoi olla, että leipä edustikin saaristoa eikä Hämettä. Leivän kanssa syötiin puuroa.:)

  Kanta-Hämeessä on syöty perunalimppua ja rievä on tarkoittanut reikäleipää.

  VastaaPoista
 4. Reikäleipää? No oho!

  VastaaPoista
 5. Mainio tuo sydän tuolla pepun päällä.
  Miul on tuollanen harmaa puku, mitähän mie keksisin:)

  Vai on rievä ripuli:))) nää murre sanat on ihaniii

  VastaaPoista
 6. Murteet ovat mukavia! :)

  Tumman leivän kanssa tarjottiin koulussa ruispuuroa - jouduin vähän aikaa kaivamaan muistin syövereitä, että mitä se puuro oikein oli. :) Limpun kanssa oli ollut saatavuusongelmaa niin limpun sijaan tarjottiin sitä tummaa palaleipää.

  VastaaPoista
 7. Mää jouduin ostamaan oman potkupukuni itse :) Se on ihan hirveen käytännöllinen pakkasella aluvaatteena, kun se suojaa kokomatkalta kroppaa. Mää olen kulkenut aikoinaan paljon Teinipelto nimisen kadun ohi ja hihitellyt, että sielläkö ne niitä kasvattaa. On meillä täällä Puuttenpolkukin. Mää olen miettinyt, että joutuuko siellä olemaan koko ajan ilman mitään :)

  VastaaPoista
 8. Mua on kans naurattanu jos jonkun sukunimi on Rytkönen. Meilä kun rytköset tarkotti kakkaa/ripulia...hihii. Kakkahuumori se paras huumori.

  VastaaPoista
 9. Riihimäellä on Puutteenmäki - mäki sijaitsee puretun Karavaani-huoltoaseman takana. :)

  VastaaPoista
 10. Meilläpäin oli ennen perskalliontie.. eipä ole enää! Nyt se on tylsästi kynnetpääntie. Pyhpah.

  Rieskan ite oon käsittäny lättänäks.. Sellaseki "Maista lapin rilla, rieska kuin tortillla"´ja tääl 70km päässä se on "kokonainen leipä". Siis niinku limppu tai sillee. Hirvee tää kulttuuriero 100km sisällä.

  VastaaPoista
 11. Mesis24.1.13

  Kiva sydänpeppukokopuku :).

  Murteet ovat kyllä ihania.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi24.1.13

  Ihanan hauska postaus taas! Meillä päin on Horonpohja. Virnistelen aina sen tienviitan ohi ajaessani :D

  VastaaPoista