keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Persrättejä.

Kääkkä melkein parikytä vuatta sitten nimes ne tuppeloiks. Nyt mää oon ruvennu käyttämään niistä nimmee persrätit. Terveysside on niin karmee sana. Mää oon aina ihan pahalla päällä ko on "se aika kuusta", ja se johtuu ihan vaan niistä räteistä. Miähelle kitisen nukkuumaan mennesä, että persrätti hiostaa ja päivällä manailen ittekseni. Ja ai että ko on ärsyttävvää ko karva tarttuu siihen rätin liimaan, nipistää niin pirusti. Mää en oo ikinä ollu oikeen innostunu mistään tamppooneista (mahtaisko tuala parin mukulan venyttämäsä värkisä ennää mikkään pysyäkkä). Mulla on kyl kuukuppi, mut en oo saanu aikasesks ees tehrä sille käyttöönottokeittämistä.

Tosa syksyllä tilasin Kestovaippakaupasta softista, kuivaliinakankasta ja bambukankasta. Sain kans syyn tilata kauan himoitsemani nepparipihrit ja tiätty kasan erivärisiä neppareita. Tähän mennesä oon kironnu joka kerta ko lorotus alkaa, että miks mää en oo ommellu ittelleni viäläkä niitä rättejä. Nyt otin itteeni niskasta kii. Kolme iltaa meni askarrellesa ko mukulat nukku.

4 yärättiä, 8 päivärättiä ja 3 kalsarinsuajaa. Pärjäisköhän niillä?
Jos kerran oon mukuloilla käyttäny alusta asti kestovaippoja, ni miks mulle tuli nyt vasta miäleen tehrä niitä ittelle? Ihan yhtä hittaita ne on aikuistenki vaipat maatumaan kaatopaikalla. Ja jos kerran mukulan iho pyssyy kestovaipalla parempana, ni miks ei aikuisenki. Nyt looraa hellii pehmee kankas hiostavan muavin sijjaan. Miks mää tosiaan en tajunnu tätä aikasemmin? Ei tarttenu eilen illalla kitistä Miähelle.

11 kommenttia:

 1. Hyvä juttu. Sie oot oikialla polulla ko teit nuo rätit isse.
  Jos miul ois viel menkat ni tekisin samoin, mut seuraava rätti taitaa miulla olla se roonari vaippa, mut eiköhän niitäkin saa kestosena, pittää pojalle sit mainita ko se aika tulee:), hää ko on ain luvant tulla hoitaa minnuu ko oon vanha.

  VastaaPoista
 2. Kestositeet vai pitäiskö sanoa ett rätit on tosi jees. Tein niitä myös itelleni heti sillon ku eka lapsi syntyi ja ne on olleet aivan ykkös mukavat mielestäni. Oon jopa saanu pari kaveria käännytettyä noiden pikkarisuojien käyttäjäks. Suosittelen kyllä tekemään pikkarisuojia tuplat, tosin jos sä et käytä sun kuukuppia... mutta eihän tiiä vaikka innostuisit joku päivä kokeileen sitäkin ;D

  VastaaPoista
 3. Jeee..täällä persrätiti on parhaita! :D
  Kuukuppi löytyy kans, tosin oon sen keittopessy, mutta käyttöön ei oo päässy.
  Ite en oo vielä tehny, mutta nyt saumurin omistamana vois kokeilla ja tutulta löytyy nepparikone ja söpöjä neppejä vielä lisäks. Mulla on 2 yörättiä, 3 päivärättiä ja 4 kalsarisuojaa, mutta kalsonkisuojat käy myös loppupäivien päivärätteinä. Näillä pärjää, jos siinä vuotoaikana pesasee kerran ja kannattaakin pestä piakkoin, ettei jää haiseen ja nätimpiin kuvioihin tartu väri. :)

  ~ Frillycakes ♥ ~

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista. Mä en ole törmännyt tämmöiseen ennen. Tämähän on rahapussin säästöäkin, koska ne persrätit on tyyriitä. Kuukupista mää saan hiivan pelkästä ajatuksesta, kun eikös se ole kumia.

  VastaaPoista
 5. Kiki- eikös ne oo silokooni?`

  Hyvä ko muistutit, pitä tehä itelleen näit persrättei lisää, että pärjäis ilman kertavaippoja sen viikon verran!

  Kuukupin mieki meinaan hommata, mut saa nähä millo :D Oon lykänny sitä et "Jospa tässä kuussa oltas raskaan"..mutta toimisko vauvan saanti jos ostaa sen kuppisen. Ku yleensähän tollaset ostokset muuttuu heti tarpeettomiksi ku ne ostaa? :D

  VastaaPoista
 6. Nämä rätit vaikuttaa tosi hyviltä! Mä inhoon kans sitä hiostavaa tunnetta jonka nuo kertakäyttöset aiheuttaa.

  VastaaPoista
 7. Mun on kans pitäny ja pitäny... Pitäny tehdä näitä ja ostaa se kuukuppi. Persrätin hiostus on kyllä perseestä... Pysyyks noi hyvin noilla neppareilla paikallaan? Oon miettiny että pitäs laittaa nepparit kalsareihin niin ainakin pysys paikallaan...

  VastaaPoista
 8. Vaikuttaa mielenkiintoiselta! En ole koskaan kokeillut. Olisisvat varmaan mukavampia pöksyssä, kun muovihirvitykset. Onko sulla ohjetta, miten on parasta ommella? Niin, ja onks ne luotettavia?

  VastaaPoista
 9. Voi kun tänne on tullut paljon kommentteja mun kirppisreissun aikana! Kiitos kaikille. :-)

  Kai mun tarttee jossain vaiheessa ruveta kokkeileen sitä kuukuppia. Teen sitten parit pikkurätit lissää, softistakin jäi vähä.

  Aivosolu: Määki ensin miälessäni suunnittelin jottain nepparoituja alkkareita, mut käytösä huamasin, että hyvin pyssyy paikoillans. Jopa yällä. Ulommaiseks kankaaks ko valkkaa vaikka jottain trikoota eikä mittään liukasta vuarikankasta, ni hyvin toimii.

  Anne: Kyl mulla on ainaki toistaiseks toiminu oikeen hyvin. Ehkä nyt pahimman lorotuksen aikana laittaisin pitemmälle ihmistenilmoille suuntautuvalle reissulle kertarätin, mut ko kokemusta karttuu ni ehkä uskallan myähemmin siirtyä vallan kestoihin. :-)

  VastaaPoista
 10. Anonyymi9.1.13

  Jos minullakin vielä olisi menkat, käyttäisin ilman muuta kestositeitä. Täytyy alkaa minunkin suunnitella kestovaippoja tulevaisuuden tarvetta varten. Vien vanhainkotiin nimikoidut vaipat mennessäni. Mitähän henkilökunta tuumaisi?

  Ilona

  VastaaPoista
 11. Tankki9.1.13

  Oi, anna vaan suasiolla se sun kuppi mulle, kunnet kuitenka saa ikinä aikaseks sitä käyttää! Paitsi, jos
  a) se on niitä lapsen pään kokosia ämpäreitä teille synnyttäneille
  b) oot kuitenki innoisas kokeillu sitä jo kerran.

  VastaaPoista