perjantai 4. tammikuuta 2013

Pussilakanapaja.


Mulla alko tosa joulun alla pussilakanapaja. Ässälle tein kolme pussilakanaa, niitä ruppee varmaan olemaan vähintääns riittävästi. Yllä on leijonakankaanpalasta tehty pussilakana. Leijonien alla vanha pitsi ja muu osa haaleenvaaleenpunasta vanhaa lakanaa.

Toiseenki pistin vanhaa lakanaa ja tyynyliinasta leikkattua pitsiä. Se on tosa alla.


Tohon erellisseen pussilakanaan tein pariks tyynyliinan jossa on sitä sammaa pitsiä. Ja sit piänensin aikuisten pussilakanan mukulan peittoon sopivaks. Siihenki sai loppukankaasta sopivasti tyynyliinan. Ne taas alla (niin ku ette muka älyäis).


Kääkälle joululahjaks pari äitiyspakkauksen peittoon sopivaa pussilakanaa (musta tullee nähkääs kohta täti!!!). Rairallinen on semmosta kankasta jonka se on itte joskus ostanu kirppikseltä mut anto mulle ko ei ollu keksiny sille käyttöö. Tilkkupussilakanan tein ko jäi pari tilkkua yli mun isommasta tekeleestä. Sisälle pistin viälä ohkasen peiton lämpimämpiä kelejä aatellen.


Pussilakanapulmastani hualimatta tein parisänkyyn samanlaiset pussilakanat kahresta erilaisesta. Fiksua eiks? Ei ainaka määrä lissääntyny kaapisa. Päälipualet on sitä taannoin kirppikseltä löytynyttä retropussilakanaa ja alapuali jottain valkosta hotellilaatua.

x2
Ja viimenen ei oo pussilakana, ihan vaan tavallinen lakana. Tai ei niin tavallinen. Mää rakastan sitä ko siinä on reikiä ja se oli alunperin liian kappee. Levensin sitä vanhan lakanan suikaleilla sivuilta. Käytiin syksyllä Ikeasa Kääkän kans, siältä sen ostin. Kattelin että eiks löytyis lakanaa joka menis retrovärien kans ja se lakana oli ainoo väriäns, kokkoons ja viälä nippusitteillä lävistetty johonki mallitankoon. Reikien ansiosta sain tinkattua hinnan mukavan alas ja sain mukavan rynttylakanan. Reijät muistuttaa siittä että pääsin halvalla. Pitäkööt Ikea ehjät lakanans, mää en täyttä hintaa maksa.

7 kommenttia:

 1. Mesis4.1.13

  Oot sää eri kraatarimestari :)
  Hattua nostan, -ja korkeelle. Itse en jaksais. Laiska kun olen.
  Hienoja tuli.

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää :) Ja vielä tingattukin, ihanaa :) Oikein paljon onnea Kääkälle ja tulevalle tädille!

  VastaaPoista
 3. Kommeita lakanoita sie oot ommelt. Ahkera oot.

  VastaaPoista
 4. Olet kyllä ahkera ja viitsiväinen, ihailen :)

  VastaaPoista
 5. Hienoja ovat. Varsinkin noi pitsit on kiva lisä! Mä kans mietin jos tekis pussilakanoita pikkusolulle, mut sillä on jo sen verran, että en taida tehdä kaappiin käyttämättömäks... Koitan saada ite blogiini illalla miten mä hyötykäytin vanhaa pyyhepitsiä ;)

  VastaaPoista
 6. Hei, tuo yhdestä pussilakanasta kaksi samanlaista-idea on ihan loistava! Miten en ole tajunnut aiemmin...
  Mutta oot ollut tosi ahkera ompelija.

  VastaaPoista
 7. Toi leijonakangas on kyllä aivan sairaan makee. :)

  VastaaPoista