perjantai 18. tammikuuta 2013

Pompi-bambi.


Joku saattaa muistaakki, että mulla on tapana tehrä omille mukuloilleni orottaesa bambi. Täältä näkkee äSsän Pampin ja Koon Pimpin (ööö, siis sen lelun...). Nyt ko mukulat sai serkun, ni tein sille Pompin. Okei, Pimpi, Pampi ja Pompi -bambit, nimien miälikuvitus ei ehkä päätä huimaa. Mut jokainen on oman näkösens ja aattelinki, että jos joku haluaa tehrä ittellens kans oman näkösens bambin, ni täsä ohjeet. Toivottavasti tää ei oo plagioimista, oon meinaan saanu irean tohon bambiin jonkun lehtikuvan perusteella. Mut itte oon kaavat piirtäny, ni uskallan pistää ohjeen. Klikkaa kuvia isommaks jos on tarvis.

Piirtele kaavat. Jos oikeen hualellinen oot, ni testaat niitä ensin vaikka lakanakankaalla. Jos väkerrys näyttää vähänkä bambilta, ni leikkaa valkkaamistas kankaista osat. Niitä on sit yhteens 15 kpl, jos oikein laskin. Laske itte jos oot hyvä laskemaan.

Ainaki Eurokankaasta saa semmosta leivinpaperisuikaletta jossa on kiinni liimaa. Sitä ko silittää noihin silmänpalasiin ja sitte liimaa ne silmänpalat silittämällä kii toisiins, ni on sitte helppo ommella ne paikoillens suaralla ompeleella.

Ompele korvat, käännä oikein päin, taita kuvan tavalla ja ompele hiukan kii ni pyssyy taitettuna.

Kattele sopiva kohta korville. Laita korvat sisäpualet vastakkain pinottuna pään kankaitten välliin. Voi ommella hiukan kiini ni eivät karkaa.

Kiinnitä loputki osat toisiins nuppineuloilla ja ompele hualella kii. Ei kannata ommella liian läheltä kankaan reunaa, jos täyttää vanulla tiukkaan ni voi ratketa.

Muista jättää pyllyyn reikä. Saa sit käännettyä ja täytettyä.

Käännä ja täytä vanulla. Kannattaa varsinki jalat täyttää tukeviks ni pyssyy sit pystysä. Ompele pyllyreikä käsin kii. Samalla kannattaa ommella pitemmälle sillai, että jalat pyssyy paremmin yhresä. Bambi on ny valmis.

Kuro sille kaulahuivi. Jos nyt oikein muistan, ni oon luanu 12 silmukkaa kolmosen puikoille ja kutonu noin 80 kerrosta. Mut käsialan mukkaan, ja sen kuin leviän huivin haluaa. Lopuks huivin taakse silitettään kankas sillä liimasysteemillä millä silmätki tehtiin. Kankas ommellaan villalankan värisellä lankalla reunoilta kii. Sit ommellaan se kaulaan lenkiks ja viälä pari nappia. Siinäpä se.

Jos joku jäi epäselväks, ni saa kysyä.

Tairekuva: Pompi perillä.

14 kommenttia:

 1. Ihan tooosi kiva bambi! Varsinkin nuo kankaat on ihania.

  VastaaPoista
 2. Ihania ovat kaikki kolme. :)
  Kävin kurkkaamassa aiemmatkin teokset.

  VastaaPoista
 3. Ensin tuli hirveen nätti Pompi ja sitten tuli sitä kangaskieltä mitä mää en osaa ja sitten tuli Pompi perillä. Hirveen nätti taidekuva ja hirveen onnistunut tapettivalinta ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Jaana ja Minttu. Ja kiitos Kiki, Kääkällä ja Paapoolla on hiano tapetti olkkarisaki, toi on makkarista. :-)

  VastaaPoista
 5. Ihana pampi, pompi, pimpi vai mikä se nyt oli.
  Kiitos ohjeista ovat tosi selkeä, voipi olla että joskus innostunkin.

  VastaaPoista
 6. Mesis18.1.13

  Tosi suloiset Pampi, Pimpi ja Pompi ja hassunhauskat nimet :)

  VastaaPoista
 7. Mesis18.1.13

  Mua alkoi kiinnostamaan tuo taidekuva. Onko siinä peili, ja tapetti kuvastuu vastakkaiselta seinältä, vai onko tapetista tehty taulu. Tapetti on niin hie-no!!! Ihan sellainen, joka sopisi meidän alkovin takaseinään.

  VastaaPoista
 8. Juu, bambi näkyy peilin kautta. Kysyin Kääkältä, se on Sanduddin kaks puolista paperitapettia. Siis toinen puoli on yksväristä ja toisella puolla on lisäks kuvioo. Löysin niitten nettisivulta kuvan, mut se on eri väristä, mut kai se selviää tehdääkö tota väriä vielä.

  Tuolta kun klikkaa kohtaa "isoäidin aikaan", ni löytyy vaaleemmalla pohjalla kellertävillä kukilla:
  http://www.sandudd.fi/suomeksi/kuvapankki

  VastaaPoista
 9. Meillä on makuuhuoneessa samaa tapettia :)

  VastaaPoista
 10. Häh? Miks mää en huamannu? Ehkä mää kiinnitin huamion niihin sun pualipaneeleihis! :-D

  VastaaPoista
 11. Mesis19.1.13

  Kävin kurkkimassa tuota tapettia linkin takaa, ja on kyllä tosi kaunista, mutta väri pitäisi olla just tuo tumman ruskea.
  Tällaista olen myös ihaillut. Toivottavasti linkki aukeaa teille
  http://www.photowall.fi/photo-wallpaper/designers/scandinavian-surface/last-emperor-bronze-1

  VastaaPoista
 12. Maija, ei niistä saanut puhua, vai kielsinkö mää vaan kuvaamisen :D :D

  VastaaPoista
 13. Ai niin! Voi anteeks Kiki! Mut nehän oli niin hianot, että siks ne jäi miäleen. :-D

  Mesis, jos kyselet tapettikaupasta saako tuota Kääkän väristä vielä. Ei ne Kääkän tapetit oo ko pari vuotta vanhat, ehkä sitä vielä tehdään. Voihan se olla ettei toi Sandudd laita nettisivullens kaikkia valmistamians värejä. Linkistä löyty hauska lintutapetti. Onkohan linnut luannollisesa koosa? Lintuparvi makkariin... :-)

  VastaaPoista
 14. Mesis19.1.13

  Täytyypä kysellä. Tuo on kyllä aika kallista, mikä oli minun linkkini takana. Tai enhän mä tiedä, kuinka kalliita tapetit yleensä on.

  VastaaPoista