perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kirppistelyä.


Tulipas sitä sit nukuttua viime yänä, 11 tuntia. Oli vähä univelkaa erellisyältä. Erellisiltana miäs lähti pyärällä kavereitten kans grillaamaan tonne 10 km päähän rannalle. Laitoin sen pyärään valonki että on si parempi ajjaa yällä takasin. Mukulan kans nukuttiin kellarisa (ko siälä on viileetä), heräsin sitte siinä puali kolme. Miätein että onks se miäs päässy turvalliseti kotio. Aattelin että jos se on vaikka juanu liikaa kaljaa ja makkaa nyt jossain ojasa sen pyäräns alla. Soitin sen puhelimmeen ja koitin kuunnella kuuluuks ylhäätä soittoo, ei kuulunu eikä se vastannu. Aattelin että no sillä on varmaan äänettömällä se vehje. Yritin vähä kellarin ikkunoistaki tiirata että näkkyyks pyärää pihalla, mut ei niistä näe ko autotallin kattoo. Aattelin että en mee ylös kattomaan, rappusetki narisee sen verran että mukula pian herrää. Puali tuntia siinä si pyärein sänkysä, tuli jo nälkäki. Pakkohan siinä sit oli mennä sinne ylös. Siälä se miäs sitte tuhisi makuuhuaneesa, oli tullu jo 12 aikoihin, eikä ollu juanu montaakaan kaljaa. Söin voileivän, sit kuulu kellarista porua. Mukula oli havahtunu ja varmaan säikähtäny ko ei kuulunukkaan kenenkään muun ääniä, oli yksin kellarisa. No nukuttelin sen viäreeni, aina ko yritin sen nostaa ommaan sänkyyns, ni se havahtu. Viireltä sain sen siirrettyä ja aattelin jatkaa uniani. Ko painoin pääni tyynyyn, kuulu koputusta. Ko nostin pään tyynystä, ei kuulunu mittään. Aattelin että siälä on taas se ryäkäleen tikka hakkaamasa meijän seinää siälä katon alla. Lährin sit ulos, mut ei se tikka ollu ees meijän tontilla. Jossain mettäsä se nakutti. Kummallisen hyvin se silti kuulu talon rakenteita pitkin sisälle saakka. Menin takasin nukkumaan (taas). Just ko meinasin nukahtaa, päähän pälkähti ajatus että unohdin nostaa keittämäni mehut kylmäkellariin. Olin taas ihan herreillä. Lopulta ko nukahdin, näin unta että mukula oli jotenki itte siirtyny pinnasänkystä kellarin sohvalle nukkumaan. Ihmettelin siinä että mitäs sää siälä teet, se virnuili siältä peitto korvisa takasin. Yhtäkkiä sen silmät muuttu ihan mustiks ja sen ilme muuttu semmoseks pahantahtoseks virneeks. No tiätysti sit heräsin. Eipä siinä taas heti uni tullu. Pari tuntia ko lopulta sain nukuttua, ni pappa soitti ja herätti. Ei siinä si auttanu ko nousta vaan...

Keittelin siinä tosiaan yks päivä maijallisen mehua. Saas nährä jääks se tän vuaren ainooks. Viime vuanna keitin viis maijallista. Ko alotin poimimisen ni sain kolmesta ekasta mustaviinimarjapuskasta 2,5 litraa marjoja, pakastin ne. Lopuista mustista sain kolmasosa ämpärillisen, kaikki punaset riitti kans kolmasosa ämpärilliseen, loput poimein valkosia. Se valkonen jättipuska on ainoo jossa on kunnolla marjaa. Aattelin antaa niitten viälä hetken kypsyä, mut tuskin niistäkä nyt kokonaista ämpärillistä saa, täytyy keksiä jottain jatkoks ni saa ees toisen maijallisen keitettyä. Leikkelin poimimisen ohesa puskista huanot oksat pois, syksyllä täytyy vetästä kompostista tavaraa juurille.


Katti mennee tosa ihan luantevasti sisälle ja ulos, ovi on koko ajan auki. Yät se on sisällä ja nukkuu kiltisti. Koska se ei syä muuta ko raakaa jauhelihhaa, ostin sille semmosta tahnaa jossa on vitamiineja, hivennaineita ja mineraaleja. Siittä se tykkää, mut ei sitä sille paljoo voi antaa. Annan sentin pötkön joka aamu. On se vaan kauhian kiva kissa. Heti ko se sai olla ulkona niin paljo ko tykkää, se rauhottu aika lailla. Ennen se riahu kauheesti ja hyäkkäili jalkoihin. Semmosiahan ne pennut aina on, leikkisiä.

Kirpputorilla kävin yks päivä. Mukulalla on kaikki yäpuvut tullu piäniks, menin ostamaan "uusia". Kolme pyjamaa löysinki. Kallein makso 1,5 euroo, olivat siistejä ja vähän käytettyjä. Löysin sille kans taaaas uuren uimapuvun (nyt en kyl osta ennää, taitaa olla jo kolme saman kokosta tuala kaapisa). Parilla eurolla löyty kans tommone hame, luulin että se on vanha mut ei siinä ookka vanhaa ko kankas. Lapusa luki "kierrätysmateriaalia, Punainen norsu".


Löysin kans kivan tilkkupeiton. Aattelin sitä ensin mukulan sänkyyn päiväpeitoks, mut kattoo sitä sit ko saa sen sänkyn tänne. Voi olla kyl liian iso siihen tarkotukseen. Eilen kävin UFF:n 2 euron päivillä. Siältä löyty monta vaatetta (kuvailen niitä sit ehkä joskus) ja keltanen ihana täkki. Sitä tarttee kokkeilla syämähuaneen sohvaan sit ko saaraan se huane kuntoon.UFF:lta löyty kans tommonen sininen kappee verho, siittä vois vaikka eteisen ikkunaan tehrä vaihtoverhon. Vaihtelu ko virkistää. Nyt siinä eteisen ikkunasa on isomamman vanhasta eteisestä peräsin olevaa verhokankasta. Sitä voi olla vaikee kyl vaihtaa, siinä on tunnearvoo. Mut senhän saa siihen sit taas takasin. Keltaset sivuverhot ja yläkappa löyty Fidalta. Näyttää siltä että joku on tehny ne pussilakanakankaasta. Olivat niin herttaset että ostin, ei maksanukka montaa euroo. Jos ne laittais vaikka vinttiin sit joskus.

Ohimennesäni poikkesin kans Tampereen Ylioppilasteatterin kirppiksellä. Myivät pois ylimäärästä rekvisiittaa. Ostin siältä vitosella tommosen pöyrän. Tummanruskeeks maalattu, vähän kolhiintunu ja ihana. Tekis miälä laittaa se syämähuaneeseen, mut kokkeilen sitä ensin huvimajjaan. Huvimajasa ko on liian piäni pöytä, ei mahru 4 tualia ympärille. Tosin koko maja on niin piäni, että en tiiä mahtuuks toi pöytä ees ovesta. Pöyrän kuskauksesta meille kotio kiitän kiireistä yrittäjjää joka aikaans uhraten kuskas sen meille pakettiautollans. Vaikka se nyt tätä tuskin lukkee...


Tosa yhtenä päivänä tein kokkeeks leivoksia uusimman Kodin Pellervon ohjeella. En oo viälä tainnu täälä ylistääkkä, mut Kodin Pellervo on ainoo hyvä lehti Suamessa. Siittä jaksaa lukkee kaikki jutut ja ne on tosi miälenkiintosia. Juu no hyviä oli leivokset, päälle käskettiin pistää punaviinimarjoja ja rahkaa, pistin. Kaverilta sain kauheen kasan lehtiä, joukosa oli esim monta Avotakkaa. Siittä voisin sannoo, että ompa turha lehti. Tiätysti sitä voi lukkee sillai tahallaan ärsyyntyäkseens (niin mää oon tehny). Vai mitä sanotte esimerkiks tästä kuvatekstistä: "Vanha puuhella on kaunis vaikkakin tilaa vievä yksityiskohta." Kauneutta en tosiaankaan mee kiistämään, mut että tilaa vievä "yksityiskohta"? Misä on maininta käytännöllisyyrestä ruoanlaitosa saati sitte lämmityksesä? Muutenki ne kämpät, mitä niisä lehrisä esitellään, on toinen toistaan luataan tyäntävämpiä ja ankeempia. Jossain jutusa kehuttiin kuin käteviä pinottavat läpikuultavat muavitualit on pihajuhlien viarasvaraistuimina, kyseiset tualit makso 300 euroo kappale. Kaikki on vaan desingnia ja kalliita merkkituatteita. Taas yks kuvateksti: "Kaikki saunamökin tekstiilit ovat uusia. Ruudulliset kylpytakit ja pyyheliinat ovat Mulberryn.". Jutun nimi on Saunamökki ilman muovia, siinä esitellään saunaa joka on rempattu vanhaa kunnioittaen. Hyvinpä istuu Mulberryt ja Ralph Laurenit sellaseen, juupa juu. No, täytyy myäntää että onhan niistä lehristä saanu sellasta kyseenalasta huvitusta. Mut Kodin Pellervosta saa huvitusta, sivistystä ja hyätyä. Tosa viälä kuva siittä leivoksesta, taikinasa on isoja suklaankokkareita, nam.

3 kommenttia:

 1. Ihanat löydöt!!!Hauskaa viikonloppua! toivottaa romulyyli-riitta.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi30.7.11

  No olipas sulla sit aikamoinen yä! Ite en kyl lue mittään sisustuslehtiä mut huvittaa ne kans ku niitä on joskus selannu. Ja sit aika monisa plokeisa kans naiset harrastaa "sisustusta", eli ostaa Ikeasta tai sit jostain kamalan kalliista paikoista valkosia/tummanruskeita/mustia (siis kaikki samaa väriä olevia) samaa sarjaa olevia huonekaluja. Mun miälestä semmonen ei oo mittään sisustamista. No mullaki on kyl melkein kaikki valkosia mut ne on sentään jokapuolelta haalittuja enkä mää oo mitenkä ees sisustanu. :D Mut kaikista kamalimpia on semmoset Gantin tähtityynynpäälliset, mun miälestä ei oo mittään niin mautonta (maksaa 80e/kpl). :D Nii ja ihana toi pöytä! Huamena meen kattoon yhtä kämppää siältä Tampereelta, toivottavasti saisin sen, voidaan sit ettiä mullekki jottain kivoja huanekaluja! -Elisa

  VastaaPoista
 3. Juu, ne Ikea sisustukset... Ei mulla oo mittään Ikeaa vastaan, hienoja ja toimivia kaluja siältä saa, mut ei sovi meille. Mää haluan että tavaroisa on "henkee". Oon päättäny että tähän huusholliin ei tuu ennää yhtäkä uutta huanekalua. Siis upouutta, käyttämätöntä. Joskus vuasia sitten oon ostanu Ikeasta pari tyynyä, ne on nyt tosa keittiön puusohvalla. Välillä mua hävettää ne, niitä on myyty jo niin kauan että semmosia löytyy jo varmaan joka talosta ja kaikki tunnistaa ne Ikeasta ostetuiks. Mut onhan ne nätit. Pirän peukkuja että kämppä löytyy.

  Ja Riitta Sinikalle kiitos, hyvvää viikonloppua sinnekkin päin, vähä myähäsä tosin. :-)

  VastaaPoista