maanantai 27. lokakuuta 2014

Taivaannaulan kekri.


Kuten eilen mainittinkin, olin viikonlopun viättämäsä kekriä Tamperelaisella tyäväentalolla. Perjantaina saavuttiin paikalle, paleltiin kylmäsä talosa ja lämmiteltiin saunasa. Mulla jäi yäunet aika vähäsiks, en saanu oikeen nukuttua, ylös nousin aamulla jo ennen seittemää. Puali kahreksan maisa muita heräteltiin katajaa polttamalla. Siinä samalla eräs täti tohisi luutans kans siihen malliin, että varmasti kaikki heräs.


Aamupäivällä kuunneltiin miälenkiintosia luentoja, päivällä oli lautanauha- neulakinnas- ja kansanlaulupajat.


Iltapäivällä lähretiin retkelle Sikosuonmäkeen, siälä on torennäkönen muinaisjäännös rautakaurelta. On jotenkin hassua, että semmonen paikka löytyy keskeltä Tamperelaista lähiötä.Retkeltä ko palattiin, oli kekripidot. Voi hyvänen aika kuin hyvvää lammasta mää söin! Ruaka oli lähiruakaa, tottakai. Sit ko oltiin melkein jo saatu syätyä, niin ovesta pelmahti sisälle kekripukki. Aikamoinen räyhääjä. Valitti ko sitä ei oltu kutsuttu ja ruuatki oltiin syäty. Oli sen tyynnyttelemisesä aika homma.

Siinä se rääkyy...

Illalla sitte sytytettiin kekrivalkea vesisatteesa ja saunottiin. 


Ennen nukkumaan mennoo meniki sit monta tuntia turistesa. Kerrottiin kansansatuja, määki luin muille pari, ja muisteltiin edesmenneitä. Toisen yän nukuinki oikein hyvin.


Sunnuntai kulu sitte yhristyksen asioissa. Rääppiäisten ja siivouksen jälkeen lährettiin kotio. Kyl oli mukava viikonloppu! En muistanu ees harmitella sitä, että en päässy Tampere Retro & Vintage Design Expoon Pakkahuoneelle. Retro joutu väistymään kansanperinteen tiältä, mut elämä on valintoja. Ja hyvin valittin.

12 kommenttia:

 1. Tappura-Mikko27.10.14

  Hyvät kotkotukset. Mutta eiks 1000 vuotta vanha kansanperinne ole retroa? Retro riippunee siitä mistä ajasta sitä katsotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehken mää sanois 1000 vuotta vanhaa retroks. En ees 100 vuotta vanhaa, se olis antiikkia. Mää kun harrastan tota 60- ja 70-lukuja, niin olihan se tiätty ihan mulle sopiva se työväentalo, eikös se oltu 70-luvulla rempattu? Oli kukkatarroja ovessa ja keittiöstäkin löyty retroo ihan mukavasti. Mut tosiaan, retro on kyl aika epäselvä ja venyvä käsite. :-)

   Poista
 2. Ihanaa kun jossain vielä vietetään kunnon suomalaista kekriä eikä halloveeniä.
  Kiitos siulle kauniista kommentistasi, itte sie oot ihana :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On toi kekri sentään aika lailla yleistyny viime aikoina. Mut niin on valitettavasti se halloweeniki....

   Poista
 3. Onpas Sinulla ollut mielenkiintoinen viikonloppu. Siinä riittää muistelemista vielä pitkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se ikimuistoinen viikonloppu, tosiaan. :-)

   Poista
 4. Ai että, neulakinnas puuttuu meikäläisen kädentaidoista. Onneks joku vissiin vielä osaa. Lautanauhaakaan en oo tehny, mutta näyttää vähän pirtanauhalta. Se onnistuu kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No opettelematta se mullaki jäi. Mut meinaan sen viälä opetella, enköhän mää sen opettajatytsyn viälä näe, saa sit opettaa. Se alotus on kuulemma sen verran vaikeeta, että pitää kädestäpitäen opettaa.
   Lautanauha on kuulemma hiukan vaikeempaa ko pirtanauhan teko, siks pirtanauhat on muuttuneet yleisemmiks. Mää en oo kyl koskaan pirtanauhaakaan kokkeillu.

   Poista
 5. Mukava viikonloppu varmaan! Nyt sulla alkaa sitten syntyä lautanauhoja ja neulakintaita. Mulla ei synny, ku en ossaa :) Olishan kiva ollu päästä tuonneki retromessuille. Voi kun on nii kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lautanauhoja sais ainaki luvan syntyä, ne olis niin kivoja. Haastetta siinä piisaa kotioloisa ko pitäis sittoo ittens vyätäisiltä kii seinään. Mukulat ko vaatii sitä sun tätä. :-D

   Poista
 6. Oli se hyvä, että kirjoitit ensin kekripukista ja sitten vasta tuli kuva. Kyllä silti aikuisten oikeasti säikähdin niin, että tirskautin pikkuisen porun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se oli kyllä tosi pelottava! Multa tuli melkein hätäkakka housuun. :-D

   Poista